Karlovačka

 • Slučajevi: 705
 • Preminuli: 7
Slika /slike/Image%20from%20iOS%20(3).jpg
Nužna epidemiološka mjera za Karlovačku županiju pročitajte na poveznici

LISTOPAD 2020.
 • Karlovačka županija (14. listopada): Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je Odluku o obveznom nošenju zaštitnih maski u učionicama. U slučaju promjene, donijet će se odluka o ukidanju. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Karlovačka županija (8. listopada): Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije od 5. listopada provodi PCR testiranje na novi koronavirus. Uzimanje uzoraka provodi se po principu drive-in testiranja svakog radnog dana od 8 – 10 sati, a subotom samo za hitne slučajeve i na osobni zahtjev uz plaćanje, od 8.00 – 10.00 sati. Više informacija dostupno je na poveznici

RUJAN 2020. 
 • Karlovačka županija (15. rujna): Stožer CZ Karlovačke županije donio je odluku o ukidanju zaštitnih maski u učionicama: 
       1. učenici i nastavnici u školama tijekom održavanja nastave nisu obvezni nositi zaštitne maske unutar jednog razrednog odjela  
       2. zaštitne maske i dalje su obvezne u zajedničkim prostorijama škole izvan učionica 
       3. iz ove odluke izuzimaju se škole s područja Općina Plaški i Kamanje i Grada Slunja
 • Karlovačka županija(4. rujna): Tehničkoj školi Karlovac je podijeljeno 16 000 maski u vrijednosti oko 120 000 kuna za sve učenike i zaposlenike. Epidemiološke mjere kojih će se učenici morati pridržavati i više informacija dostupno je na poveznici.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

RANIJE INFORMACIJE

KARLOVAČKA ŽUPANIJA - AŽURIRANO 1. LIPNJA:
 • Autotransport Karlovac d.d. je objavio novi linijski vozni red koji vrijedi od 1. lipnja . Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Donesena je Odluka o stavljanju van snage Odluke o privremenoj organizaciji rada upravnih tijela Karlovačke županije kojom se ograničavao neposredni rad sa strankama. Odluka je dostupna na poveznici.
 • Karlovačka županija u suradnji s Javnom ustanovom Regionalnom razvojnom agencijom Karlovačke županije, Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Karlovac, Obrtničkom komorom Karlovačke županije i Udruženjem obrtnika grada Karlovca pokreće istraživanje o utjecaju epidemije koronavirusa na gospodarski sektor Karlovačke županije. Cilj istraživanja je dobiti jasniji i precizniji uvid o utjecaju ove krize na gospodarski sektor Karlovačke županije, a konkretno na trgovačka društva i obrte. Prikupljeni podaci koristit će se za utemeljeno i precizno osmišljavanje mjera za pomoć gospodarstvu. Više informacija te upitnik u kojem možete sudjelovati nalazi se na poveznici.
 • Karlovačka županija i Grad Karlovac pokrenuli su e-tržnicu za prodaju domaćih proizvoda obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava. Više informacija nalazi se ovdje.

