Dubrovačko-neretvanska

 • Slučajevi: 1095
 • Preminuli: 16
Slika /slike/Dubrovnik.jpg
Nužne epidemiološke mjere za Dubrovačko-neretvansku županiju pročitajte na poveznici

LISTOPAD 2020.
 • Dubrovnik (13. listopada): Od dana 19. listopada će se u COVID-19 ordinaciji Doma zdravlja Dubrovnik raditi uzorkovanje na bolest uzrokovanu novim koronavirusom za sve pacijente koji su naručeni na hospitalizaciju, zahvate i sl. u zdravstvenim ustanovama izvan Dubrovnika te za sve korisnike i zaposlenike domova umirovljenika na području grada Dubrovnika. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Metković (9. listopada): Zbog povećanog broja oboljelih od koronavirusa u posljednjih 48 sati otkazana je 32. Neretvanska regata koja se trebala održati u nedjelju, 11. listopada, na Neretvi uz Šetalište 116. brigade HV-a. Više informacija dostupno je na poveznici.
RUJAN 2020. 
 • Dubrovačko - neretvanska županija (19. rujna): Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uz konzultacije sa Službom za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo donijela je Epidemiološke preporuke u sprečavanju širenja novog koronavirusa u sezoni berbe mandarina kojima su propisane sve mjere zaštite za vrijeme rada kako na otvorenom tako i u zatvorenim prostorima. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Metković (8. rujna): Podijeljeni su zaštitni viziri osoblju osnovnih škola Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića te Dječjem vrtiću Metković. Podjelom zaštitnih vizira želi se pridonijeti većoj sigurnosti djelatnika tih ustanova te im olakšati početak nove školske godine. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Dubrovnik (5. rujna): Nakon što je utvrđeno da je jedan zaposlenik ustanove pozitivan na novi koronavirus, Osnovna škola Marina Držića zatvorit će se na razdoblje od 14 dana. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Dubrovačko – neretvanska županija (4. rujna): Dubrovačko-neretvanska županija osigurala je za učenike svih škola kojima je osnivač po dvije platnene perive maske. Županija je u svibnju ove godine za sve svoje osnovne i srednje škole financirala nabavu dozatora s dezinficijensima koji su postavljeni na sve ulaze/izlaze škola. Zbog posebnih okolnosti, te uz uvažavanje epidemioloških uputa, ovaj put će izostati tradicionalni obilazak prvih razreda od strane župana Dobroslavić povodom prvog dana škole. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Dubrovnik (3. rujna): Dječji vrtić „Sunce“ u Dubrovniku zatvara se na 14 dana radi oboljele zaposlenice. Odluku o samoizolaciji djelatnika vrtića koji su bili u kontaktu sa zaraženom odgojiteljicom, kao i potrebi samoizolacije djece, donijet će dežurni epidemiolog te će o tome obavijestiti sve djelatnike kao i korisnike. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Dubrovnik (3. rujna): Osječka tvrtka Saponia odlučila se dubrovačkim osnovnim školama donirati gelove za dezinfekciju i suho pranje ruku. Riječ je o novom, dermatološki testiranom gelu, prikladnom za svakodnevnu uporabu i praktično upakiranom kako bi ga djeca mogla koristiti u bilo kojem trenutku. Više informacija dostupno je na poveznici.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE
AŽURIRANO 25. LIPNJA

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Ponovno su uspostavljene ambulante za testiranje na koronavirus. Kontakti ambulanti na području Dubrovačko – neretvanske županije su sljedeći:

U ponedjeljak, 11. svibnja, s radom je prestao Upravljački centar Civilne zaštite Grada Dubrovnika. Više informacija dostupno je na poveznici.

Stožer civilne zaštite 28. travnja donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Od dana ukidanja mjere napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje cijele DU-NE županije, propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije. Odluku možete vidjeti na poveznici.

