Dubrovačko-neretvanska

 • Slučajevi: 8787
 • Preminuli: 141
Dubrovačko-neretvanska
Nužne epidemiološke mjere za regiju Jadran su na poveznici

SRPANJ 2021. 
 • Grad Metković (30. srpnja): Zbog pogoršane epidemiološke situacije te sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, došlo je do promjena u programu Metkovskoga ljeta, a neki događaji su otkazani. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Grad Metković (27. srpnja): U Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću u četvrtak, 29. srpnja, organizira se masovno cijepljenje protiv koronavirusa za sve osobe, bez obzira na zdravstveno osiguranje. Više informacija nalazi se na poveznici
 • Dubrovačko-neretvanska županija (26. srpnja): Stožer civilne zašti­te Dubrovačko-neretv­anske županije upuću­je javni poziv za cijepljenje protiv koronavirusa, koje će biti održano u četvrtak 29. srpnja 2021. Cijepljenje će se i ovoga puta održati u Studentskom domu Dubrovnik (Marka Marojice 2). U razdoblju od 8 do 11 sati cijepiti se mogu svi hrvatski državljani, a od 11 do 12 sati strani državljani. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Dubrovačko-neretvanska županija (22. srpnja): Dubrovačko-neretvanska županija donijela je odluku o cjelovitom sufinanciranju kamatne stope poduzetnicima registriranim na području županije, po kreditima odobrenim od strane HAMAG BICRO-a u razdoblju od 1. travnja do 31. prosinca 2021. Više informacija je na poveznici.
 • Dubrovnik (21. srpnja): Stožer civilne zašti­te Dubrovačko-neretv­anske županije upuću­je javni poziv za cijepljenje protiv koronavirusa, koje će biti održano u četvrtak 22. srpnja 2021. Cijepljenje će se i ovoga puta održati u Studentskom domu Dubrovnik (Marka Marojice 2) u razdoblju od 15.00 do 19.00 sati. Više informacija je na poveznici.
 • Korčula (20. srpnja): Dom zdravlja Korčula organizira 22. srpnja 2021. godine (četvrtak) od 8-17 h u Centru za kulturu Korčula (Kino) cijepljenje bez najave. Više informacija je na poveznici.
 • Dubrovačko-neretvanska županija (13. srpnja): Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije upuću­je svim sugrađanima javni poziv za cijepljenje protiv koronavirusa, koje će biti održano u petak 16. srpnja 2021. u Studentskom domu Dubrovnik (Marka Marojice 2), u razdoblju od 8.00 do 12.00 sati, a prednost pri cijepljenju će imati starije osobe. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Dubrovačko-neretvanska županija (6. srpnja): Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uputio je javni poziv (bez najave) za cijepljenje protiv koronavirusa, koje će se održati u petak 9. srpnja 2021. od 8.00 do 12.00 sati u Športskoj dvorani Gospino polje u Dubrovniku. Više informacija je na poveznici.
   
LIPANJ 2021. 
 • Metković (23. lipnja): Dom zdravlja Metković najavio je kako će se svi građani u petak, 25. lipnja u vremenu od 16 do 19 sati u Gimnazijskoj sportskoj dvorani u Metkoviću moći cijepiti protiv bolesti COVID-19 bez najave obiteljskom liječniku. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Dubrovnik (21. lipnja): Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije upućuje javni poziv za cijepljenje protiv koronavirusa, koje će biti održano u petak 25. lipnja 2021. od 15,00 do 18,­00 sati u Športskoj dvorani Gospino polje u Dubrovniku. Cijepiti se mogu sve osobe koje dosada nisu cjepljene prot­iv COVID-19 i koje imaju zdravstveno osi­guranje u Republici Hrvatskoj, a sa sobom trebaju donijeti zdravstvenu iskaznicu. Više informacija je dostupno na poveznici.
 • Grad Metković (15. lipnja): Od 14. lipnja u Općoj bolnici Dubrovnik dopuštena je pratnja na porodu uz pridržavanje smjernica Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju Hrvatskog liječničkog zbora za zbrinjavanje trudnica za vrijeme trajanja pandemije COVID-19. Više detalja dostupno je na poveznici.
 • Grad Dubrovnik (2. lipnja): U Zračnoj luci Dubrovnik od početka lipnja dostupna je usluga testiranja na COVID-19. Moguće je antigensko ili PCR testiranje na zahtjev, a testiranje se plaća na licu mjesta. Usluga je dostupna bilo kojem građaninu, neovisno je li riječ o putniku, korisniku nekih drugih usluga Zračne luke Dubrovnik ili domaćem stanovništvu. Više informacija dostupno je na poveznici

SVIBANJ 2021.