KARLOVAC

AŽURIRANO 12. KOLOVOZA:
 • Svi umirovljenici iznad 65 godina koji imaju potrebu za zaštitnim višekratnim maskama, iste mogu podići, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8:30 do 10 sati na adresi Smičiklasova 25, uz predočenje osobne iskaznice i dokazu o statusu umirovljenika. Mogu ih još podići i korisnici Socijalnog programa Grada Karlovca utorkom, četvrtkom i petkom u razdoblju od 08 do 13 sati na adresi Trga bana Jelačića 1. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Preporuča se svim osobama iz Karlovca i Karlovačke županije, koje su boravile na međunarodnom teniskom turniru u Zadru, da se jave dežurnim epidemiolozima u Karlovačkoj županiji kako bi dobili upute za daljnje postupanje. Vezu s epidemiološkom službu potrebno je prvo uspostaviti putem telefona, a ne dolaziti samostalno u bolnicu. Kontakt telefon je 098 247 630.
 • S uputnicom D2 od obiteljskog liječnika može se obaviti test na koronavirus u OB Karlovac ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7:30 do 8 sati uz najavu telefonom na 047/608 220. A bez uputnice uz plaćanje test na koronavirus se može obaviti svaki dan od 8 do 13 sati u ZZJZ Andrija Štampar u Zagrebu.
 • Sukladno uputi Ministarstva uprave, od ponedjeljka kreće normalizacija rada javnih tijela, ali uz poštivanje mjera zaštite zdravlja. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Autotransport Karlovac d.d. od 11. svibnja postupno uvodi radnim danom autobusne županijske i međužupanijske linije. Vozni red dostupan je na poveznici
 • Grad Karlovac objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora poduzetnicima za subvencioniranje troškova usklađenja poslovanja s novim uvjetima vezanim uz pandemiju koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici. 
 • Od 5. svibnja su ponovno otvorena dječja igrališta i sportski tereni na području grada Karlovca.
 • Od 4. svibnja ponovno počinje funkcionirati javni prijevoz te se uvode samo linije koje su prilagođene dolascima i odlascima na posao. Privremeni vozni red dostupan je na poveznici.
 • U cilju ušteda Grad Karlovac i sindikati dogovorili su smanjenje plaća i materijalnih prava cijelog gradskog sustava u narednih šest mjeseci. Sa svim predstavnicima sindikata postignut je dogovor koji obuhvaća selektivno smanjenje plaća po kojem se zaposlenicima s najnižim primanjima plaće neće smanjivati, a maksimalno smanjenje od 10 posto imaju gradonačelnik, zamjenici gradonačelnika, pročelnici, direktori gradskih tvrtki i ravnatelji ustanova. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Novo, prilagođeno, radno vrijeme trgovina u Karlovcu dostupno je na poveznici.
 • Gradska Knjižnica “Ivan Goran Kovačić” počinje s radom od ponedjeljka, 27. travnja s radnim vremenom od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati te subotom od 8 do 13 sati. Bit će otvorena središnja knjižnica i Knjižnica za mlade, dok Knjižnična stanica Švarča i Bibliobusna služba ostaju zatvorene do daljnjega. Čitaonice su, također, zatvorene do daljnjega. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od ponedjeljka, 27. travnja, s radom započinje Jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj – Aquatika. Radno vrijeme akvarija u prvoj fazi je od ponedjeljka do subote od 10 do 17 sati, uz ograničenje broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti u akvariju na najviše 50 osoba. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od utorka, 28. travnja, s radom počinje Gradski muzej Karlovac. U prvoj fazi popuštanja otvorit će se Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj i Galerija “Vjekoslav Karas”, a druge lokacije otvorit će se u drugim fazama popuštanja mjera. Raspored otvaranja lokacija i njihovo radno vrijeme dostupno je na poveznici.
 • Grad Karlovac mora odustati od svih projekata koji nisu od presudne važnosti za funkcioniranje svakodnevnog života, a među njim je i SKC Mostanje. Donacijska sredstva uplaćena putem Crowdfunding kampanje “Izgradimo zajedno Sportsko – kulturni centar u Mostanju!” bit će vraćena donatorima. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Uvodi se privremena obustava plaćanja komunalne naknade za travanj i svibanj za sve poslovne prostore i građevinsko zemljište koje služi obavljaju poslovne djelatnosti za sve poslovne subjekte kojima je Odlukom stožera civilne zaštite RH zabranjeno obavljanje djelatnosti. Grad Karlovac će subvencionirati kamate na kredite poslovnim subjektima za tekuću likvidnost u poslovnim bankama temeljem zahtjeva mikro i malih gospodarskih subjekata te fizičkih osoba koje obavljaju gospodarsku djelatnost na čije je poslovanje pandemija imala negativan utjecaj. Također, subvencionirat će se troškovi prilagodbe na rad poslovnim subjektima u djelatnostima kojima je bio zabranjen rad u visini do 5.000,00 kn jednokratno. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Stožer civilne zaštite grada Karlovca ukida dežurstvo nedjeljom za izdavanje propusnica. Novo radno vrijeme za kojeg građani, u slučaju nemogućnosti slanja zahtjeva digitalnim putem, mogu osobno doći u gradsku upravu u svrhu izdavanja propusnice je od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati te subotom od 8 do 12 sati. E- propusnice se i dalje mogu zatražiti putem aplikacije ili e-maila [email protected] te su na raspolaganju tri dežurne linije stožera za sve hitne slučajeve: 099 2655 637, 099 5284 i 099 3845 715.
