Koprivničko-križevačka

 • Slučajevi: 224
 • Preminuli: 16
Slika /slike/kkop%20kriz.jpg
RUJAN 2020. 
 • Koprivničko – križevačka županija (16. rujna): Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije donio je Preporuku o ukidanju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama, osim u mješovitim grupama u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja, primjerice za vrijeme održavanja sata vjeronauka, etike, stranih jezika ili informatike. Maske su i dalje obavezne u zajedničkim školskim prostorima izvan učionica, u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska iz škole, a u razredima je i dalje potrebno osigurati preporučenu distancu među učenicima te poštivanje svih epidemioloških mjera. Preporuka će se primjenjivati od 16. rujna. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Koprivničko – križevačka županija (13. rujna): U cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije novog koronavirusa, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije donio je nove Preporuke mjera za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi na području Koprivničko-križevačke županije, kojima će se radi zaštite zdravlja osigurati veća kontrola kretanja korisnika socijalnih usluga izvan ustanove ili doma i veća kontrola posjeta korisnicima. Popis mjera i više informacija dostupno je na poveznici.
 • Križevci (11. rujna): S obzirom na epidemiološku situaciju i Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije, dogovoreno je kako će se ove godine Dan branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i oslobođenje vojarne održati uz svetu misu zahvalnicu za poginule branitelje Domovinskog rata u crkvi sv. Ane uz obvezno nošenje zaštitnih maski za lice ili medicinskih maski, uz kolonu prilikom koje se također preporučuje nošenje maske, te odlazak do spomen obilježja „Majka poginulog junaka“ gdje će biti položeni vijenci. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Koprivničko – križevačka županija (3. rujna): Ponovno se aktivira ordinacija specijalističko - konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu koje su zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih novim koronavirusom privremeno prestale s radom. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i ukazanu potrebu pacijenata, odlučeno je da ordinacije (u Đurđevcu – oftalmološka, internstička i kiruška te u Križevcima – internistička, psihijatrijska i ortopedska ordinacija)  ponovno kreću s pružanjem zdravstvene usluge u utorak,  15. rujna pri čemu će se osigurati primjena epidemioloških protokola koji su na snazi  i u svim ostalim zdravstvenim ustanovama. Više informacija dostupno je na poveznici
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE:
AŽURIRANO (28. kolovoza)

Za sve učenike i nastavnike osigurano je 18 tisuća maski za početak nove školske godine. Više informacija dostupno je na poveznici. 

Koprivničko-križevačka županija će za sve učenike i zaposlenike osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač osigurati po dvije platnene maske (ukupno 18 tisuća komada) te osigurati sredstva za nabavu dezinficijensa i beskontaktnih toplomjera.

Ponovno su aktivirane ambulante u djelatnosti obiteljske/opće  medicine  za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom. Izdvojena ordinacija se nalazi u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije na adresi Trg dr. Tomislava Bardeka 10, a s radom će započeti u ponedjeljak 6. srpnja. Ambulanta će raditi od ponedjeljka do subote u vremenu od 7 do 9 sati. Više informacija dostupno je na poveznici.

Od ponedjeljka, 18. svibnja, na području Koprivničko – križevačke županije nastavljaju se pregledi za upis djece u prvi razred osnovne škole. Više informacija dostupno je na poveznici.

Koprivnička Opća bolnica „Dr. Tomislav Bardek“ donijela je mjere i protokol za pacijente  koji dolaze na specijalistički pregled u ambulantu ili u dnevnu bolnicu, odnosno na bolničko liječenje. Sve informacije dostupne su na poveznici.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na koordinaciji održanoj 16. travnja donio je uputu o prodaji cvijeća, voća, povrća, sadnica i presadnica na kućnom pragu. Uputa se odnosi na prodaju na štandovima na kućnom pragu. Vlasnik OPG-a (koji ima dozvolu za rad na kućnom pragu) može podnijeti Zahtjev za odobrenje rada Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na e-mail [email protected] Na poveznici se nalazi više informacija te uvjeti koje je potrebno zadovoljiti.


KOPRIVNICA
 • Zbog trenutne situacije s epidemijom koronavirusa, manifestacija Podravski motivi neće se održati u planiranom terminu od 5. do. 7. lipnja ove godine. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zbog situacije s epidemijom koronavirusa, poglavito oko mjera društvenih okupljanja i održavanja koncerata u zatvorenim i na otvorenim prostorima, za sada je nemoguće održati tradicionalnu „Norijadu“ u organizaciji Grada Koprivnice te se prema dogovoru gradonačelnika i predstavnika maturanata ona odgađa za kraj ljeta, ako će za to biti stvoreni svi preduvjeti. Više informacija dostupno je na poveznici OVDJE.
  Kino Velebit počinje s projekcijama filmova 21. svibnja 2020. godine. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Grad Koprivnica, Turistička zajednica grada Koprivnice i Komunalac pokrenuli su inicijativu pod nazivom „Podravski ceker“, kao podršku svim lokalnim proizvođačima i OPG-ovcima te nastavak razvoja gospodarstva. Više informacija nalazi se na poveznici.
 • Donesena je Odluka Grada Koprivnice o oslobađanju od plaćanja komunalne naknade za obrtnike i pravne osobe te o oslobađanju od plaćanja poreza na korištenje javnih površina. Više informacija nalazi se na poveznici
 • Za razdoblje mjeseca travnja, svibnja i lipnja 2020. godine, roditelji/skrbnici koji imaju prebivalište na području grada Koprivnice neće plaćati troškove smještaja u dječjim vrtićima kao ni troškove čuvanja u obrtima za čuvanje djece. Tijekom navedenog perioda sve osnovne škole na području grada Koprivnice te COOR Podravsko sunce neće naplaćivati troškove školske kuhinje roditeljima učenika. Više informacija dostupno je ovdje.
 • Blagajna GKP-a Komunalac na Gradskoj tržnici ponovno radi. Svi građani mogu svoje račune plaćati i na ovoj lokaciji koja je bila privremeno zatvorena sukladno odluci Stožera civilne zaštite. Radno vrijeme blagajne od ponedjeljka do petka je od 8 do 14 sati, a subotom od 8 do 12 sati. 
 • Stožer civilne zaštite Gada Koprivnice donio je Odluku o privremenoj odgodi održavanja svih manifestacija u zatvorenim prostorima koje su u nadležnosti Grada Koprivnice (organizacijski dio) do daljnjega. Preporuka se konkretno odnosi na održavanje izložbi, koncerata, predstava, plivačkih turnira, skupština vatrogasnih i ostalih društava u zatvorenim prostorima tijekom nadolazećeg vikenda i narednih dana. GKP Komunalac preporuča da se posljednji ispraćaji pokojnika obavljaju u najužem krugu obitelji. Gradska uprava u navedenom razdoblju neće izdavati dovole za javna okupljanja.

