Istarska

 • Slučajevi: 461
 • Preminuli: 12
Slika /slike/Istra.jpg
RUJAN 2020. 
 • Rovinj (19. rujna): Na web stranicama Grada Rovinja-Rovigno dostupan obrazac za Zahtjev za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga, oslobađanje plaćanja i umanjenje za pravnu osobu ili fizičku osobu koja obavlja gospodarsku djelatnost koja je bila obuhvaćena mjerama zabrane obavljanja djelatnosti tijekom epidemije novog koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Istarska županija (14. rujna): Temeljem Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije novog koronavirusa vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021., Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te procjene epidemiološke situacije na području Istarske županije, Stožer civilne zaštite Istarske županije uz suglasnost Stožera civilne zaštite gradova i općina Istarske županije, te osnivača škola, donosi Odluku da svi učenici i nastavnici tijekom nastave u učionici nemaju obvezu nošenja zaštitne maske te da su maske i dalje obavezne u zajedničkim školskim prostorima, izvan učionica. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Rovinj (10. rujna): Grad Rovinj-Rovigno odlučio je osigurati učenicima osnovnih škola na svom teritoriju zaštitne maske. Školama će tako biti podijeljeno 1.200 maskica, odnosno dva komada po učeniku. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Labin (7. rujna): Za učenike viših (5. - 8.) razreda, Grad je nabavio certificirane zaštitne maske za višekratnu uporabu, dok je tvrtka Holcim donirala maske za nastavnike i zaposlenike škola. Ravnatelji i osoblje škole pobrinuli su se da se prostori i školski raspored maksimalno prilagode novim mjerama, kako bi se nastava mogla neometano fizički odvijati u učionicama. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Pula (4. rujna): Domu za djecu Ruža Petrović, Grad Pula donirao je 100 platnenih maski u povodu početka nove školske godine. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Pazin (4. rujna): Maske  su obavezne za učenike od 5. do 8. razreda i bit će podijeljene prvi dan škole. Nastava će se održavati u blok satima s obaveznim maskama, dok će se za fiziku, kemiju i matematiku nastava održavati kabinetski. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Umag (3. rujna): ​Učenicima će tijekom rujna biti isporučene po dvije zaštitne maske. Pozivaju se roditelji polaznika vrtića i učenika osnovnih škola, na razumijevanje i suradnju sa svim zaposlenicima te pridržavanje epidemioloških mjera. Više informacija dostupno je na poveznici
 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

RANIJE INFORMACIJE: 
AŽURIRANO 10. SRPNJA
 • Svi objekti koji poslužuju hranu i piće u večernjim i noćnim satima moraju uskladiti radno vrijeme s radnim vremenom propisanim za bistroe, a ne dulje od 2 sata iza ponoći. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Stožer Civilne zaštite Istarske županije objavio je obavijest o postupanju kod sumnje na zarazu koronavirusom za goste i odgovorne osobe usmještajnom objektu. Cijeli postupak dostupan je na poveznici
 • ​Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku kojom se omogućava rad svim udrugama na području Istarske županije uz poštivanje protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, za pojedine djelatnosti. Više informacija dostupno je na poveznici OVDJE.
 • Osnovano je Povjerenstvo za poljoprivredu Istarske županije, kao savjetodavno tijelo župana. Povjerenstvo ima zadatak aktivno pratiti i analizirati epidemiološku situaciju uzrokovanu pojavom koronavirusa na području Istarske županije i Republike Hrvatske te njene implikacije na poljoprivredu na području Istarske županije; komunicirati i koordinirati aktivnosti sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije vezane uz poljoprivredni sektor na području Istarske županije, kao i predlagati mjere Vladi Republike Hrvatske za potporu poljoprivrednom sektoru u svim segmentima.  Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od ponedjeljka, 11. svibnja 2020. godine, prijem stranaka u upravnim tijelima Istarske županije vrši se kada je to nužno potrebno, te isključivo prema unaprijed dogovorenim terminima. Zahtjevi i najave dolaska se zaprimaju putem telefona ili elektroničke pošte. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Stožer civilne zaštite RH odobrio je zahtjev Istarske županije, nekolicine istarskih gradova i općina te Stožera civilne zaštite Istarske županije da se omogući kretanje građana unutar područja bivših istarskih općina bez izdavanja propusnice. Ta se odluka odnosi na cijelo područje bivše općine Pula, Pazin, Rovinj, Poreč, Buzet i Labin s okolnim općinama.

Donesena je Odluka o radu izdvojenih ordinacija Istarskih domova zdravlja. U svim ispostavama Istarskih domova će se otvarati izdvojene ordinacije u kojima će se primati pacijenti pod sumnjom na zaraženost koronavirusom. Izdvojene ordinacije i njihovo radno vrijeme možete pronaći ovdje. Radi dostupnosti pacijentima pod sumnjom na zaraženost koronavirusom uvode se i telefonski brojevi na kojima su liječnici dostupni cijeli dan, 0-24 sata:
 • Ispostava Buzet 095/4321-882
 • Ispostava Labin 095/4321-881
 • Ispostava Pazin 095/4321-875
 • Ispostava Poreč 095/4321-876
 • Ispostava Pula 095/4321-879
 • Ispostava Rovinj 095/4321-874
 • Ispostava Umag 095/4321-880

PAZIN

14.5.
Radi rasterećenja građana tijekom trajanja posebnih mjera donesenih s ciljem sprječavanja epidemije koronavirusa donesena je mjera oslobađanja od plaćanja usluge vrtića te mjera sufinanciranja cijene usluga produženog boravka. Više informacija dostupno je na poveznici.

13.5.
Od 12. svibnja Savjetovalište za brak i obitelj Pazin ponovno je počelo s pružanjem savjetodavnih usluga. Kontakti za narudžbu dostupni su na poveznici https://www.pazin.hr/savjetovaliste-za-brak-i-obitelj-ponovno-pruza-svoje-usluge/.