 • Grad Metković (17. svibnja): Dom zdravlja Metković poziva sve obrte, tvrtke, škole i sve druge organizacije, čiji djelatnici se nisu prijavili ili cijepili, da svoje zahtjeve pošalju do četvrtka 20.05.2021 u 12:00 na mail [email protected] ili na broj telefona 020/680-400 kako bi se cijepljenje moglo izvršiti ovu subotu na punktu masovnog cijepljenja u Školskoj sportskoj dvorani u Metkoviću. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Dubrovačko-neretvanska županija (17. svibnja): Stožer CZ DNŽ obavještava o organiziranom cijepljenju za turističke djelatnike i pomorce s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Svi zaposleni u turizmu koji se žele cijepiti pozivaju se prijaviti za cijepljenje putem e-maila [email protected], dok se pomorci s prebivalištem na području Dubrovačko-neretvanske županije za cijepljenje se mogu prijaviti putem poveznice.
 • Dubrovnik (13. svibnja): U Dubrovniku se intenzivno provodi cijepljenje turističkih djelatnika. Time će se postići tzv. ''koridor'', koji će značiti siguran dolazak u Dubrovnik jer će gosti od trenutka slijetanja do dolaska u hotel i ugostiteljske objekte te obilaska grada uz pratnju cijepljenih turističkih vodiča biti potpuno sigurni. Više informacija je na poveznici.
 • Dubrovačko-neretvanska županija (10. svibnja): Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u raspravi o oporavku turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva koja se održala u okviru plenarne sjednice Europskog odbora regija. Na sjednici je zaključeno da je nužno organizirati ubrzano cijepljenje svuda, a posebno u turističkim regijama. Također nužno je omogućiti slobodno kretanje građana u cijeloj EU, za što je potrebno utvrditi protokole, što će koristiti i turizmu. COVID putovnica (ili neki drugi sustav) kojima se potvrđuje da je osoba cijepljena, da je preboljela COVID-19 ili da ima negativan PCR test je nužnost. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Metković (8. svibnja): U Metkoviću je prošlog tjedna održano masovno cijepljenje, a cijepilo se većinom radno sposobno stanovništvo te prosvjetni i turistički djelatnici.  Za ovaj tjedan je najavljen dolazak iste količine cjepiva. Više informacija je dostupno na poveznici.
 • Grad Dubrovnik (7. svibnja): Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije; sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a nakon pribavljenog stručnog mišljenja ZZJZ DNŽ; dao je preporuku osnivaču srednjih škola na području doline Neretve da od 10. svibnja učenici svih razrednih odjeljenja idu na nastavu po modelu A. Tako će od ponedjeljka 10. svibnja učenici svih osnovnih i srednjih škola u cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji normalno pohađati nastavu, odnosno po modelu A. Više informacija dostupno je na poveznici
TRAVANJ 2021.
 • Metković (30. travnja): Započela je isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine (tzv. COVID-19 dodatak) radi ublažavanja posljedica uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19. Više informacija je na poveznici.
 • Dubrovačko-neretvanska županija (30. travnja): Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije predložio je Stožeru CZ RH izmjene Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za jedinice lokalne samouprave s područja doline Neretve na način da se na tom području od 3. svibnja primjenjuju mjere istovjetne onima u većem dijelu RH. Također, predloženo je da se nastava u dolini Neretve održava po modelu A (nastava u učionicama) za sve učenike osnovnih škola, dok će učenici srednjih škola i dalje ići po modelu C (nastava na daljinu) do 9. svibnja, izuzev završnih razreda srednjih škola.
 • Dubrovačko-neretvanska županija (29. travnja): Na sastanku čelnih ljudi Dubrovačko-neretvanske županije kao jedan od imperativa postavljen je cilj procjepljivanja svih turističkih djelatnika tijekom svibnja kako bi ljetnu sezonu dočekali spremni s ciljem postizanja standarda zelene zone, odnosno sigurne destinacije. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Metković (26. travnja): Splitsko-makarski nadbiskupi mons. Marin Barišić i mons. Dražen Kutleša preporučili su odgodu prvopričesničkih i krizmaničkih slavlja do 15. svibnja. Više informacija je na poveznici.
 • Dubrovačko-neretvanska županija (23. travnja): U Dubrovniku je, na sastanku ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac, župana Nikole Dobroslavića i predstavnika turističkog sektora iz Dubrovačko-neretvanske županije, tema sastanka bila i oznaka ”Stay safe in Croatia” te načinima kako potaknuti turistički sektor na pribavljanje oznake i poštivanje svih epidemioloških mjera; razgovaralo se i o prijedlozima smanjenja turističke pristojbe od 1. svibnja; najavljena je inicijativa da se vožnja autocestom do Dubrovnika naplaćuje u manjem iznosu - da se naplaćuje kao vožnja do čvorišta Zadar te najavljeno smanjenje i ujednačavanje cijene PCR testiranja na 650 kuna. Više informacija je na poveznici.
