Bjelovarsko-bilogorska

 • Slučajevi: 7616
 • Preminuli: 186
Bjelovarsko-bilogorska
SRPANJ 2021. 
 • Bjelovar (23. srpnja): U gradu Bjelovaru mijenja se lokacija za testiranje građana na koronavirus i to od sutra 24. srpnja 2021. godine. Tako se testiranje više neće provoditi na dosadašnjoj lokaciji kod uprave Doma zdravlja, već na parkiralištu kod Dvorane europskih prvaka u Bjelovaru. Više informacija je na poveznici.
 • Bjelovarsko-bilogorska županija (22. srpnja): U tijeku su  „Dani otvorenih vrata“ u Zavodu za javno zdravstvo u Bjelovaru, pa se tako građani mogu cijepiti bez najave i naručivanja ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati, a petkom je omogućeno cijepljenje i od 15 do 19 sati. Također, građani će se moći cijepiti i u sklopu obilježavanja Dana grada Čazme i to u subotu 24. srpnja od 14 do 20 sati u zgradi Multifunkcionalnog centra koji se nalazi na trgu u Čazmi. Dani otvorenih vrata namijenjenih cijepljenju predviđeni su i u ispostavi Zavoda za javno zdravstvo u Grubišnom Polju i to u utorak 27. srpnja od 9 do 12 sati. Građani mogu doći bez najave, cijepi se Pfizer cjepivom. Više informacija je na poveznici.
 • Bjelovarsko-bilogorska županija (9. srpnja): U Zavodu za javno zdravstvo u Bjelovaru građani se mogu cijepiti bez najave i naručivanja i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati. Ponedjeljkom se cijepi Astra Zenecom, srijedom Pfizerom, a petkom Modernom. Osim u Bjelovaru svi zainteresirani građani moći će se bez najave i naručivanja cijepiti i u ispostavama Zavoda za javno zdravstvo u Garešnici i Daruvaru. Cijepi se Pfizer cjepivom, potrebno je samo ponijeti zdravstvenu iskaznicu. Također, COVID-bus „Cjepko“ u kojemu se u prva dva tjedna cijepila 681 osoba nastavlja cijepljenja po Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Plan cijepljenja je na poveznici.
LIPANJ 2021. 
 • Bjelovarsko-bilogorska županija (14. lipnja): Građani se pozivaju da se prijavljuju za cijepljenje, a to mogu učiniti preko svojih liječnika obiteljske medicine, u Zavodu za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije na broj telefona 043 247 301 i mobitela 0994105495 te putem platforme cijepise.zdravlje.hr. Naime, u subotu će u sklopu Terezijane županijski Zavod za javno zdravstvo imati punkt za cijepljenje pored Gradskog muzeja u Bjelovaru gdje će se građani moći cijepiti od 9 do 20 sati. Više informacija dostupno je na poveznici
SVIBANJ 2021. 
 • Bjelovarsko-bilogorska županija (13. svibnja): U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nastavljena su masovna cijepljenja pa su tako uz cijepljenja u ambulantama liječnika opće medicine i Zavodu za javno zdravstvo ovaj tjedan cijepljenja organizirana i u Bjelovaru, Garešnici, Grubišnom Polju i Daruvaru. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Bjelovar (13. svibnja): Bjelovarski sajam zatražio je od Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije dozvolu za održavanje 23. Proljetnog međunarodnog Bjelovarskog sajma. U zahtjevu se navodi kako bez obzira na korona krizu postoji interes izlagača za sudjelovanjem na jednoj od najvećih sajamskih manifestacija u Hrvatskoj, od 11. do 13. lipnja 2021. godine na sajamskom prostoru u Gudovcu. Više informacija je na poveznici.
TRAVANJ 2021.​
 • Bjelovarsko-bilogorska županija (27. travnja): Na području Bjelovarsko-bilogorske županije ovoga tjedna nastavlja se s cijepljenjem protiv koronavirusa po punktovima, prema listi prioriteta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Osim u Bjelovaru, građani će imati mogućnost cijepiti se i u gradu Čazmi. Više informacija je dostupno na poveznici.
 • Bjelovarsko-bilogorska županija (22. travnja): Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije osigurala je milijun kuna bespovratnih sredstava s posebnim naglaskom na prilagođavanje ugostiteljskih i turističkih objekata epidemiološkim uvjetima. Javni poziv bit će objavljen u ponedjeljak, 26. travnja 2021. godine. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Bjelovarsko-bilogorska županija (16. travnja): Na prijedlog nadležne epidemiološke službe, Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije donio je odluku da se mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa, a vezane uz nastavu u osnovnim i srednjim školama s područja županije produžuju i idući tjedan. Više informacija je na poveznici.
 • Bjelovarsko-bilogorska županija (13. travnja): Župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Damir Bajs, najavio je da će Županija objaviti Javni poziv vezan uz bespovratna sredstva, vrijedan milijun kuna, a koji će sadržavati niz mjera s posebnim naglaskom na prilagođavanje ugostiteljskih i turističkih objekata epidemiološkim uvjetima u cilju suzbijanju pandemije koronavirusa i još jedan vid pomoći turističkom i ugostiteljskom sektoru u županiji koji je podnio velik teret krize u vremenu pandemije koronavirusa. Više informacija je na poveznici.
 • Bjelovarsko-bilogorska županija (8. travnja): Od 12. do 17. travnja, nastavu po modelu C, odnosno online, pohađat će učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola te učenici srednjih škola izuzev završnih razreda. Maturanti i učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vraćaju se u školske klupe od ponedjeljka. Više informacija dostupno je na poveznici
OŽUJAK 2021. 
 • Bjelovarsko-bilogorska županija (27. ožujka): Od ponedjeljka 29. ožujka na online nastavu prelaze učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola te učenici srednjih škola izuzev završnih razreda, odnosno maturanta u školama s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Online nastava odnosno C model po važećoj Odluci trajat će 11. travnja 2021. godine, odnosno do završetka proljetnih praznika. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Bjelovar (22. ožujka): U povodu najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa, Gradski muzej Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom i Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar organizira međunarodnu izložbu „Uskrs u Europskoj uniji“. Izložba će se održati uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera od 26. ožujka do 9. travnja. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Bjelovar (16. ožujka): Bez obzira na korona krizu Bjelovarsko-Bilogorska županija ne smanjuje ulaganja u sport te su svim klubovima i strukovnim savezima koji su podnijeli zahtjev za financijsku potporu sredstva odobrena. Više informacija dostupno je na poveznici