11.5
Od ponedjeljka, 11. svibnja 2020. godine, prijem stranaka u upravnim tijelima Grada Pazina vrši se kada je to nužno potrebno, te isključivo prema unaprijed dogovorenim terminima. Više informacija dostupno je na poveznici.

Grad Pazin donio je drugi set mjera pomoći za gospodarstvo koji se odnosi na oslobođenje mjesečnih iznosa zakupnine i oslobođenje mjesečnih iznosa komunalne naknade. Više detalja dostupno je na poveznici.

28.4.
Reciklažno dvorište u Jelenčićima ponovno kreće s radom u ponedjeljak, 4. svibnja, prema starom radnom vremenu, a mobilno reciklažno dvorište nastavlja s radom u ponedjeljak, 11. svibnja. Više informacija dostupno je ovdje.

27.4.
Gradska knjižnica Pazin od ponedjeljka 27. travnja  i Muzej Grada Pazina od 28. travnja  opet otvaraju svoja vrata korisnicima.

07.04.
Grad Pazin donio je Zaključak o mjerama za pomoć gospodarskom sektoru tijekom trajanja epidemije koronavirusa te se prema tome poduzetnike oslobađa plaćanje poreza na potrošnju, odgađa se dospijeće plaćanja komunalne naknade, moguće je obročno plaćanje komunalnog doprinosa, umanjuje se zakupnina poslovnih prostora u vlasništvu Grada, oslobađa se od plaćanja poreza na korištenje javnih površina, odgađa se dospijeće plaćanja naknade za uređenje voda te se sufinancira cijena usluga obrtima za dadilje. Više informacija o mjerama dostupno je na poveznici https://www.pazin.hr/gradonacelnik-donio-zakljucak-o-mjerama-za-pomoc-gospodarskom-sektoru-tijekom-trajanja-epidemije-bolesti-covid-19/.

06.04.
Grad Pazin otvorio je službeni Viber kanal Grada Pazina za sve informacije i novosti vezane za koronavirus. Kanalu se može pristupiti putem poveznice.
Zbog novo nastalih okolnosti oko koronavirusa djelatnici Grada Pazina će tradicionalne uskršnje pakete za najpotrebitije građane dostavljati na njihove kućne adrese od 6. do 8. travnja u vremenu od 8:30 do 15 sati. Više informacija nalazi se ovdje.

25.03.
Prijave na Javni natječaj za financiranje programa/projekata/manifestacija organizacija civilnog društva od interesa za opće dobro iz Proračuna Grada Pazina u 2020. godini su prošle  razinu formalne provjere i ocjenjivanja, no zbog izvanredne situacije Odluka o financiranju i potpisivanje ugovora odgađa se do daljnjega.

23.03.
Zahtjevi za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka dostavljaju se na e-mail [email protected] svakim radnim danom do 14 sati. Zahtjev i više informacija možete pronaći na poveznici https://www.pazin.hr/zahtjev-za-napustanje-mjesta-prebivalista-i-stalnog-boravka-u-republici-hrvatskoj/.
Započele su preventivne mjere dezinfekcije ulica i javnih površina na najfrekventnijim površinama šireg centra Grada Pazina. Mjere čišćenja i dezinfekcije obavlja gradsko komunalno društvo USLUGA d.o.o. Pazin. Raspored i više informacija dostupno je na poveznici https://www.pazin.hr/u-pazinu-zapocela-dezinfekcija-ulica/.

20.03.
Kontakt gradske uprave za vrijeme epidemije na koje se stranke mogu obratiti za sva pitanja je e-mail [email protected], a u slučaju hitnog upita moguće je uspostaviti kontakt putem telefona 052 624 208.
Učenici i studenti, stipendisti Grad Pazina, će stipendiju za veljaču 2020. godine zbog novonastalih okolnosti primiti u tjednu od 30. ožujka do 3. travnja 2020. godine.
Autoklub Pazin na Stanici za tehnički pregled vozila, Vrtlišće 3, uvodi novo radno vrijeme od ponedjeljka 23. ožujka 2020. godine. Od ponedjeljka do petka radno vrijeme je od 7 do 15 sati, prijem i rad stranaka je od 7 do 14:30 sati, a svaka 3. subota je neradna do daljnjega.

19.03.
Od 16. ožujka obustavljaju se sve aktivnosti vezane za upis djece u prvi razred osnovne škole. Osnovne škole i zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja 2020. godine provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece rad upisa. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.pazin.hr/obustavljaju-se-sve-aktivnosti-vezane-uz-upis-djece-u-i-razred-osnovne-skole/.
Djelatnici gradskog komunalnog društva Usluga d.o.o. Pazin, u cilju prevencije i zaštite stanovništva od širenja zaraze koronavirusom započeli su sa svakodnevnim akcijama čišćenja pješačkih zona i najprometnijih ulica Grada.

18.03.
Stožer civilne zaštite Istarske županije pokrenuo je Info centar Stožera koji će imati radno vrijeme od 7 do 19 sati, svakog dana (i vikendom) za potrebe Stožera, koordinacije aktivnosti i servisa građanima. Ukoliko imate upit, slobodno se obratite na broj telefona 052/352 – 112 ili na e-mail adresu [email protected]

16.03.
Zbog trenutne situacije s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom GDCK Pazin ažurira popis starijih osoba koje su same i nema im tko pomoći, a žive na području Grada Pazina i Općina: Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sveti Petar u Šumi i Tinjan. Ukoliko znate takvu osobu javite na: 052/623-405, 091/5392549, [email protected]

14.03.
Donesena je Odluka Stožera civilne zaštite Istarske županije o ograničenju rada i mjerama ponašanja od 15. ožujka do 14. travnja 2020. godine koja se tiče trgovačkih centara, trgovina prehrane, ugostiteljskih objekata svih kategorija, uslužnih djelatnosti te preporuke da djeca vrtićke i školske dobi ostaju kod kuće. Odluka i više informacija dostupno je na poveznici https://www.pazin.hr/odluka-stozera-civilne-zastite-istarske-zupanije-o-ogranicenju-rada-i-mjerama-ponasanja-od-15-ozujka-do-14-travnja-2020-godine/.