 • S obzirom na specifične okolnosti uzrokovane koronavirusom, donesena je odluka o poništenju Javnog natječaja za financiranje projekata udruga iz Proračuna Grada Karlovca za 2020. godinu., a odnosi se na javne natječaje u okviru Ureda gradonačelnika i UO za društvene djelatnosti. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Grad Karlovac objavio je upute za građane o ostvarivanju financijske i druge pomoći potrebne uslijed pandemije koronavirusa. Upute su dostupne na poveznici
 • Od 9. travnja, otvara se i vanjski, zeleni dio, gradske tržnice. Radno vrijeme tržnice je od ponedjeljka do subote od 8 do 13 sati. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Grad Karlovac dopunio je mjere Gradskog socijalnog programa kako bi se pomoglo većem broju građana. Nove mjere usmjerene su na pomoć građanima kojima je uslijed novonastalih okolnosti radni odnos prestao temeljem poslovno uvjetovanog otkaza te kojima je prestao ugovor o radu na određeno vrijeme, što su glavni kriteriji za ostvarivanje dodatnih pomoći u obliku pokrivanja troškova stanovanja, dodjele jednokratnih bonova te jednokratne novčane pomoći za osobe u iznimno teškim životnim okolnostima. Više informacija dostupno je na poveznici.
  Zahtjevi za dodjelu potpora male vrijednosti poljoprivrednim gospodarstvima na području Grada Karlovca u 2020. godini podnose se isključivo putem e-maila [email protected] dok traje epidemija koronavirusa. Više informacija, rokovi te propisani obrasci nalaze se na poveznici
 • Radi mnogobrojnih upita i poziva na dežurni broj Stožera civilne zaštite Grada Karlovca 099 2655 637, Stožer civilne zaštite Grada Karlovca je uveo dva nova dežurna boja za pitanja i obavijesti građanima Karlovca: 099 5284 728 i 099 3845 715.
 • U cilju smanjenja fizičkog dolaska u gradsku upravu Grada Karlovca otvorena je e-mail adresa [email protected] na koju građani mogu slati svoje zahtjeve za propusnice. Više informacija potražite ovdje.
 • Grad Karlovac donio je mjere za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa te se privremeno obustavlja plaćanje naknade za:
  Korištenje javnih površina gospodarskim subjektima
  Zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu Grada Karlovca i podzakupnine za zemljište za postavljene kućice na tržnici
  Komunalne naknade
  Participaciju za dječje vrtiće i produženi boravak u vrtićima i školama Grada Karlovca
 • Naplata spomeničke rente provodi se sukladno odluci Ministarstva kulture te će Grad subvencionirati kamate na kredite za tekuću likvidnost u poslovnim bankama. Više informacija na službenim stranicama grada ovdje.
 • Svi ugostiteljski objekti koji posluju na području grada Karlovca registrirani za pripremu i usluživanje hrane i pića posluju u radnom vremenu najranije od 6:00 sati do najduže 18:00 sati. Odluka je stupila na snagu dana 14. ožujka 2020. godine i primjenjuje se do njenog ukidanja.
 • Dječji vrtići Grada Karlovca do daljnjega će raditi normalno, ali apelira se na roditelje da djecu dovode u vrtiće ukoliko nikako nemaju drugu alternativu. Jednako tako dolazak djece u vrtiće kao i odlazak vršit će se uz posebne mjere prevencije.
 • Grad Karlovac apelirao je na tvrtku Autotransport da redovito pristupi dezinfekciji autobusa za potrebe javnog prijevoza, a opet u cilju poduzimanja mjera zaštite.
 • Izdane su posebne upute za osobe koje dolaze iz područja slovenske Bele krajine.
 • Na snazi je Odluka o odgodi svih javnih okupljanja u Karlovačkoj županiji sukladno zaključku Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.
 • Stožer za civilnu zaštitu Karlovačke županije izdao je zapovijed o obustavi svih aktivnosti sportskih i amaterskih kulturno- umjetničkih djelatnosti
 • Sve gradske tvrtke i ustanove regularno obavljaju svoje poslovne aktivnosti.
 • Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine stupa novi režim rada u Općoj bolnici Karlovac i Općoj bolnici Ogulin. Kroz trijažni šator bit će propušteni samo akutni i hitni pacijenti.
 • Apelira se na građane da radi novonastale situacije ne dolaze bez hitne potrebe u gradsku upravu i gradske tvrtke te da svoje upite rješavaju putem e-maila ili telefona.
 • Gradsko društvo Crveni križ u suradnji s Gradom Karlovcem osigurao je dežurnu telefonsku liniju za starije osobe koje žive same i nemaju pomoć i podršku članova obitelji u osiguravanju egzistencijalnih potreba s područja grada Karlovca, Draganića, Lasinje i Krnjaka. Kontakt broj je 422 586.
Tijekom vikenda i blagdana osigurana su dežurstva ambulanta obiteljske i dentalne medicine u razdoblju od 08:00 do 20:00 sati u Domu zdravlja Karlovac, Domu zdravlja Duga Resa, Domu zdravlja Ozalj, Domu zdravlja Slunj, Domu zdravlja Vojnić i Domu zdravlja Ogulin. Više informacija te kontakti svih ambulanti dostupni su ovdje.