U razdoblju od 14. do 27. ožujka zbog uvođenja pojačanih preveventivnih mjera opreza za građane neće raditi:
 • Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“
 • Pučko otvoreno učilište Koprivnica (kino Velebit, dvorana Domoljub)
 • Muzej grada Koprivnice
 • Bazeni Cerine
 • Dom mladih
 • Blagajna na gradskom groblju Pri sv. Duhu
 • Sve školske sportske dvorane
 • Javni gradski prijevoz BusKo neće prometovati
 • Komunikacija građana s nadležnim upravnim tijelima i službama Grada Koprivnice od 16. ožujka 2020. godine obavlja se telefonski i putem redovite elektroničke pošte.
 • Uvode se preventivne mjere skraćivanja radnog vremena ugostiteljskim objektima, restoranima i noćnim klubovima koji će sukladno Zaključku raditi do 20 sati.

KRIŽEVCI
 • Dječja igraonica Gradske knjižnice „Franjo Marković“ počinje ponovno s radom. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od ponedjeljka, 18. svibnja, nastavljaju se pregledi sa upis u školi. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od 08.04.2020. je ponovno otvorena Gradska tržnica u Križevcima.
  Stožer civilne zaštite Grad Križevaca, na sjednici 7. travnja, donio je odluku o otvaranju Gradske tržnice u Križevcima.
 • Grad Križevci odlučio je pokriti polovicu iznosa koje su obavezni plaćati roditelji za usluge vrtića, za razdoblje od 16. do 31. ožujka, kao i za travanj i svibanj, odnosno u mjesecima u kojem neće biti organizirana predškolska skrb. Drugu polovicu, vrtići će pokriti iz svojega poslovanja.

Zbog situacije uzrokovane koronavirusom rok za podnošenje zahtjeva za povrat otplaćenih rata studentskog kredita za prethodno razdoblje produljuje se s 31. ožujka na 15. svibnja. 2020. Rok za dostavu ispričnica Gradskim vrtićima Križevci, za razdoblje do 16. ožujka, je do 03. travnja. Zbog trenutnih mjera ispričnice se dostavljaju skenirane ili fotografirane na [email protected] Pokrenuta je nova gradska inicijativa Zdravo Križevci s ciljem povećanja interesa za namirnice lokalnih proizvođača i omogućavanje veće dostupnosti istih građanima. Na web stranici https://zdravokrizevci.hr/ dostupna je lista lokalnih proizvođača od kojih su neki spremni odmah dostaviti željene proizvode. Svi lokalni proizvođači koji se žele pridružiti mogu se prijaviti putem kontakt forme na web stranici, putem e-maila [email protected] ili telefona 048/628 945 od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

Od utorka, 24. ožujka, obustavlja se rad Dječjeg vrtića Križevci te ukida mjera interventnog dežurstva. Odluku u cijelosti možete pročitati ovdje.
Stožer civilne zaštite Grada Križevaca donio je Zaključak kojim se preporučuje da se do daljnjega odgode javna okupljanja na području Grada Križevaca bez obzira na broj sudionika.
Svi organizatori okupljanja, koji unatoč preporuci, odluče održati javno okupljanje preuzimaju potpunu odgovornost za sigurnost svih sudionika te su dužni provesti sve najviše higijenske standarde koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite:
 • Osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima
 • Dati jasnu uputu sudionicima da se suzdržavaju od uobičajene neverbalne komunikacije poput rukovanja te da izbjegavaju bliži socijalni kontakt
 • Dati jasnu uputu sudionicima da ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu tjelesnu temperaturu ne dolaze na okupljanja
 • Osigurati jasno istaknute upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za mjere zaštite od širenja koronavirusa
 • U svrhu što veće zaštite i prevencije širenja bolesti uzrokovane koronavirusom, od ponedjeljka 16.03.2020. godine, Gradska uprava radit će po posebnom režimu.
 • Za  stranke se privremeno zatvara 1.kat zgrade gradske uprave dok će za javnost biti otvorena pisarnica gradske uprave i Info-pult na kojem građani mogu obaviti potrebno.
 • Do daljnjega se obustavljaju sve aktivnosti na području Koprivničko- križevačke županije vezano uz upis u prvi razred osnovne škole.