 • Dubrovačko-neretvanska županija (23. travnja): Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i župan Nikola Dobroslavić potpisali su u Dubrovniku ugovor o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkoj sezoni za 2021. godinu, posebno s obzirom na stanje pandemije COVID-19 i s ciljem da se što veći broj turističkih djelatnika odazove za cijepljenje te da Dubrovnik bude i dalje sigurna i prepoznatljiva destinacija. Više informacija je na poveznici.
 • Dubrovačko-neretvanska županija (9. travnja): Za šire dubrovačko područje, odnosno Grad Dubrovnik te općine Janjina, Ston, Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle dozvoljava se rad otvorenih terasa u ugostiteljskim objektima, ali se radno vrijeme ograničava od 7 do 19 sati. Zabrana rada terasa ostaje na snazi za područje doline Neretve, kao i općine Orebić, Trpanj te jedinice lokalne samouprave na otoku Korčuli. Mjerama i dalje nisu obuhvaćeni otok Lastovo ni otok Mljet. Mjere su stupile na snagu u ponedjeljak 12. travnja i trajat će do nedjelje 25. travnja kada će se ponovno razmatrati s obzirom na epidemiološku situaciju u kojoj ćemo se tada nalaziti.
 • Dubrovačko-neretvanska županija (9. travnja):  Sukladno preporukama od ponedjeljka 12. travnja do 25. travnja na dubrovačkom području (Dubrovnik, Župa dubrovačka i Konavle) osnovne škole idu po mješovitom modelu B, dok u srednjim školama ostaje preporuka za model C osim završnih razreda srednjih škola. U dolini Neretve za sve škole je preporučeno provođenja modela C osim za učenike završnih razreda srednjih škola, a za općine na poluotoku Pelješcu, otoku Korčuli, Lastovu i Mljetu preporuča se uvođenje modela A uz dogovor svake škole pojedinačno s nadležnim epidemiologom. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Dubrovačko-neretvanska županija (7. travnja): Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u srijedu u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici s predstavnicima zdravstvenih ustanova s područja Dubrovačko-neretvanske županije Ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene radnike u zdravstvenim ustanovama na području Dubrovačko – neretvanske županije za 2021 godinu. Više informacija dostupno na poveznici
 • Dubrovnik (1. travnja):  Za nadolazeće uskršnje praznike, Grad Dubrovnik od 3. do 12. travnja nudi popuste i pogodnosti za domaće i strane posjetitelje, u suradnji s Turističkom zajednicom i kulturnim ustanovama Grada Dubrovnika. Više informacija je na poveznici.Naime, odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od 1. travnja 2021. godine turisti iz Europske unije i trećih država koji su cijepljeni ili su preboljeli bolest COVID-19 ili imaju negativan PCR odnosno antigenski test s liste testova EU, mogu ući u Republiku Hrvatsku. Više informacija je na poveznici
 • Dubrovačko-neretvanska županija (1. travnja): Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije zatražio je od Stožera CZ RH proširenje obuhvata epidemioloških mjera koje su prethodno bile na snazi na širem dubrovačkom području, u dolini Neretve i na Pelješcu sada i na sve jedinice lokalne samouprave na otoku Korčuli. nužne epidemiološke mjere predložene ovom Odlukom ne odnose na otok Mljet i Lastovo gdje trenutno nema zabilježen nijedan slučaj COVID-19. Više informacija je na poveznici.
OŽUJAK 2021. 
 • Općina Konavle (31. ožujka): Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je dopis ministru financija Zdravku Mariću u kojem je zatražio otpis plaćanja paušalnog poreza za privatne iznajmljivače u turizmu za prvi i drugi kvartal 2021. godine te smanjenje paušalne turističke pristojbe (sličnim modelom kao 2020. godine). Više informacija je na poveznici.
 • Općina Konavle (31. ožujka): Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dva nova natječaja, vrijednosti 200 milijuna kuna, za provedbu Mjere 21 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Više informacija je na poveznici.
 • Metković (31. ožujka): Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je 29. ožujka 2021. objavila dva nova natječaja za provedbu Mjere 21 Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19 iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. Više informacija je na poveznici.