13.03.
Na području Grada Pazina do 14. travnja 2020. godine odgađaju se sva okupljanja građana na otvorenom i zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kino projekcije, kazališne i dječje predstave, kulturne priredbe i ostali javni skupovi te je s time u vezi naloženo privremeno zatvaranje objekata u kojima se takva okupljanja odvijaju.
Do 14. travnja 2020. godine prekida se rad Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin, a obrtima za čuvanje djece na području Grada Pazina nalaže se da do 14. travnja 2020. godine obustave rad. Za navedeni period roditelji čija djeca pohađaju vrtić bit će oslobođena plaćanja troškova vrtića.
U istom će periodu u Pazinu i cijeloj Istarskoj županiji biti obustavljena nastava u svim osnovnim i srednjim školama te visokim učilištima, a nastavni program provodit će se na daljinu prema smjernicama nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Svi trgovački centri dužni su ograničiti broj ljudi koji su istovremeno prisutni u centru na način da se na ulazu regulira broj osoba koje istovremeno ulaze u trgovački centar, ispred blagajni na pod staviti oznake razmaka od jedan metar te omogućiti da radi što veći broj kasa radi veće protočnosti.
U ugostiteljskim objektima ograničava se broj ljudi koji su istovremeno u objektu na način da su međusobno udaljeni najmanje jedan metar, a radno vrijeme  svih ugostiteljskih objekata ograničava se na razdoblje od 6 do 18 sati.
Pravni subjekti u nadležnosti Grada Pazina (ustanove i trgovačka društva) do daljnjega neće organizirati izravan rad sa strankama.
Preporuča se građanima da komunikaciju s nadležnim upravnim tijelima i službama Grada Pazina obavljaju telefonski, te putem redovne i elektronske pošte.
Preporuča se svim građanima Grada Pazina da radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze što je moguće manje koriste usluge javnih zdravstvenih ustanova.
U nastavku nalaze Odluke od 13.03.2020. u vezi sa suzbijanjem širenja koronavirusa:
Odluka o protuepidemijskim mjerama.pdf
Odluka o protuepidemijskim mjerama u trgovačkim, ugostiteljskim i uslužnim objektima.pdf

12.03.
Donesena je Odluka o privremenom prestanku rada Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin na period od 13. ožujka do 14. travnja 2020. godine. Privremeno će se zatvoriti rad u objektima u Matičnom vriću u Patinu i svim područnim vrtićima. Roditelji se oslobađaju plaćanje usluga vrtića za dane kada je vrtić zatvoren. Odluka u cijelosti dostupna je na poveznici https://www.pazin.hr/wp-content/uploads/Finci/Odlukao%20privremenom%20zatvaranju%20vrti%C4%87a.pdf.
Vlada je prihvatila zahtjev Istarske županije te se od 13. ožujka zatvaraju predškolske ustanove, osnovne i srednje škole te visoko obrazovne institucije. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.pazin.hr/vlada-prihvatila-zahtjev-istarske-zupanije-o-zatvaranju-vrtica-skola-i-fakulteta/.

11.03.
Na području Grad Pazina:
odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru
za javnost se zatvaraju muzej, gradska knjižnica i odgađaju se okupljanja unutar ustanove Spomen dom
za javnost se zatvaraju sportski objekti na području Grada Pazina
ugostiteljskim objektima na području Grada Pazina iz skupina “Restorani”, “Barovi” i “Objekti jednostavnih usluga” ograničava se radno vrijeme od 6 do 23 sata
udrugama civilnog društva preporuča se otkazivanje svih okupljanja članova
preporuča se da se prije odlaska liječniku u Dom zdravlja pacijent telefonom javi svom liječniku i dogovori daljnje postupanje
uredovno vrijeme Grada Pazina za rad sa strankama ostaje nepromijenjeno, do drugačije obavijesti. Ukoliko je moguće, komunikacija građana s nadležnim upravnim tijelima i službama Grada Pazina treba se obavljati putem telefona ili elektronske pošte
trgovačko društvo Usluga d.o.o. obustavilo je održavanje redovitog mjesečnog sajma u Pazinu (koji je bio predviđen za 7. travanj)
prilikom posljednjih ispraćaja pokojnika na grobljima Grada Pazina i općina Cerovlje, Gračišće, Karojba, Tinjan, Motovun, Lupoglav i Sveti Petar u Šumi ispraćaji će se održavati isključivo u krugu obitelji
u upravi Društva na adresi Šime Kurelića 22 i u uredu za parkirališne usluge u ulici Družbe Sv. Ćirila i Metoda 4 do daljnjeg bit će ograničen rad sa strankama te će se isti obavljati telefonskim i elektroničkim putemOdluke i više informacija dostupno je na poveznici https://www.pazin.hr/odluke-i-preporuke-o-postupanjima-na-podrucju-grada-pazina-zbog-sprjecavanja-sirenja-koronavirusa-covid-19/.
 
 