DUBROVNIK 
 • Od petka, 15. svibnja, Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more, ponovno uspostavlja brodsku liniju Gruž – Gornje čelo. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Prestankom važenja Odluke o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i  otvorenih sportskih igrališta kao protuepidemijske mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske otvaraj u se dječja i sportska igrališta na području Grada Dubrovnika. Usput će se provesti pregled sprava i ostale opreme te se očekuje da će do utorka, 5.5., sva igrališta na administrativnom području grada biti otvorena i spremna za korisnike.
 • Sukladno mjerama reaktivacije bolničkog sustava, Opća bolnica Dubrovnik objavila je da od 04. svibnja 2020. započinju s radom specijalističke ambulante u Poliklinici. Pacijenti će biti kontaktirani radi potvrde novih termina. Više informacija dostupno je na poveznici
 • S ciljem očuvanja lokalnog gospodarstva te olakšanja plasmana proizvoda OPG-ova i zahtjeva kupaca u novonastalim uvjetima, tvrtka Sanitat pokrenula je internetsku platformu Dubrovačka placa. Više informacija dostupno je ovdje.
  Blagajna Sanitata započet će s radom u ponedjeljak, 4. svibnja, s radnim vremenom od 7:30 do 13:30 sati te od 14:30 do 19:30 sati. U vremenu između dvije smjene rada blagajne provodit će se dezinfekcija prostora.
 • Sva parkirališta započet će s regularnim radom osim parkirališta u zoni 0 (koja obuhvaća parking Pile i parkirališna mjesta u Ulici branitelja Dubrovnik te parkiralište Žičara – donji plato) zbog smanjenja doticaja s naplatnim aparatima i sigurnosti korisnika. Korisnicima privremene novčane pomoći parkiranje se neće naplaćivati do 30. lipnja. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Libertas Dubrovnik od ponedjeljka, 27. travnja kreće s postupnom uspostavom prijevoza na gradskim i prigradskim linijama. Privremenim voznim redom u prvoj fazi popuštanja mjera radi sprječavanja zaraze koronavirusom omogućit će se građanima dolazak i odlazak na posao javnim gradskim prijevozom, a u narednom razdoblju vozni red će se prilagođavati i mijenjati prema potrebama korisnika te će ovisiti o razvoju epidemiološke situacije i naputcima nadležnih tijela. Do 1. svibnja neće se provoditi naplata, no od utorka, 28. travnja počinje prodaja mjesečnih karata za svibanj na šalterima Libertasa. Više detalja čitajte na poveznici.
 • Dogovoreno je otvaranje tržnice u Gružu za ponedjeljak 27. travnja s radnim vremenom od 8 do 13 sati, svakim danom osim nedjelje. Prodaja na tržnici bit će omogućena samo uz prethodnu najavu voditelju Službe dubrovačkih tržnica, Nevenu Kacigi, na broj telefona 091 4288 642. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Upravljački centar Civilne zaštite Grada Dubrovnika mijenja radno vrijeme te će volonteri za sve upite građanima biti dostupni radnim danom od 8 do 16 sati.  Građani Upravljački centar mogu kontaktirati putem e – maila [email protected] i [email protected] te besplatnog info telefona 0800 8182.
 • Porezna uprava svim privatnim iznajmljivačima, bez obveze podnošenja posebnog zahtjeva, otpisuje obvezu poreza koja se odnosi na drugo tromjesečje, a koju bi bili dužni platiti do 30. lipnja 2020. godine. Više informacija nalazi se na poveznici
 • Zakupnici javnih površina i poslovnih prostora u vlasništvu Grad Dubrovnika mogu početi s podnošenjem zahtjeva za ostvarenje mjera za prevladavanje krize uzrokovane koronavirusom iz paketa namijenjenog gospodarstvenicima. Više informacija o podnošenju zahtjeva nalazi se na poveznici
 • Grad Dubrovnik usvojio je mjere za pomoć ranjivim skupinama i gospodarstvenicima. Više informacija te Odluke o mjerama dostupne su na poveznici.
 • Dubrovačka tržnica nije u mogućnosti ponovno krenuti s radom od 09. travnja. Više informacija nalazi se ovdje.
 • Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika donio je odluku vezu za građevinske radove na otocima. Prema odluci neće se dozvoliti daljnje izvođenje građevinskih radova od strane osoba koje nemaju prebivalište na otocima osim ukoliko se radi o radovima javnog karaktera te nužnim i neophodnim radovima za funkcioniranje stanovništva na otocima. Više informacija dostupno je ovdje.