 • Dubrovačko-neretvanska županija (26. ožujka): Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije zatražio je od Stožera CZ RH produljenje trajanja epidemioloških mjera koje su prethodno bile na snazi na širem dubrovačkom području kao i u dolini Neretve i to do 11. travnja. Prijedlogom su sada obuhvaćene i tri pelješke općine: Janjina, Orebić i Trpanj. Nužne epidemiološke mjere predložene ovom Odlukom ne odnose na jedinice lokalne samouprave s područja otoka Mljeta, Korčule i Lastova. Stožer CZ DNŽ također je preporučio osnivačima osnovnih i srednjih škola da se u Gradu Dubrovniku, Konavlima, Župi dubrovačkoj, dolini Neretve i Općini Orebić do početka proljetnih praznika nastava i dalje organizira on-line, odnosno prema modelu C, izuzev učenika završnih razreda srednjih škola. Više na poveznici.
 • Dubrovačko – neretvanska županija (22. ožujka): Dubrovačko-neretvanska županija je dala preporuku da se od 23. ožujka do 1. travnja  nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području gradova i općina u dolini Neretve nastava održava online, obzirom na epidemiološku situaciju te temeljem mišljenja županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Općina Konavle (19. ožujka): Na zahtjev načelnika Općine Konavle Boža Lasića, ministar zdravstva Vili Beroš odobrio je ispostavu dodatne količine cjepiva za Općinu Konavle što će značajno doprinijeti procjepljivanju stanovništva u Konavlima. Više informacija na poveznici.
 • Općina Konavle (19. ožujka): Uslijed loše epidemiološke situacije vrtići u Općini Konavle i dalje ostaju zatvoreni. Osim toga, dozvoljavaju se sportska natjecanja koja se odvijaju pod HNS-om (uz svo poštivanje epidemioloških mjera). Svi treninzi su i dalje dopušteni samo na otvorenim prostorima, a ukida se prethodno ograničenje na maksimalnih 15 sudionika. Više informacija je na poveznici.
 • Općina Konavle (18.ožujka): Kako bi pomogla poduzetnicima u vrijeme epidemije koronavirusom Općina Konavle u prvih šest mjeseci 2020. godine nije naplaćivala zakup javnih površina i poslovnog prostora, dok je u srpnju i kolovozu naplaćivala u iznosu od 20%, a rujnu i listopadu u iznosu od 10%. Više informacija je na poveznici.
 • Dubrovačko-neretvanska županija (18.ožujka): Župan DNŽ Nikola Dobroslavić sudjelovao je u raspravi o pandemiji, oporavku i europskoj demokraciji s predsjednikom Europskog vijeća Charles Michelom u okviru plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija. Župan Dobroslavić u svom obraćanju govorio je o pogubnom utjecaju pandemije koronavirusa na gospodarstvo, posebno na turizam kao iznimno važnu gospodarsku granu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali i u cijeloj Europskoj uniji. Više informacija je na poveznici.
 • Dubrovnik (12. ožujka): Prema preporuci Stožera civilne zaštite DNŽ  produljuju se mjere do 28. ožujka, a u Dubrovniku, Konavlima i Župi dubrovačkoj nastava će se i dalje odvijati online osim u završnim razredima srednjih škola. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, na prijedlog Županijskog Stožera CZ zabranjena su održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu, na privatnim okupljanima i svečanostima može biti prisutno najviše do 8 osoba iz najviše 2 različita kućanstva, poslodavcima je preporučena organizacija rada od kuće, odnosno u smjenama te uvođenje kliznog radnog vremena gdje god je takva organizacija rada moguća, a stožerima jedinica lokalne samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije naloženo je provoditi pojačani nadzor svih propisanih epidemioloških mjera. Više informacija dostupno je na poveznici.
VELJAČA 2021.
 • Metković (27. veljače): Dom zdravlja Metković u suradnji sa liječnicima obiteljske medicine i Zavodom za javno zdravstvo DNŽ počinje sa provođenjem masovnog cijepljenja građana od 27. veljače.  Više informacija dostupno je na poveznici
 • Konavle (20. veljače): ​Dubrovačko-neretvanska županija, s obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u Konavlima, a u koordinaciji sa Stožerom CZ DNŽ, ZZJZ DNŽ i na zahtjev same Općine Konavle, kao osnivač osnovnih škola dala je preporuku tamošnjim ravnateljima da od ponedjeljka 22. veljače, sve konavoske škole primjenjuju model C, odnosno da učenici pohađaju nastavu online. Također, Općina Konavle kao osnivač vrtića, u svrhu sprječavanja širenja COVID-19, donijela je odluku o njihovu zatvaranju od subote 20. veljače. Više na poveznici
 • Dubrovnik (17. veljače): Budući da 31. ožujka 2021. ističu važeće odluke kojima je propisano oslobađanje od plaćanja ugovornih iznosa zakupnina za poslovne prostore u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Dubrovnika te iznosa zakupnine za korištenje javnim površinama, održana je sjednica na kojoj je odlučeno da će se ove mjere nastaviti, te da će se osloboditi plaćanja i sve udruge i društvene organizacije. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Metković (12. veljače): Kako bi zaštitili zdravlje djece i zaposlenika u projektu „Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“, te omogućili sigurno obavljanje projektnih aktivnosti, poštivajući preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, nabavljena je zaštitna medicinska oprema za rad u svrhu sprečavanja širenja zaraze novim koronavirusom. Više informacija dostupno je na poveznici
PROSINAC 2020.