ROVINJ  
 • Dostupan je zahtjev za mjere pomoći gospodarstvu za mjesec srpanj s ciljem rasterećenja privatnog sektora, a posebice obrtnika, poljoprivrednika, malih i mladih poduzetnika, a sve kako bi se zadržala radna mjesta, te riješio problem nelikvidnosti onima čija je poslovna aktivnost smanjena uslijed epidemije novog koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Mjere pomoći će se provoditi i za mjesec kolovoz s ciljem pomoći i rasterećenja privatnog sektora, kako bi se zadržala radna mjesta, te riješio problem nelikvidnosti onima čija je poslovna aktivnost smanjena uslijed epidemije novog koronavirusa.
  Više informacija dostupno je na poveznici.
 • S ciljem pružanja pomoći  obrtnicima koji se suočavaju s poteškoćama u poslovanju uslijed epidemije koronavirusa, Grad Rovinj-Rovigno je u suradnji s Udruženjem obrtnika Grada Rovinja-Rovigno osnovao Fond za pomoć obrtnicima koji su registrirali pad prometa od najmanje 50% u odnosu na isti period prethodne godine, kako bi uspjeli održati poslovanje sa ciljem zadržavanja zaposlenika. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.rovinj-rovigno.hr/novosti/osnovan-fond-za-pomoc-obrtnicima/.
  Od 11. svibnja moguće je predati zahtjev za mjesec travanj za mjere pomoći gospodarstvu Grada Rovinja-Rovigno predviđene za pravne ili fizičke osobe čija je gospodarska djelatnost obuhvaćena ograničenjem rada uvedenim tijekom trajanja epidemije koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.rovinj-rovigno.hr/novosti/mjere-za-pomoc-gospodarstvu-od-danas-dostupan-zahtjev-za-travanj/.
 • Stožer civilne zaštite Grada Rovinja – Rovigno objavio je preporuke malim trgovinama o organizaciji i provođenju protuepidemijskih mjera koje su dostupne na poveznici
 • Grad Rovinj - Rovigno zajedno s Udrugom Agrorovinj pokreće online platformu #DONESIDOMA putem koje se omogućuje prodaja proizvoda lokalnih poljoprivrednih proizvođača s područja grada Rovinja. Više informacija o platformi te upute za sudjelovanje nalaze se na poveznici.
 • Članovi Stožera CZ Grada Rovinja-Rovigno odlučili su tijekom uskrsnih blagdana, od subote 11. travnja do ponedjeljka, 13. travnja 2020., angažirati dodatnu redarsku službu koja će sprječavati okupljanja ljudi koja su u posljednje vrijeme uočena na potezu Cuvi-Punta Corrente, te Polari i Amarin. Komunalni redari i Javna vatrogasna postrojba Rovinj-Rovigno će nadgledati područje Grada te Delfin, područje kod bivše Željezničke postaje , poluotok oko bolnice i plaža Val de Lesso. Radi sprječavanja eventualnog prodora virusa u Dom za starije «Domenico Perolis» angažirat će se zaštitarska tvrtka koja će kontrolirati ulaz, odnosno izlaz iz ustanove. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Od 6. travnja moguće je predati zahtjev za mjesec ožujak za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga, oslobađanje plaćanja i umanjenje za pravne ili fizičke osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost prema odluci o mjerama pomoći gospodarstvu Grad Rovinja-Rovigno tijekom trajanja epidemije koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.rovinj-rovigno.hr/novosti/mjere-za-pomoc-gospodarstvu-od-danas-dostupan-zahtjev-za-ozujak/.
 • Iako su štandovi i tržnice zatvoreni, osigurana je kupovina i dostava svježih proizvoda s tržnice i iz  ribarnice. Popis prodavača koji pružaju navedene usluge dostupan je ovdje
 • Sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH ured Stručne službe Udruženja obrtnika Rovinj-Rovigno fizički ne prima stranke. Upite je moguće uputiti na e-mail [email protected] ili putem telefona na 099 298 2956 (tajnica Udruženja obrtnika Rovinj Tea Gašpić). Pozivaju se svi članovi da dostave svoje kontakte na navedenu e-mail adresu kako bi se mogla ažurirati postojeća baza radi brže razmjene korisnih informacija. Više informacija dostupno je ovdje.
 • Uz mjere pomoći utvrđene na razini Vlade Republike Hrvatske, gospodarstvenici s područja Grada Rovinja-Rovigno koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada i ponašanja sukladno Odlukama nacionalnog, županijskog i gradskog Stožera CZ, mogu od tijela gradske uprave zatražiti:
 • Odgodu plaćanja izdanih računa za Komunalnu naknadu do 30. lipnja 2020. godine
 • Obročno beskamatno plaćanje temeljem izdanih Rješenja za Komunalni doprinos 
 • Oslobađanje plaćanja na temelju izdanih rješenja za porez na korištenje javnih površina
 • Za 50% smanjenje mjesečnih iznosa zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu Grada 
 • Oslobađanje od plaćanja poreza na potrošnju od 01.03.2020. do normalizacije poslovanja i obustave mjera zabrane
 • Odgodu plaćanja izdanih računa za naknadu za uređenje voda do 30. lipnja 2020.
 • Odgodu naplate Spomeničke rente, do prestanka važenja mjera zabrane poslovanja
 • Odgodu plaćanja temeljem Koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru, do prestanka važenja mjera zabrane poslovanja 
 • Temeljem Odluke Stožera civilne zaštite RH o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno, Marko Paliaga, donio je Odluku o otkazivanju svih javnih događanja predviđenih za mjesec travanj, svibanj i lipanj 2020. godine. Sve gradske ustanove i poduzeća, udruge civilnog društva, sportski klubovi,  kulturne udruge i društva, obvezni su otkazati okupljanja, druženja, proslave, prijeme ili obilježavanja značajnih datuma planiranih i/ili predviđenih u periodu od 1. travnja do 30. lipnja 2020. godine.
 • Predstavnici i upravitelji višestambenih zgrada dužni su pridržavati se higijenskih mjera na način da organiziraju svakodnevno preventivno dezinficiranje zajedničkih prostora (osobito ulaznih vrata, kvaka, poštanskih sandučića, rukohvata, stubišta). Ukoliko zgrada posjeduje lift moraju se dezinficirati tipke unutar istog najmanje 2 puta dnevno, u suprotnom lift se neće smjeti koristiti. Više informacija potražite na poveznici https://www.rovinj-rovigno.hr/novosti/obavjest-o-dezinfekciji-zgrada/.
  Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” Rovinj-Rovigno privremeno je obustavila rad svih djelatnosti. Odluka se donosi na vremenski period od 28. ožujka 2020. godine do, za sada, 1. travnja. 2020. godine te ju u cijelosti možete pročitati ovdje.
 • Stožer za civilnu zaštitu Grada Rovinja-Rovigno uspostavio je info liniju za građane, koja je dostupna na telefonu  052/805 266 ili putem e-mail adrese: [email protected]
 • Volonteri Crvenog Križa Rovinj-Rovigno kupuju i dostavljaju namirnice osobama starije životne dobi a koje žive samačkim životom ili koji nemaju bližnje da im pomognu. Na raspolaganju su svaki dan od 10-18 na brojevima 052/ 811-105, 095/ 581-1886, 095/581-1895
 • Kontakt dežurnog epidemiologa za područje Rovinja-Rovigno: 099/ 529-4455
 • Do 14. travnja 2020. u Gradskoj upravi obustavljaju se svi kontakti koji nisuhitni. Rad sa strankama odvijati će se telefonskim, poštanskim i online putem, dok se u iznimnim slučajevima dopušta neposredan kontakt, prethodno dogovoren s nadležnim referentom. Pismena koja se moraju predati u Pisarnicu, predaju se na prozorskom otvoru iste, dok se zahtjevi prema Odsjeku za komunalno i prometno redarstvo mogu predati online putem platforme eObrasci (https://www.eobrasci.com/).
 • Kako bi nastavili i omogućili daljnju prodaju i konzumaciju svježih poljoprivrednih proizvoda nakon zatvaranja tržnica, Komunalni Servis Rovinj-Rovigno nudi mogućnost dostave na kućni prag uz sve potrebne mjere predostrožnosti i sprečavanja širenja epidemije virusa COVID-19, izdanim od HZJZ i Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