SIJEČANJ 2021. 
 • Bjelovarsko-bilogorska županija (27. siječnja): Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, u dogovoru s resornim Ministarstvom, epidemiolozima i ravnateljstvima škola donio je odluku o načinu provođenja nastave od ponedjeljka, 1. veljače, za učenike osnovnih i srednjih škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Bjelovarsko – bilogorska županija (11. siječnja): Županijski Stožer civilne zaštite, prema utvrđenom rasporedu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, podijelio je 3000 brzih antigenskih testova Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije, 2400 testova dodijeljeno je domovima za starije i nemoćne, 1000 testova Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice, dok je 300 brzih antigenskih testova podijeljeno Zavodu za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije. Više informacija dostupno je na poveznici.

PROSINAC 2020.
 • Bjelovarsko-bilogorska županija (20. prosinca): Od ponedjeljka, 21. prosinca 2020. godine, svojim upitima možete se obratiti na brojeve telefona 043/278-181 i 043/278-182, odnosno e-mail [email protected] , gdje će se moći i podnijeti zahtjev za e-propusnicu.

LISTOPAD 2020. 
 • Bjelovar (27. listopada): S obzirom na trenutno stanje vezano uz epidemiju, mole se građani da ne ulaze u prostor Gradske uprave. Za rješavanje potrebnih predmeta, građani se mogu javiti na broj 043 622 000 ili osobno na porti gdje će dobiti daljnje upute.

RUJAN 2020. 
 • Bjelovarsko – bilogorska županija (26. rujna): Školsko-sportske dvorane mogu se koristiti sukladno prijedlogu Nacionalnog stožera. To znači da sve one mogu početi primati klubove ili druge korisnike nakon završetka nastave. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Općina Đulovac (25. rujna): Na prijedlog Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije donesene su nužne epidemiološke mjere za područje Općine Đulovac. Više pročitajte na poveznici.  
 • Bjelovarsko – bilogorska županija (2. rujna): Bjelovarsko - bilogorska županija osigurat će 4 platnene maske za svakog učenika, ali i djelatnike škola. Riječ je o ukupno 49 284 zaštitne maske, a dio šivaju zaposlenici županijske Ustanove Suvenir Arbor. Uz to Županija će pokriti troškove vezane uz dezinfekcijska sredstva u našim školama. Više informacija dostupno je na poveznici.

- - - - - - - - - - - - - -

RANIJE INFORMACIJE
AŽURIRANO 27. kolovoza 
 • Stožer civilne zaštite Bjelovarsko – bilogorske županije je donio odluku da se ove godine neće održati Jesenski međunarodni bjelovarski sajam. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije raspisala je Javni poziv za promociju turističke ponude srca zelene Hrvatske jer je turistički sektor jedan je od najpogođenijih krizom uzrokovanom pandemijom novog koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici.