 • Dubrovačko-neretvanska županija (21. prosinca): U slučaju da pojedini građani nemaju pristup sustavu e-građani, mole se da se obrate Stožeru Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije putem e-maila: [email protected]
 • Dubrovnik (3. prosinca): U sklopu ovogodišnjeg programa obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja, 4. prosinca održat će se već tradicionalni Sat povijesti u osnovnim školama Grada Dubrovnika, ove godine zbog epidemioloških mjera ipak u nešto drugačijem obliku - virtualnom. Više informacija dostupno je na poveznici.  
STUDENI 2020.
 • Metković (30. studenog): Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa COVID-19 ambulantom Doma zdravlja Metković, započeo je s novom pretragom u dijagnostici infekcije izazvanom novim koronavirusom – brzim testovima detekcije antigena novog koronavirusa, u Metkoviću. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Dubrovačko-neretvanska županija (27. studenog): U cilju suzbijanja širenja novog koronavirusa, srednje škole u dolini Neretve, od 30. studenog do 14. prosinca, imaju online nastavu. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Metković (4. studenog): Grad Metković će 5. studenog objaviti Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom novog koronavirusa i Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima u Gradu Metkoviću za 2020. godinu. Tekst Javnoga poziva i potrebni obrasci biti će dostupni na službenoj stranici Grada Metkovića. Pozivi će biti otvoreni 14 dana od dana objave, odnosno do 19. studenog 2020. godine.
LISTOPAD 2020.
 • Metković (29. listopada): Gradski vijećnici usvojili su na sjednici Gradskoga vijeća prijedloge Programa potpora poduzetnicima za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom novog koronavirusa te Programa mjera poticanja poduzetništva u Gradu Metkoviću za 2020. godinu. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Dubrovnik (13. listopada): Od dana 19. listopada će se u COVID-19 ordinaciji Doma zdravlja Dubrovnik raditi uzorkovanje na bolest uzrokovanu novim koronavirusom za sve pacijente koji su naručeni na hospitalizaciju, zahvate i sl. u zdravstvenim ustanovama izvan Dubrovnika te za sve korisnike i zaposlenike domova umirovljenika na području grada Dubrovnika. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Metković (9. listopada): Zbog povećanog broja oboljelih od koronavirusa u posljednjih 48 sati otkazana je 32. Neretvanska regata koja se trebala održati u nedjelju, 11. listopada, na Neretvi uz Šetalište 116. brigade HV-a. Više informacija dostupno je na poveznici.
RUJAN 2020. 
 • Dubrovačko - neretvanska županija (19. rujna): Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uz konzultacije sa Službom za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo donijela je Epidemiološke preporuke u sprečavanju širenja novog koronavirusa u sezoni berbe mandarina kojima su propisane sve mjere zaštite za vrijeme rada kako na otvorenom tako i u zatvorenim prostorima. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Metković (8. rujna): Podijeljeni su zaštitni viziri osoblju osnovnih škola Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića te Dječjem vrtiću Metković. Podjelom zaštitnih vizira želi se pridonijeti većoj sigurnosti djelatnika tih ustanova te im olakšati početak nove školske godine. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Dubrovnik (5. rujna): Nakon što je utvrđeno da je jedan zaposlenik ustanove pozitivan na novi koronavirus, Osnovna škola Marina Držića zatvorit će se na razdoblje od 14 dana. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Dubrovačko – neretvanska županija (4. rujna): Dubrovačko-neretvanska županija osigurala je za učenike svih škola kojima je osnivač po dvije platnene perive maske. Županija je u svibnju ove godine za sve svoje osnovne i srednje škole financirala nabavu dozatora s dezinficijensima koji su postavljeni na sve ulaze/izlaze škola. Zbog posebnih okolnosti, te uz uvažavanje epidemioloških uputa, ovaj put će izostati tradicionalni obilazak prvih razreda od strane župana Dobroslavić povodom prvog dana škole. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Dubrovnik (3. rujna): Dječji vrtić „Sunce“ u Dubrovniku zatvara se na 14 dana radi oboljele zaposlenice. Odluku o samoizolaciji djelatnika vrtića koji su bili u kontaktu sa zaraženom odgojiteljicom, kao i potrebi samoizolacije djece, donijet će dežurni epidemiolog te će o tome obavijestiti sve djelatnike kao i korisnike. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Dubrovnik (3. rujna): Osječka tvrtka Saponia odlučila se dubrovačkim osnovnim školama donirati gelove za dezinfekciju i suho pranje ruku. Riječ je o novom, dermatološki testiranom gelu, prikladnom za svakodnevnu uporabu i praktično upakiranom kako bi ga djeca mogla koristiti u bilo kojem trenutku. Više informacija dostupno je na poveznici.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE
AŽURIRANO 25. LIPNJA

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Ponovno su uspostavljene ambulante za testiranje na koronavirus. Kontakti ambulanti na području Dubrovačko – neretvanske županije su sljedeći:

U ponedjeljak, 11. svibnja, s radom je prestao Upravljački centar Civilne zaštite Grada Dubrovnika. Više informacija dostupno je na poveznici.