PULA 
 • U razdoblju u kojem je zbog epidemioloških mjera Gradska knjižnica i čitaonica Pula bila zatvorena za korisnike, u velikoj mjeri porastao je interes za e-knjigu i platformu za posudbu e-knjiga iBiblos.  Kako bi se potaknuli građani da nastave čitati e-knjige, produžena je mogućnost privremenog članstva za iBiblos do 31. kolovoza 2020. Više informacija dostupno je OVDJE.
  Pulski amfiteatar od ponedjeljka, 25.5. je ponovno otvoren za posjetitelje svaki dan od 9 do 17 sati. 
 • Od ponedjeljka, 25. svibnja, prijem stranaka u upravnim tijelima Grada Pule-Pola ponovno je moguć uz prethodnu najavu dolaska. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • U petak, 22. svibnja, Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula ponovno otvara svoja vrata. Više informacija dostupno je na poveznici OVDJE.
 • Uslijed popuštanja mjera ograničenja i obavljanje rada ugostiteljskih objekata, osim već donesenih mjera pomoći korisnicima javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa, dodatno će se razmotriti mogućnost privremenog proširenja javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa bez dodatne naplate na lokacijama gdje to budu dozvoljavale prostorne mogućnosti. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Dopušteno je otvaranje sportskih igrališta te su ona od 5. svibnja ponovno dostupna građanima.
  Od ponedjeljka, 04. svibnja 2020. godine, ured Europe Direct Informacijskog centra (EDIC) Pula-Pola, projekta Grada Pule, ponovno će biti otvoren za građane radnim danima od 8 do 12 sati, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.
 • Klub & knjižara Giardini 2 otvorena je od 27. travnja s radnim vremenom od ponedjeljka do petka od 10 do 20 sati te subotom od 10 do 15 sati. Prema odredbama nacionalnog Stožera za civilnu zaštitu, istovremeno u Knjižari može boraviti sedam ljudi zato je poželjno da posjetitelji svoj dolazak najave telefonom ili e - mailom Magdaleni (099/555-2002; [email protected]) ili Denisu (099 8144 405; [email protected]).
 • Središnja knjižnica ponovno je počela s radom od 27. travnja. Radno vrijeme knjižnice je od ponedjeljka do petka od 9 do 12 sati te od 13 do 17 sati, a subotom od 9 do 13 sati. Knjižnica Veruda, Dječja knjižnica i Čitaonica kluba umirovljenika Pula do daljnjeg ostaju zatvorene za rad s korisnicima. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Od 27. travnja ponovo će se uspostaviti javni prijevoz putnika. Budući da određene djelatnosti postupno prelaze u fazu normalizacije poslovanja tako i prijevoz započinje sa reduciranim vožnjama koje su bile u primjeni od 16.-20.03.2020. godine. Pulapromet će stoga od ponedjeljka krenuti s rasporedom vožnje koji je inače u primjeni subotama, a ovisno o stanju vezano uz koronavirus prilagođavat će se preporukama Stožera za civilnu zaštitu Istarske županije kao i odlukama Grada Pule. Više pročitajte na poveznici. 
 • Donesen je novi travanjski set mjera pomoći kojim će se gospodarstvenici s područja Pule, koji udovoljavaju propisane uvjete, u potpunosti osloboditi od obveze plaćanja komunalne naknade i poreza na korištenje javnih površina, a visina zakupa poslovnih prostora smanjit će se na simboličan iznos od 1 kune po poslovnom prostoru. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Grad Pula nastavlja s provođenjem mjere sprječavanja širenja koronavirusa te će i za vikend, 18. i 19. travnja, ponovno biti zatvorena za promet motornim vozilima Ulica Lungomare, od skretanja na Valkanama do Mornara.
 • Pulske tržnice ponovno su otvorene te je njihovo radno vrijeme od 8 do 13 sati.
 • S ciljem prevencije širenja koronavirusa Stožer civilne zaštite Istarske županije zajedno sa Stožerom civilne zaštite Grada Pule donio je preporuku o zatvaranju prometa za motorna vozila u Ulici Lunogmare od skretanja na Valkanama do Mornara i to u razdoblju od petka 10. travnja do ponedjeljka 13. travnja 2020. godine. Zabranjuje se loženje vatre na otvorenom prostoru i roštiljanje, kako na za to predviđenim mjestima, tako i na neuređenim mjestima, osim unutar okućnice obiteljskog doma.
 • Grad Pula pokrenuo je putem Viber aplikacije zajednicu „Grad Pula COVID-19“, s ciljem izravne i dvosmjerne komunikacije prema građanima. Više informacija o Viber zajednici Grada Pule te preuzimanju iste dostupno je ovdje.
 • Ispred Istarskih domova zdravlja u Puli sanitetsko vozilo koje je predstavljalo trijažno mjesto – prijavnicu, zamijenjeno je pokretnim objektom koje će se koristiti dok traje pandemija koronavirusa. Svi koji žele ući u zgradu Doma zdravlja moraju proći ispred prijavnice u kojoj su smješteni zdravstveni djelatnici koji provjeravaju razlog dolaska i nastoje riješiti sve zahtjeve pacijenata bez ulaska u zgradu.
 • Sukladno preporuci Nacionalnog stožera civilne zaštite, a s ciljem daljnjeg provođenja mjera Vlade RH za suzbijanje širenja koronavirusa te dodatne zaštite stanovništva, na području Pule privremeno će se ograditi i zatvoriti sva dječja igrališta, gdje god je to moguće kako bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece s obzirom na preporuku o nužnom razmaku između dvije osobe.
  Mjeru će operativno provesti trgovačko društvo Castrum Pula 97 d.o.o. koje i inače vodi brigu o održavanju svih dječjih igrališta na području Pule dok će komunalni redari obilaziti igrališta i kontrolirati pridržavanje ove preventivne mjere.
 • Osim dječjih igrališta, Pula Sport d.o.o. jučer je započeo s privremenim ograničavanjem i zatvaranjem vanjskih sportskih igrališta u Puli, gdje god je to moguće.
 • Grad Pula otvorio je telefonsku liniju za sve informacije o mjerama zaštite protiv koronavirusa.
 • Odgađaju se sve javne manifestacije, kulturna događanja, javni skupovi i sportska natjecanja.
 • Trgovačkim centrima se rad omogućava maksimalno do 18:00 sati uz ograničen broj ljudi koji su istovremeno prisutni u centru. Ispred blagajni obavezne su oznake razmaka od najmanje jednog metra.
 • Trgovinama prehrane (manje veličine, uključujući i trgovine na benzinskim postajama) ograničava se radno vrijeme do maksimalno 18:00 sati uz pripadajuće mjere razmaka.
 • Ugostiteljskim objektima SVIH kategorija nalaže se prekid rada od 15. ožujka do 14. travnja 2020. Iz ove mjere izuzimaju se dostava hrane te rad Pučke kuhinje uz maksimalne mjere predostrožnosti
 • Uslužnim djelatnostima u kojima se ostvaruje neposredan kontakt s klijentima (frizeri, pedikeri, brijači, kozmetičari i sl.) se također nalaže prekid rada od 15. ožujka do 14. travnja 2020.
 • Privremeno se zatvaraju svi javni objekti i gradske ustanove kojima upravlja Grad Pula i to: Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula, Kino Valli, Društveni centar Rojc, Gradska knjižnica i čitaonica, Čitaonica kluba umirovljenika, Dječja knjižnica, knjižnica Veruda, Knjižnica Vodnjan, Knjižnica Žminj kompleks javnih gradskih bazena Pula-Pola, Dom sportova Mate Parlov, SRC Mirna Patinaggio i Dom braće Ribar.
 • Prema preporuci Stožera civilne zaštite Istarske županije privremeno se ograničava rad sa strankama gradskih službi u Gradu Puli.
 • Na lokalnoj televiziji TV Nova bit će pokrenuta emisija na talijanskom jeziku „Programma didattico in lingua italiana“. Emisija je namijenjena učenicima osnovnih talijanskih škola (od 1. do 4. razreda), ali i svim učenicima koji žele produbiti svoje znanje talijanskog jezika. Program će biti emitiran od ponedjeljka do petka u terminu od 10:00 do 12:00 sati, a moći će se pratiti na Facebooku i Youtube kanalu TV Nove.
 • Gradsko društvo Crvenog križa Pula obavijestilo je građane da je slijedom ukazane potrebe uslijed širenja zaraze koronavirusom, a s ciljem zadovoljenja svih potreba naših građana otvorena telefonska linija 052-543-708, 052-543-713 Crvenog križa Pule na koju građani mogu dobiti sve potrebne informacije i tražiti potrebnu pomoć.

