Brodsko-posavska

 • Slučajevi: 595
 • Preminuli: 3
Slika /slike/SB.jpg
RUJAN 2020. 
 • Brodsko – posavska županija (18. rujna): Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane koji su u razdoblju od 11. – 17. rujna 2020. godine bili na misnim slavljima ili iz drugih razloga u navedenom razdoblju boravili u crkvama u Podcrkavlju, Brodskim Zdencima i Oriovčiću, da se u slučaju pojave simptoma koronavirusa ili ako su te simptome već razvili, odmah jave svom obiteljskom liječniku, drugim zdravstvenim službama ili epidemiolozima radi daljnjeg postupanja. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Brodsko – posavska županija (16. rujna): Novi PCR uređaj za brzu analizu briseva osoba testiranih na novi koronavirus pušten je danas u rad u prostorijama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije. Ovim uređajem značajno će se povećati kapacitet uzorkovanja, i još važnije, brzina dobivanja nalaza. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Brodsko – posavska županija (16. rujna): U srednjoj Medicinskoj školi u Slavonskom Brodu su dva razreda stavljena u samoizolaciju zbog 2 učenika koja su pozitivna na novi koronavirus. U preventivnu samoizolaciju stavljen je i jedan razred srednje Tehničke škole. Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane da se pridržavaju donesenih mjera i budu odgovorni. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Brodsko - posavska županija (7. rujna): Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko – posavske županije objavio je Javni poziv za dodjelu potpora za nastupe na sajmovima, za organizaciju sajmova i manifestacija i za pregled radne opreme. Cilj Programa, odnosno potpora dodijeljenih po ovom Javnom pozivu je potaknuti poslovanje i konkurentnost poduzetnika te ublažiti ekonomske posljedice na području Brodsko-posavske županije nastale zbog epidemije bolesti uzrokovane novim koronavirusom. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Slavonski Brod (2. rujna): Za sve učenike, s početkom nove školske godine, Grad Slavonski Brod osigurat će ukupno 10.592 zaštitne platnene maske (4 maske po učeniku predmetne nastave). Također, Grad Slavonski Brod za školske je prostore osigurao dezinficijense, a tehničko osoblje upotrebljavat će ga sukladno izdanim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Više informacija dostupno je na poveznici.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE: 
AŽURIRANO 31. SRPNJA

Obustavlja se zaprimanje prijava za provedbu Mjera dodjele potpora male vrijednosti za mikro poduzetnike za očuvanje i unaprjeđenje poslovne aktivnosti zbog prevelikog broja prijava. Više informacija dostupno je na poveznici.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, a u cilju rasterećenja zdravstvenih ustanova, Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije donio je Odluku o aktiviranju ambulanti za novi koronavirus koje započinju s radom 09. srpnja 2020. godine u Slavonskom Brodu i Novoj Gradišci. Više informacija dostupno je na poveznici.

Županijski Stožer civilne zaštite donio je Odluku o privremenoj zabrani posjeta u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi. Više informacija dostupno je na poveznici.

Propisane su nove mjere organizacije rada i rada sa strankama u upravnim odjelima i tijelima Brodsko-posavske županije. Radno vrijeme županijske uprave je svakog radnog dana od 7 do 15 sati. Svi predmeti koji mogu biti riješeni bez prisutnosti stranaka i nadalje će se tako rješavati, a u slučajevima kada to nije moguće neposredni rad sa strankama obavljat će se uz prethodnu najavu i dogovor telefonskim ili elektroničkim putem. Više informacija nalazi se na poveznici http://www.bpz.hr/novosti/obavijesti/rad_sa_strankama_u_upravnim_odjelima_i_tijelima_brodsko-posavske_zupanije.aspx#.Xr-hG6gzbIU.

Nastavljaju se liječnički pregledi djece prije upisa u 1. razred osnovne škole. Liječnički pregledi djece obavljaju se u ambulantama Službe za školsku i adolescentnu medicinu u Slavonskom Brodu (Augusta Cesarca 71) i Novoj Gradiški (Matije Gupca 40B), a termini pregleda dogovaraju se telefonskim putem sa nadležnim školskim liječnikom ili medicinskom sestrom. Više informacija dostupno je na poveznici.

Temeljem suglasnosti Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, 16. travnja 2020. godine, Županijski stožer odobrio je rekreativni ribolov Odlukom o odobravanju rekreativnog ribolova na ribolovnim vodama na području Brodsko-posavske županije. Cijela Odluka dostupna je na poveznici