Stožer civilne zaštite 28. travnja donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Od dana ukidanja mjere napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje cijele DU-NE županije, propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije. Odluku možete vidjeti na poveznici.

DUBROVNIK 
 • Od petka, 15. svibnja, Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more, ponovno uspostavlja brodsku liniju Gruž – Gornje čelo. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Prestankom važenja Odluke o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i  otvorenih sportskih igrališta kao protuepidemijske mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske otvaraj u se dječja i sportska igrališta na području Grada Dubrovnika. Usput će se provesti pregled sprava i ostale opreme te se očekuje da će do utorka, 5.5., sva igrališta na administrativnom području grada biti otvorena i spremna za korisnike.
 • Sukladno mjerama reaktivacije bolničkog sustava, Opća bolnica Dubrovnik objavila je da od 04. svibnja 2020. započinju s radom specijalističke ambulante u Poliklinici. Pacijenti će biti kontaktirani radi potvrde novih termina. Više informacija dostupno je na poveznici
 • S ciljem očuvanja lokalnog gospodarstva te olakšanja plasmana proizvoda OPG-ova i zahtjeva kupaca u novonastalim uvjetima, tvrtka Sanitat pokrenula je internetsku platformu Dubrovačka placa. Više informacija dostupno je ovdje.
  Blagajna Sanitata započet će s radom u ponedjeljak, 4. svibnja, s radnim vremenom od 7:30 do 13:30 sati te od 14:30 do 19:30 sati. U vremenu između dvije smjene rada blagajne provodit će se dezinfekcija prostora.
 • Sva parkirališta započet će s regularnim radom osim parkirališta u zoni 0 (koja obuhvaća parking Pile i parkirališna mjesta u Ulici branitelja Dubrovnik te parkiralište Žičara – donji plato) zbog smanjenja doticaja s naplatnim aparatima i sigurnosti korisnika. Korisnicima privremene novčane pomoći parkiranje se neće naplaćivati do 30. lipnja. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Libertas Dubrovnik od ponedjeljka, 27. travnja kreće s postupnom uspostavom prijevoza na gradskim i prigradskim linijama. Privremenim voznim redom u prvoj fazi popuštanja mjera radi sprječavanja zaraze koronavirusom omogućit će se građanima dolazak i odlazak na posao javnim gradskim prijevozom, a u narednom razdoblju vozni red će se prilagođavati i mijenjati prema potrebama korisnika te će ovisiti o razvoju epidemiološke situacije i naputcima nadležnih tijela. Do 1. svibnja neće se provoditi naplata, no od utorka, 28. travnja počinje prodaja mjesečnih karata za svibanj na šalterima Libertasa. Više detalja čitajte na poveznici.
 • Dogovoreno je otvaranje tržnice u Gružu za ponedjeljak 27. travnja s radnim vremenom od 8 do 13 sati, svakim danom osim nedjelje. Prodaja na tržnici bit će omogućena samo uz prethodnu najavu voditelju Službe dubrovačkih tržnica, Nevenu Kacigi, na broj telefona 091 4288 642. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Upravljački centar Civilne zaštite Grada Dubrovnika mijenja radno vrijeme te će volonteri za sve upite građanima biti dostupni radnim danom od 8 do 16 sati.  Građani Upravljački centar mogu kontaktirati putem e – maila [email protected] i [email protected] te besplatnog info telefona 0800 8182.