LABIN 
 • Osigurane su četiri redovne svakodnevne autobusne linije za Rabac. Vozni red i više informacija nalazi se na poveznici.
 • Grad Labin dogovorio je s autoprijevoznikom uvođenje nove linije lokalnog prijevoza koja povezuje Stari grad s Rapcem. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Iako se velika većina učenika nižih razreda labinskih osnovnih škola idući ponedjeljak vraća u svoje klupe, Umjetnička škola Matka Brajše Rašana i dalje će održavati nastavu na daljinu. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od ponedjeljka, 18. svibnja, knjižnica Srednje škole Mate Blažine Labin ponovno je otvorena za učenike i nastavnike pod strogim mjerama zaštite zdravlja korisnika i djelatnika. Više informacija dostupno je na poveznici OVDJE.
 • U ponedjeljak, 11. svibnja, počinju s radom javna gradska parkirališta pod upravljanjem Labin 2000 d.o.o. i to parkiralište Đil, Titov trg – Stari grad i Trg  labinskih rudara. Više informacija te radno vrijeme nalazi se na poveznici.
 • Grad Labin otvara mogućnost besplatnog širenja terase ugostiteljskih objekata na javne površine. Ugostitelji na području Grada Labina koji koriste javnu površinu, a zainteresirani su za proširivanje svojih terasa mogu iskazati interes do 18. svibnja 2020.  na email [email protected] Više informacija dostupno je na poveznici
 • Dječji vrtić “Pjerina Verbanac”, u cilju što bolje zaštite zdravlja djece i odraslih, otvaranje vrtića planirano za 11. svibanj odgađa za 18. svibanj 2020. godine. Više informacija dostupno je na poveznici. 
 • Dječji vrtić “Pjerina Verbanac” počinje s radom u ponedjeljak, 11. svibnja, a rad vrtića u period od 11. do 24. svibnja organizirat će se i provoditi sukladno dokumentu “Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu“, donesenog od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Nakon formiranja skupina i početka rada, nova se djeca neće primati u skupinu daljnjih 14 dana (uključujući neradne dane), što znači do 24. svibnja. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Sukladno donesenoj Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 5. svibnja se na području Grada Labina za korištenje otvaraju sportska i dječja igrališta.
 • Nakon nedavnog otvaranja nove Viber zajednice Grada Labina pod nazivom Labin Business Help Desk s ciljem boljeg informiranja i aktivne dvosmjerne komunikacije s poslovnim subjektima s područja Grada, omogućena su i tri dodatna kanala komunikacije. Radi se o službenoj telefonskoj liniji (052/866-817), e -mail adresi namijenjenoj upitima lokalnih poduzetnika ([email protected]) i info podstranici u sklopu službene web stranice Grada Labina o mjerama pomoći gospodarstvu. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Uspostavljena je Viber zajednica pod nazivom Labin Business Help desk s ciljem boljeg informiranja I aktivne dvosmjerne komunikacije s poslovnim subjektima s područja Grada Labina. Ovim putem poduzetnici i obrtnici mogu postaviti pitanja i dobiti sve pravovaljane informacije o donesenim mjerama s ciljem pomoći gospodarstvu koje se zbog epidemije koronavirusa našlo u teškoj poziciji. Više informacija dostupno je ovdje.
 • Gradska knjižnica Labin počinje raditi s korisnicima od ponedjeljka, 27. travnja, prema prilagođenom radnom vremenu od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati. Prva faza rada uključuje samo uslugu posudbe i povrata građe. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Usvojen je novi set mjera za pomoć gospodarstvu kojim se poduzetnici oslobađaju od plaćanja komunalne naknade, a mjesečna zakupnina poslovnih prostora u vlasništvu Grada Labina iznosit će 1 kunu. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Dječji vrtić Pjerina Verbanac započeo je s online radom 22.04. i to pod simboličnim nazivom „Vrtić od dugega“. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zabranjuje se loženje vatre na otvorenom prostoru i roštiljanje, kako na za to predviđenim mjestima, tako i na neuređenim mjestima, osim unutar okućnice obiteljskog doma.
 • Od 7. travnja na labinskom markatu bit će ponovno organizirana prodaja zelene tržnice domaćih istarskih OPG-ova.
  Donesen je prvi set mjera za pomoć gospodarstvu. Odluke se odnose na poduzetnike koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada i ponašanja. Donesena je Odluka o odgodi dospijeća plaćanja poreza na potrošnju, Odluka o odgodi dospijeća plaćanja komunalne naknade, Odluka o umanjenju zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu Grada Labina, Odluka o oslobađanju od plaćanja poreza na korištenje javnih površina, Odluka o odgodi plaćanja naknade za koncesijska odobrenja te mogućnost obročnog plaćanja komunalnog doprinosa. Više OVDJE.
 • Gradsko društvo Crvenog križa Labin otvorilo je telefonsku liniju 052-209-484 Crvenog križa Labin na koju građani mogu dobiti sve potrebne informacije i zatražiti potrebnu pomoć. Crveni križ dostavljat će samo neophodne namirnice i lijekove, a građani se pozivaju na poštivanje kriterija: osobe starije životne dobi (60+), osobe u samoizolaciji s valjanim rješenjem, osobe koje ne mogu izaći iz svojih kuća zbog bolesti te redovni korisnici socijalnog programa Crvenog križa i ostali građani u potrebi.