SLAVONSKI BROD 
 • Zbog nepovoljne epidemiološke situacije otkazan je 10. Dječji sajam, tradicionalna gradska manifestacija koja svake godine okuplja oko tisuću posjetitelja, a koja se ove godine trebala održati u rujnu. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • S ciljem pridržavanja svih epidemioloških mjera te uspješnog organiziranja rada sa strankama, i dalje se preporuča svim građanima da svoje obaveze vezane uz Gradsku upravu u Slavonskom Brodu rješavaju putem telefona ili e – maila. Svi kontakti dostupni su OVDJE. No, ukoliko je nužan posjet Gradskoj upravi, raspored rada sa strankama po upravnim odjelima, koji vrijedi od 4. lipnja, nalazi se na OVDJE.
  Od ponedjeljka, 18. svibnja 2020. godine Gradski bazeni Slavonski Brod su otvoreni za korisnike uz pridržavanje svih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Radno vrijeme Gradskih bazena Slavonski Brod je od 8 do 22 sata. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.slavonski-brod.hr/index.php/ostale-vijesti/10518-ponovno-otvoreni-gradski-bazeni.
 • Od ponedjeljka, 11. svibnja 2020. godine primjenjivat će se izmijenjeno radno vrijeme Gradskih blagajni sa strankama. Radno vrijeme Gradske blagajne na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić je od ponedjeljka do petka od 7:30 do 13 sati te 14 do 18:30 sati, a subotom od 8 do 13 sati. Radno vrijeme Gradske blagajne u Horvatovoj ulici (Gradska tržnica) je od ponedjeljka do subote 7 do 13 sati. Prozračivanje i dezinfekcija Gradske blagajne na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić (Korzo) će se vršiti svaki radni dan u vremenu od 13 do 14 sati. 
 • Obustavlja se plaćanje spomeničke rente za fizičke i pravne osobe. Obavijest je dostupna na poveznici. 
 • Terzić bus d.o.o. organizirat će javni gradski prijevoz uz pridržavanje svih općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na vožnju javnim prometom. Javni gradski prijevoz odvijat će se prema subotnjem rasporedu vožnje, osim nedjeljom i blagdanom, kada je na snazi nedjeljni raspored vožnje. Raspored vožnje dostupan je na službenoj stranici Terzić busa
 • Grad Slavonski Brod otvorio je svoju e-tržnicu pod sloganom “Domaće u srcu”. Poljoprivredna gospodarstva koja žele biti u sustavu e -tržnice još uvijek se mogu prijaviti. Više informacija o tržnici te prijavama dostupno je na poveznici
 • Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko – posavske županije koji financira i ugovara provedbu programa i projekata od općeg interesa za opće dobro na temelju provedenih javnih natječaja do daljnjega privremeno obustavlja donacije koje su se trebale provoditi po javnim natječajima. Više informacija ovdje.
  Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera opreza Gradske blagajne nastavljaju s radom u ponedjeljak, 6. travnja 2020. godine. Radno vrijeme Gradskih blagajni bit će od ponedjeljka do subote od 8 do 14 sati.
 • Grad Slavonski Brod pokrenuo je putem Viber aplikacije zajednicu “Grad Slavonski Brod COVID-19” s ciljem ostvarivanja izravne i dvosmjerne komunikacije prema građanima. Više informacija te poveznica na zajednicu nalazi se na službenoj stranici Grada.
 • Slavonski Brod objavio je popis i brojeve telefona svih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u sklopu Gradske tržnice čiji je rad obustavljen zbog novonastale situacije vezane za epidemiju koronavirusa. Na poveznici se nalazi popis te kontakti za narudžbu i dostavu proizvoda.
  U gradu Slavonskom Brodu do daljnjega se odgađaju sve manifestacije, javna i kulturna događanja te sportska natjecanja koja okupljaju više od 5 ljudi.
 • Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. prekida se nastava u svim osnovnim i srednjim školama te se privremeno obustavlja rad dječjih vrtića na području Slavonskog Broda na razdoblje od dva tjedna. Obitelji koje nemaju mogućnost osigurati čuvanje djece, moći će ih dovesti u osnovne škole odnosno dječje vrtiće jer će tamo biti i nastavnici i odgojitelji.
 • Pozivaju se građani da svu komunikaciju prema Gradu Slavonskom Brodu, ali i svim tvrtkama i ustanovama kojima Grad upravlja obavljaju telefonski ili putem elektroničke pošte koje se nalaze na službenim stranicama Grada.
 • S ciljem zaštite zdravlja svih svojih građana gradske ustanove: Galerija Grada Slavonskog Broda, Kazališno- koncertna dvorana, Gradska knjižnica i Ustanova za gospodarenje sportskim objektima privremeno prestaje s radom. U Gradskoj knjižnici omogućeno je dežurstvo u vremenu od 8-16 h.
 • Za sve informacije uvodi se dežuran broj telefona 217-042, a za pitanja vezana uz rad dežurnog Dječjeg vrtića Hlapić informacije možete dobiti na broj telefona 446-014 ili 091 612 2222.
 • Starije i nemoćne osobe na području Grada Slavonskog Broda mogu zatražiti dostavu hitnih namirnica i potrepština, a prijaviti se mogu svakim radnim danom od 7:00 do 15:30 na broj telefona 550-678
 • Grad Slavonski Brod aktivirao je Stožer civilne zaštite grada Slavonskoga Broda koji će s obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz širenje novog koronavirusa biti u punoj funkciji sve do njegova opoziva.