  Predstavljen je paket mjera za građane koji se nalaze u ekonomski nezavidnoj situaciji jer su uslijed epidemije koronavirusa ostali bez svojih radnih mjesta te gospodarstvenike. Popis predstavljenih mjera dostupna je ovdje.
 • U sklopu paketa mjera za suzbijanje posljedica djelovanja koronavirusa, svim članovima upravnih vijeća javnih ustanova u vlasništvu Grada Dubrovnika, čija naknada se financira iz proračunskih prihoda Grada, ista se ukida za mjesec travanj, svibanj i lipanj.
 • Grad Dubrovnik uspostavio je Upravljački centar Civilne zaštite Grada Dubrovnika. U sklopu Upravljačkog centra djeluje i besplatan info broj 0800 8182 na koji se građani mogu obratiti Stožeru svakim danom od 8 do 20 sati. Donesena je odluka kako će se za mjesec travanj, svibanj i lipanj obustaviti plaćanja svim udrugama, osim onima koje u okviru svojih programa imaju uključene plaće djelatnicima.
 • Od petka, 20. ožujka, do daljnjega sva dječja igrališta, sportski tereni i druga vježbališta na otvorenom području Grada Dubrovnika bit će zatvoreni i ograđeni.
 • Gradonačelnik Grada Dubrovnika donio je odluku o smanjenju komunalne naknade svim obveznicima za 15%. Donesena je i odluka o smanjenju plaće za 10% svim službenicima Grada Dubrovnika, uključujući i ustanove u vlasništvu Grada od 1. travnja 2020. godine te će navedena financijska mjera biti na snazi do financijskog oporavka.
 • Grad Dubrovnik donosi preporuku roditeljima da od ponedjeljka 16. ožujka 2020. i naredna dva tjedna djecu ne vode u vrtiće. Za one roditelje koji ne mogu osigurati čuvanje djece, omogućit će se primanje djece u vrtićima. Roditeljima čija djeca neće ići u vrtić iduća dva tjedna neće se naplaćivati vrtić za navedeno razdoblje. U ponedjeljak će svi vrtići raditi normalno, a sukladno iskazanim potrebama roditelja organizirat će se daljnji rad.
 • Od ponedjeljka 16. ožujka obustavljaju se treninzi svih sportskih klubova na području Grada Dubrovnika, a koji koriste objekte pod upravljanjem javne ustanove Sportski objekti Dubrovnik. Javna ustanova Sportski objekti Dubrovnik upravlja sportskom dvoranom u Gospinom polju sa svim pratećim objektima/terenima, nogometnim stadionom u Lapadu i gradskim bazenom.
 • Svim ostalim sportskim klubovima na području Grada Dubrovnika, a koji ne koriste objekte navedene javne ustanove, također se upućuje preporuka da od ponedjeljka, 16. ožujka obustave svoje treninge. Obustava treninga vrijedi do daljnjega, odnosno do nove obavijesti.
 • Od ponedjeljka 16. ožujka sva komunikacija s upravnim odjelima i službama odvijat će se putem elektroničke pošte i telefona te u naznačenom razdoblju neće biti izravnog rada sa strankama. Ista mjera odnosi se i na sva trgovačka društva i javne ustanove u vlasništvu Grada Dubrovnika, a vrijedit će do nove obavijesti. Sve gradske službe i odjeli nastavljaju obavljati svoj redovan posao i radne zadatke, a navedena mjera uvodi se preventivno u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane korona virusom te zaštite građana, ali i službenika, od nepotrebnog izlaganja rizicima zaraze.
 • Dubrovački muzeji zatvoreni su za posjetitelje do daljnjega. Mjera se odnosi na Dubrovačke muzeje (Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru, Pomorski muzej u tvrđavi sv. Ivan, Etnografski muzej u žitnici Rupe, izložbe Arheološkog muzeja u tvrđavi Revelin), Dom Marina Držića, Umjetničku galeriju Dubrovnik (Palača Banac, Galerija Dulčić-Masle-Pulitika, Atelijer Pulitika), Prirodoslovni muzej Dubrovnik te Muzej Domovinskog rata Dubrovnik.
 • Prijevoznik Libertas u sljedećih 15 dana omogućuje besplatnu vožnju svim korisnicima javnog gradskog prijevoza. S obzirom na besplatan prijevoz u idućih 15 dana prestaju s radom i šalteri na lokacijama Pile, Grawe, Mokošica i Lapad. Bit će onemogućen ulazak na prednja vrata, a putnici će za ulazak u autobuse koristiti srednja i zadnja vrata.
 • Od srijede 18. ožujka Dječji vrtići Dubrovnik radit će do daljnjeg u dežurstvu i to u sljedećim objektima: Palčica, Iva Vojnovića 34, (centralni objekt), Pčelica u Mokošici, Bartola Kašića 25, (centralni objekt). Roditelji čija djeca neće pohađati vrtić sljedeća dva tjedna, neće biti obvezni plaćati vrtić za navedeno razdoblje. 