BUJE 
 • Od 1. rujna bujski vrtići rade prema posebnim uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije koronavirusa.  Više informacija nalazi se na poveznici
 • Nakon privremenog zatvaranja bujskog vrtića zbog situacije uzrokovane koronavirusom, Grad Buje ponovno otvara vrtić te on počinje s radom na uobičajen način od ponedjeljka 27. srpnja. S obzirom na to da je vrtić bio zatvoren dva tjedna, roditeljima će biti umanjen iznos na mjesečnim uplatnicama za navedeni period.
 • Grad Buje objavio je smjernice rada u gradskoj upravi tijekom trajanja epidemije koje možete pročitati na poveznici
 • Gradska knjižnica Buje započinje s radom u ponedjeljak, 04. svibnja, po uobičajenom radnom vremenom te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i smjernica. Više informacija dostupno je na poveznici
 • U cilju prevencije širenja koronavirusa na području Grada Buje produljuje se odluka o prekidu rada i pružanja usluga Dječjeg vrtića i naredba o zatvaranju gradskih prostora za javnost (POU, Muzej, Knjižnica, TZ, sportski objekti i igrališta (NK Buje, NK Marušići, NK Momjan, TK Buje, BK Kaštel i BK Marušići) te se otkazuju sve javne manifestacije na području Grada Buje. Sva produljenja vrijede do 30.04.2020. godine. te se u cijelosti nalaze na poveznici.
 • Zahvaljujući donaciji zaštitnih maski od strane tvrtke Vapour international u naredna tri dana, počevši od 09. travnja, će članovi DVD Buje podijeliti iste na kućnim pragovima. U slučaju nemogućnosti preuzimanja maski, one će se moći preuzeti naknadno, počevši od ponedjeljka u sjedištu Crvenog križa. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • S ciljem prevencije širenja koronavirusa u skladu s odlukom Stožera za civilnu zaštitu Grada, poduzeće 6.maj, 3.4.2020. godine, od 19 sati, provodit će preventivnu mjeru dezinfekcije gradskih ulica na području grada. Civitas Bullearum d.o.o. dezinfekciju ostalih javnih površina provodi svakodnevno od 20 sati. Prema tome mole se građani da se nakon 19 sati suzdrže izlaska iz svojih domova.
  Civitas Bullearum d.o.o. obavještava građane kako u sljedećih 30 dana neće biti naplate usluga parkinga na javnim parkiralištima pod naplatom. Za korisnike povlaštenih parkirnih karata kojima je izdana parkirna karta u vremenskom roku od navedenih 30 dana, ista će se produžiti za narednih 30 dana od dana ponovne uspostave naplate usluga parkinga.
 • Gradsko društvo Crvenog križa Buje objavilo informaciju o otvaranju telefonske linije 052-772-446 Crvenog križa Bujštine na koju se mogu dobiti sve potrebne informacije i tražiti potrebna pomoć.
 • Dostavljat će se samo neophodne namirnice i lijekovi uz također kriterije, da je riječ o osobama starijim od 60 godina koje žive same, onima u samoizolaciji, koji su bolesni te koji su redovni korisnici socijalnog programa Crvenog križa i ostali građani u potrebi.
 • Pozivaju se i volonteri koji se žele priključiti radu Crvenog križa, da se jave na broj tel. 0913772446 ili na mail [email protected]