BJELOVAR
 • Prilikom dolaska u Gradsku upravu građani su obavezni nositi masku.
 • Od 27. srpnja Gradska uprava ponovno uvodi posebne zaštitne mjere u radu sa strankama. Mole s svi građani, kojima nije neophodno da dolaze osobno u Gradsku upravu, da prvo nazovu broj telefona 043/622-000 ili da pošalju e-mail na jedan o službenih kontakata koji se nalaze na internetskim stranicama Grada Bjelovara. Gradska blagajna bit će zatvorena do daljnjega. Više informacija nalazi se na poveznici https://www.bjelovar.hr/priopcenje-grada-bjelovara/.
 • Od 18. svibnja ponovno kreću aktivnosti vezane za upis djece u prve razrede osnovnih škola. Više informacija dostupno je na poveznici http://bbz.hr/vijesti/detaljnije/priopcenje.
 • Grad Bjelovar otvorio je javni poziv za obrtnike s prebivalištem na području grada Bjelovara koji su privremeno zatvoreni zbog izvanredne situacije vezane uz epidemiju koronavirusa. Obrtnici se mogu prijaviti na Javni poziv za dodjelu financijske pomoći privremeno zatvorenim obrtima na području grada Bjelovara, koji je otvoren od 29.04. do 15.05.2020. godine. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Grad Bjelovar je zbog izvanredne situacije uzrokovane koronavirusom donio paket mjera za građane, paket mjera za pomoć poduzetnicima i obrtnicima i paket mjera za poljoprivredu. Više informacija te dokument o mjerama dostupno je na poveznici https://www.bjelovar.hr/covid-19-bjelovar-potpore-za-gradane-gospodarstvo-i-poljoprivredu/

Paket mjera za građane:
 • Oslobađanje od plaćanja vrtića, obrta dadilja, školske kuhinje i produženog boravka
 • Ukidanje prireza porezu na dohodak Grada Bjelovara
 • Oslobađanje od plaćanja komunalne naknade
Paket mjera za pomoć poduzetnicima i obrtnicima:
 • Ukidanje prireza porezu na dohodak Grada Bjelovara
 • Oslobađanje od plaćanja komunalne naknade
 • Oslobađanje od plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Bjelovara
 • Odgoda plaćanja poreza na javne površine
 • Financijska pomoć privremeno zatvorenim obrtima na području Grada Bjelovara
 • Obročna otplata obaveza
 • Obustava ovrha i prisilne naplate
 • Javni poziv poduzetnicima za korištenje kreditnih sredstava iz kreditne linije “Bjelovarski poduzetnik 2019.”
 • Smanjenje paušalnog poreza na dohodak za iznajmljivače

Paket mjera za poljoprivredu:
 • Paket potpora poljoprivredi Grada Bjelovara u 2020. Godini
 • Bjelovar fresh aplikacija
 • Gradske mjere u poljoprivredi koje uključuju unapređenje, certificiranje, sufinanciranje
 • Odluka Vlade RH od odgodi plaćanja zakupnine, naknade za dugogodišnji zakup, naknade za dugogodišnji zakup za ribnjake, naknade za koncesiju i naknade za privremeno korištenje za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske 
 
 • Grad Bjelovar i Komunalac d.o.o. Bjelovar predstavili su aplikaciju Bjelovar fresh, gradsku internetsku tržnicu koja na jednom mjestu sadrži više od 130 poljoprivrednih proizvođača iz Bjelovara i okolice. Više informacija o aplikaciji i preuzimanju iste nalazi se ovdje.
 • Trakama su ograđena sva dječja igrališta i tako zatvorena za okupljanja i igru.
 • Otkazuju se sva javna okupljanja, zatvaraju se za javnost Kulturni i multimedijalni  centar Bjelovar, Bjelovarsko kazalište, Gradski muzej Bjelovar, dječje igraonice pri Knjižnici, obilazak Bibliobusa, književne večeri.
 • Za javnost će na najmanje dva tjedna biti zatvoreni svi sportski objekti. Prostori mjesnih domova za bilo kakva okupljanja, nevažno o broju sudionika, neće se koristiti.
 • Smanjit će se rad djelatnika Gradske uprave i poduzeća u vlasništvu Grada. Građani koji trebaju obaviti poslove u Gradskoj upravi, mole se da informacije traže putem telefona ili e-maila, da ne dolaze kako bi smanjili kontakte i mogućnost širenja zaraze. Moli se građane da svi poslovi vezano uz Gradsku upravu budu odgođeni ako nisu hitni. Za sva pitanja nazovite 622-000 .
 • U sljedeća dva tjedna, pa do nove odluke Vlade Republike Hrvatske, neće raditi ni vrtići, škole i Veleučilište. Omogućena će biti dežurstva u vrtićima i to samo za one roditelje koji nikako ne mogu na neki drugi način organizirati čuvanje svoje djece. U školama će također biti omogućen prihvat učenika razredne nastave od 1.- 4. razreda, koji ne mogu sami ostati kod kuće.
Sukladno dopisu Stožera civilne zaštite Bjelovarsko – bilogorske županije kojim su se tražile dodatne količine potrebne zaštitne opreme za zdravstvene ustanove na području županije, tijekom 30. i 31. ožujka stiglo je preko 43 tisuće komada zaštitne opreme. Više informacija dostupno je na ovdje.