METKOVIĆ (ažurirano 29.8.)
 • 0d 1. rujna započinje nova pedagoška godina u Dječjem vrtiću Metković. Zbog epidemioloških razloga neće se održati najavljeni roditeljski sastanak. Obavijesti za roditelje te raspored odgojnih skupina nalaze se na poveznici.
 • Zbog epidemioloških razloga otkazano je obilježavanje Međunarodnoga dana mladih, koje se u organizaciji Udruge Dobra trebalo održati u Gradskome parku u srijedu, 12. kolovoza.
 • Prema odluci Kriznog stožera RH obustavljen jer ad izdvojenih ordinacija za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom tzv. ”COVID-19 ambulante”. Više informacija dostupno je na poveznici OVDJE.
  Gradska knjižnica Metković od 27. travnja radi prema ljetnom radnom vremenu odnosno ponedjeljkom i srijedom od 12 do 20 sati te utorkom, četvrtkom i petkom od 7:30 do 15:30 sati. Poslovanje s korisnicima uključuje povrat i posudbu građe bez korištenja čitaonice i igraonice. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Prirodoslovni muzej Metković radi po izmijenjenom, privremenom, radnom vremenu te je otvoren od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati, sa stankom od 13 do 14 sati, a subotom od 9 do 14 sati. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Prema naputcima Kriznog Stožera RH, raspored radnog vremena zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih radnika u ordinaciji u mreži javne zdravstvene službe je isti kao i prije epidemije koronavirusa. Radno vrijeme Doma zdravlja je u vremenu od 7 do 19 sati te je obavezna najava obiteljskom liječniku ili stomatologu prije dolaska. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Raspored i radno vrijeme ordinacija koje pružaju dentalnu skrb potražite ovdje.
 • Gradska tržnica otvorena je od 9. travnja. Tržnica je očišćena, a JVP Metković obavio je dezinfekciju cijele tržnice. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Čistoća Metković d.o.o. objavila je upute o odlaganju otpada za domaćinstva kod kojih je potvrđena infekcija ili postoji sumnja na infekciju koronavirusom. Upute su dostupne na poveznici.
  Grad Metković kreirao je paket prvih mjera za pomoć gospodarstvu i građanima koji će biti predložen na sjednici Gradskog vijeća. Neke od mjera koje se već provode su:
 • Ukinut porez na potrošnju ugostiteljima od 27.12.2019.
  Ukinut porez na kuće za odmor od 27.12.2019.
  Stopa prireza porezu na dohodak smanjena s 10% na 8% od 01.01.2020. (sve tvrtke sada imaju mogućnost tromjesečne odgode, a kasnije obročna otplata)
 • Logoped u Domu zdravlja Metković Ante Ujdur do daljnjega je obustavio logopedske vježbe i preglede, no uvedeno je online savjetovanje na kojima roditelji i djeca mogu dobiti smjernice i materijale za rad od kuće. Svi upiti vezani za online savjetovanje šalju se na e-mail: [email protected]