POREČ 
 • Donesen je paket mjera pomoći za gospodarstvo. Moguće je besplatno proširenje terasa te oslobađanje najma za terase i poslovne prostore za svibanj. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Zdravi grad Poreč u skladu sa popuštanjem mjera postepeno otvara vrata i ponovno počinje raditi s klijentima. Više informacija o načinu rada nalazi se na poveznici OVDJE.
  Gradske javne ustanove od ponedjeljka, 11. svibnja, mogu primati stranke, ali uz obaveznu prethodnu najavu. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Dječja igrališta, otvorena sportska igrališta te drugi sportski sadržaji na otvorenom mogu se koristiti uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Bavljenje rekreativnim sportom na otvorenom dopušteno je pod jednakim uvjetima.
 • Usvojen je drugi set mjera s ciljem olakšavanja poslovanja gospodarstvenicima na području Poreča koji se odnosi na smanjenje zakupnina u poslovnim prostorima Grad Poreča – Parenzo za razdoblje dok su mjere Stožera na snazi te oslobađanje od plaćanja komunalne naknade za gospodarske subjekte kojima je obustavljen rad mjerama Stožera. Više informacija dostupno je na poveznici. 
 • Kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi na jednom mjestu kao i nepridržavanje propisanih mjera, članovi Stožera Civilne zaštite Grada Poreča-Parenzo odlučili su tijekom uskrsnih blagdana, od petka 10. travnja do ponedjeljka, 13. travnja 2020., pojačano nadzirati područje Poreča.
  Policijski službenici, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, komunalni i prometni redari pojačano će nadzirati područja oko trgovačkih centara u ulici Mate Vlašića, sportska i dječja igrališta, plaže i šetnice uz more. Uz stroge uvjete zaštite i stalnu dezinfekciju, tržnica i ribarnica bit će otvorene. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Od 7. travnja na Gradskoj tržnici Poreč otvoreni su pojedini poslovni prostori i stolovi na otvorenom i zatvorenom dijelu. Više informacija dostupno je na poveznici http://www.porec.hr/prva.aspx?stranica=61266&j=CRO.
 • Grad Poreč poziva poljoprivredne proizvođače na području grada, koji imaju vlastite poljoprivredne proizvode za prodaju da se priključe aktivnosti “Najbolje od naših za nas” te se jave na e-mail [email protected] Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zabrana korištenja svih igrališta na području Grada Poreča – Parenzo 
 • Volonteri će dostavljati samo neophodne namirnice i lijekove i to osobama u dobi 60 godina i više u samačkim domaćinstvima, osobama u samo izolaciji s valjanim rješenjem, osobama koje ne mogu izaći iz kuće zbog bolesti, te redovnim korisnicima socijalnog programa CK i ostalim osobama u potrebi.
 • Sve informacije i pomoć mogu se dobiti na broj telefona 092 352 6501 i 052 452 248. Nabavu namirnica osobama koji nisu stalni korisnici Društva CK-a trošak snose sami. GDCK Poreč je za ovu priliku izdalo i dvojezični letak s navedenim informacijama, te se mole svi građani koji znaju za osobe u potrebi koje trebaju pomoć da im prenesu navedene informacije. 

UMAG 
 • Radi izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa, subjekti koji obavljaju gospodarsku djelatnost oslobođeni su plaćanja komunalne naknade na području Grada Umaga-Umago. Odluka i zahtjev za oslobođenje od plaćanja nalaze se na poveznici.
 • Grad Umag donio je novi set mjera pomoći građanima koji se odnosi na  oslobađanje plaćanja zakupnine poslovnih prostora, oslobađanje gospodarstvenika od plaćanja poreza na potrošnju, oslobađanje zakupnika javnih površina od plaćanja poreza na korištenje javnih površina, oslobađanje građana i gospodarstvenika od obveza plaćanja komunalne naknade te oslobađanje od plaćanja javnog parkinga. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Gradska tržnica Umag ponovno počinje s radom od 9. travnja 2020. od 8 do 13 sati.
  Lučka uprava Umag - Novigrad je donijela Odluku o prodaji s ribarskih plovila kojom se ribarima dozvoljava prodaja dnevnog ulova krajnjim potrošačima izravno s ribarskih plovila, i to najviše 5,00 kg po potrošaču i ukupno najviše 3.000,00 kn dnevno po povlastici te uz poštivanje svih propisa za takvu prodaju. Više informacija dostupno je ovdje.
 • U okviru akcije hrvatskih studenata koji su se s 3D printerima uključili u aktivnu borbu protiv koronavirusa, Grad Umag pridružio se akciji te je u gradskoj vijećnici pokrenuta izrada zaštitnih vizira za umaške zdravstvene djelatnike. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Gradonačelnik Umaga smanjio je plaće gradskoj upravi i ustanovama za 11%, a sebi i zamjenicima za 50%. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Grad Umag je po žurnom postupku nabavio još jedan respiratorni uređaj i Bio bag odnosno izolacijsku jedinicu-prijenosni krevet, koja se koristi za prijevoz pacijenata s visokozaraznim bolestima. Više informacija dostupno je na poveznici http://www.umag.hr/hr/novosti/korona-virus-grad-umag-nabavio-novi-dodatni-respirator-i-bio-bag.
 • Grad Umag u dogovoru s lokalnim poljoprivrednicima organizira prodaju domaćeg povrća i voća u predvorju kino i kazališne dvorane. Radno vrijeme će biti od ponedjeljka do subote od 8 do 13 sati. U prostoru će istovremeno moći biti samo dva kupca, vodeći računa o međusobnom razmaku od najmanje 2 metra.