 • Porezna uprava svim privatnim iznajmljivačima, bez obveze podnošenja posebnog zahtjeva, otpisuje obvezu poreza koja se odnosi na drugo tromjesečje, a koju bi bili dužni platiti do 30. lipnja 2020. godine. Više informacija nalazi se na poveznici
 • Zakupnici javnih površina i poslovnih prostora u vlasništvu Grad Dubrovnika mogu početi s podnošenjem zahtjeva za ostvarenje mjera za prevladavanje krize uzrokovane koronavirusom iz paketa namijenjenog gospodarstvenicima. Više informacija o podnošenju zahtjeva nalazi se na poveznici
 • Grad Dubrovnik usvojio je mjere za pomoć ranjivim skupinama i gospodarstvenicima. Više informacija te Odluke o mjerama dostupne su na poveznici.
 • Dubrovačka tržnica nije u mogućnosti ponovno krenuti s radom od 09. travnja. Više informacija nalazi se ovdje.
 • Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika donio je odluku vezu za građevinske radove na otocima. Prema odluci neće se dozvoliti daljnje izvođenje građevinskih radova od strane osoba koje nemaju prebivalište na otocima osim ukoliko se radi o radovima javnog karaktera te nužnim i neophodnim radovima za funkcioniranje stanovništva na otocima. Više informacija dostupno je ovdje.
  Predstavljen je paket mjera za građane koji se nalaze u ekonomski nezavidnoj situaciji jer su uslijed epidemije koronavirusa ostali bez svojih radnih mjesta te gospodarstvenike. Popis predstavljenih mjera dostupna je ovdje.
 • U sklopu paketa mjera za suzbijanje posljedica djelovanja koronavirusa, svim članovima upravnih vijeća javnih ustanova u vlasništvu Grada Dubrovnika, čija naknada se financira iz proračunskih prihoda Grada, ista se ukida za mjesec travanj, svibanj i lipanj.
 • Grad Dubrovnik uspostavio je Upravljački centar Civilne zaštite Grada Dubrovnika. U sklopu Upravljačkog centra djeluje i besplatan info broj 0800 8182 na koji se građani mogu obratiti Stožeru svakim danom od 8 do 20 sati. Donesena je odluka kako će se za mjesec travanj, svibanj i lipanj obustaviti plaćanja svim udrugama, osim onima koje u okviru svojih programa imaju uključene plaće djelatnicima.
 • Od petka, 20. ožujka, do daljnjega sva dječja igrališta, sportski tereni i druga vježbališta na otvorenom području Grada Dubrovnika bit će zatvoreni i ograđeni.
 • Gradonačelnik Grada Dubrovnika donio je odluku o smanjenju komunalne naknade svim obveznicima za 15%. Donesena je i odluka o smanjenju plaće za 10% svim službenicima Grada Dubrovnika, uključujući i ustanove u vlasništvu Grada od 1. travnja 2020. godine te će navedena financijska mjera biti na snazi do financijskog oporavka.
 • Grad Dubrovnik donosi preporuku roditeljima da od ponedjeljka 16. ožujka 2020. i naredna dva tjedna djecu ne vode u vrtiće. Za one roditelje koji ne mogu osigurati čuvanje djece, omogućit će se primanje djece u vrtićima. Roditeljima čija djeca neće ići u vrtić iduća dva tjedna neće se naplaćivati vrtić za navedeno razdoblje. U ponedjeljak će svi vrtići raditi normalno, a sukladno iskazanim potrebama roditelja organizirat će se daljnji rad.
 • Od ponedjeljka 16. ožujka obustavljaju se treninzi svih sportskih klubova na području Grada Dubrovnika, a koji koriste objekte pod upravljanjem javne ustanove Sportski objekti Dubrovnik. Javna ustanova Sportski objekti Dubrovnik upravlja sportskom dvoranom u Gospinom polju sa svim pratećim objektima/terenima, nogometnim stadionom u Lapadu i gradskim bazenom.
 • Svim ostalim sportskim klubovima na području Grada Dubrovnika, a koji ne koriste objekte navedene javne ustanove, također se upućuje preporuka da od ponedjeljka, 16. ožujka obustave svoje treninge. Obustava treninga vrijedi do daljnjega, odnosno do nove obavijesti.
 • Od ponedjeljka 16. ožujka sva komunikacija s upravnim odjelima i službama odvijat će se putem elektroničke pošte i telefona te u naznačenom razdoblju neće biti izravnog rada sa strankama. Ista mjera odnosi se i na sva trgovačka društva i javne ustanove u vlasništvu Grada Dubrovnika, a vrijedit će do nove obavijesti. Sve gradske službe i odjeli nastavljaju obavljati svoj redovan posao i radne zadatke, a navedena mjera uvodi se preventivno u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane korona virusom te zaštite građana, ali i službenika, od nepotrebnog izlaganja rizicima zaraze.
 • Dubrovački muzeji zatvoreni su za posjetitelje do daljnjega. Mjera se odnosi na Dubrovačke muzeje (Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru, Pomorski muzej u tvrđavi sv. Ivan, Etnografski muzej u žitnici Rupe, izložbe Arheološkog muzeja u tvrđavi Revelin), Dom Marina Držića, Umjetničku galeriju Dubrovnik (Palača Banac, Galerija Dulčić-Masle-Pulitika, Atelijer Pulitika), Prirodoslovni muzej Dubrovnik te Muzej Domovinskog rata Dubrovnik.
 • Prijevoznik Libertas u sljedećih 15 dana omogućuje besplatnu vožnju svim korisnicima javnog gradskog prijevoza. S obzirom na besplatan prijevoz u idućih 15 dana prestaju s radom i šalteri na lokacijama Pile, Grawe, Mokošica i Lapad. Bit će onemogućen ulazak na prednja vrata, a putnici će za ulazak u autobuse koristiti srednja i zadnja vrata.
 • Od srijede 18. ožujka Dječji vrtići Dubrovnik radit će do daljnjeg u dežurstvu i to u sljedećim objektima: Palčica, Iva Vojnovića 34, (centralni objekt), Pčelica u Mokošici, Bartola Kašića 25, (centralni objekt). Roditelji čija djeca neće pohađati vrtić sljedeća dva tjedna, neće biti obvezni plaćati vrtić za navedeno razdoblje. 

METKOVIĆ (ažurirano 29.8.)
 • 0d 1. rujna započinje nova pedagoška godina u Dječjem vrtiću Metković. Zbog epidemioloških razloga neće se održati najavljeni roditeljski sastanak. Obavijesti za roditelje te raspored odgojnih skupina nalaze se na poveznici.
 • Zbog epidemioloških razloga otkazano je obilježavanje Međunarodnoga dana mladih, koje se u organizaciji Udruge Dobra trebalo održati u Gradskome parku u srijedu, 12. kolovoza.
 • Prema odluci Kriznog stožera RH obustavljen jer ad izdvojenih ordinacija za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom tzv. ”COVID-19 ambulante”. Više informacija dostupno je na poveznici OVDJE.
  Gradska knjižnica Metković od 27. travnja radi prema ljetnom radnom vremenu odnosno ponedjeljkom i srijedom od 12 do 20 sati te utorkom, četvrtkom i petkom od 7:30 do 15:30 sati. Poslovanje s korisnicima uključuje povrat i posudbu građe bez korištenja čitaonice i igraonice. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Prirodoslovni muzej Metković radi po izmijenjenom, privremenom, radnom vremenu te je otvoren od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati, sa stankom od 13 do 14 sati, a subotom od 9 do 14 sati. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Prema naputcima Kriznog Stožera RH, raspored radnog vremena zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih radnika u ordinaciji u mreži javne zdravstvene službe je isti kao i prije epidemije koronavirusa. Radno vrijeme Doma zdravlja je u vremenu od 7 do 19 sati te je obavezna najava obiteljskom liječniku ili stomatologu prije dolaska. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Raspored i radno vrijeme ordinacija koje pružaju dentalnu skrb potražite ovdje.
 • Gradska tržnica otvorena je od 9. travnja. Tržnica je očišćena, a JVP Metković obavio je dezinfekciju cijele tržnice. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Čistoća Metković d.o.o. objavila je upute o odlaganju otpada za domaćinstva kod kojih je potvrđena infekcija ili postoji sumnja na infekciju koronavirusom. Upute su dostupne na poveznici.
  Grad Metković kreirao je paket prvih mjera za pomoć gospodarstvu i građanima koji će biti predložen na sjednici Gradskog vijeća. Neke od mjera koje se već provode su:
 • Ukinut porez na potrošnju ugostiteljima od 27.12.2019.
  Ukinut porez na kuće za odmor od 27.12.2019.
  Stopa prireza porezu na dohodak smanjena s 10% na 8% od 01.01.2020. (sve tvrtke sada imaju mogućnost tromjesečne odgode, a kasnije obročna otplata)
 • Logoped u Domu zdravlja Metković Ante Ujdur do daljnjega je obustavio logopedske vježbe i preglede, no uvedeno je online savjetovanje na kojima roditelji i djeca mogu dobiti smjernice i materijale za rad od kuće. Svi upiti vezani za online savjetovanje šalju se na e-mail: [email protected]