Koprivničko-križevačka

 • Slučajevi: 8118
 • Preminuli: 235
Koprivničko-križevačka
SRPANJ 2021. 
 • Križevci (22. srpnja): Grad Križevci poziva sve zainteresirane odrasle osobe s boravištem ili prebivalištem u Koprivničko-križevačkoj županiji na cijepljenje protiv COVID-19 bolesti. Raspored je na poveznici.
 • Koprivničko-križevačka županija (21. srpnja): Zbog velikog interesa građana za cijepljenjem protiv COVID-19 bolesti cjepivom JANSSEN (Johnson&Johnson), u subotu organiziramo cijepljenje u COVID cjepnoj ambulanti isključivo navedenim cjepivom (8 - 12 sati). Više informacija je na poveznici
 • Koprivničko-križevačka županija (21. srpnja): Stožer Koprivničko-križevačke županije predstavio je planove za nove punktove za cijepljenje u gradovima. Pozivaju se građani da se i dalje javljaju liječnicima obiteljske medicine, a po potrebi i u COVID ambulantu. Više informacija je na poveznici.
 • Koprivničko-križevačka županija (18.srpnja): Jučer je 282 osobe cijepljeno cjepivima Janssen i Pfizer, a građanima su i dalje ponedjeljkom, srijedom i subotom dostupni termini za cijepljenje bez najave. Više informacija nalazi se na poveznici
 • Koprivničko-križevačka županija (8. srpnja): Sve zainteresirane odrasle osobe s boravištem ili prebivalištem u Koprivničko-križevačkoj županiji koje do sada nisu cijepljene protiv COVID-19 bolesti pozivaju se da u nedjelju,  11.7.2021. u Križevcima i Đurđevcu slobodno pristupe cijepljenju bez prethodne najave. Detalji o lokacijama i vremenu testiranja su na poveznici.
LIPANJ 2021.
 • Grad Križevci (30. lipnja): Pozivaju se sve zainteresirane odrasle osobe s boravištem ili prebivalištem u Koprivničko-križevačkoj županiji koje do sada nisu cijepljene protiv COVID-19 bolesti da slobodno pristupe cijepljenju bez zakazanog termina na adresi Trg slobode 7 (Športska dvorana Srednje škole Koprivnica – kod Podravke) u nedjelju 04.07.2021., od 8,00 do 12,00 sati. Više detalja dostupno je na poveznici.  
 • Koprivničko-križevačka županija (30. lipnja): Županijski Stožer predstavio je ljetnu shemu cijepljenja protiv koronavirusa pa će tako cijepljenje tijekom ljeta biti organizirano tri dana u tjednu u prostorima bivše COVID ambulante u Domu zdravlja KKŽ. Termini će biti ponedjeljkom i srijedom od 15 do 18 sati, a subotom od 8 do 12 sati. Nastavlja se cijepljenje i u ordinacijama obiteljske medicine, a u slučaju velikog interesa organizirat će se i veće punktove. Više detalja dostupno je na poveznici. 
SVIBANJ 2021.
 • Koprivničko-križevačka županija (19. svibnja): U Koprivnici je cijepljeno 1800 građana, a počelo je i procjepljivanje radno aktivnog stanovništva. Akcija procjepljivanja stanovništva nastavlja se i ove subote na punktovima u Koprivnici i Đurđevcu gdje će cjepivo primiti oko 2000 stanovnika, a tvrtke koje imaju ima više od 10 zainteresiranih zaposlenika za cijepljenje se mogu prijaviti na  e-mail: [email protected] ukoliko se već nisu prijavili putem Hrvatske obrtničke komore ili Hrvatske gospodarske komore. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Križevci (13, svibnja): U subotu, 15. svibnja, 1800 građana koji su dobili poziv obiteljskog liječnika primit će prvu dozu Pfizer cjepiva protiv bolesti COVID-19 u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici. Raspored cijepljenja i više informacija dostupno je na poveznici.
 • Koprivničko-križevačka županija (6. svibnja): Od ponedjeljka svi učenici škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija vraćaju se na nastavu uživo, a u Koprivnici i Križevcima će se u subotu, 8. svibnja na punktovima za cijepljenje provesti akcije cijepljenja na kojima će se u svakom gradu procijepiti po 1800 stanovnika. Načelnik Ljubić izjavio je kako će se u Koprivnici u srijedu, 12. svibnja organizirati i procjepljivanje svih prosvjetnih djelatnika s područja županije koji su se prijavili za cijepljenje, a oni kojima taj model ne odgovora, a nisu s koprivničkog područja, moći će se procijepiti na redovnim punktovima u Križevcima i Đurđevcu prijavom kod svojih liječnika obiteljske medicine. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Grad Križevci (6. svibnja): Učenici od 5. do 8. razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca i Osnovne škole „Vladimir Nazor“ te svi učenici Glazbene škole Alberta Štrige od ponedjeljka, 10. svibnja vraćaju se u školske klupe. Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci nastavu će pohađati po modelu B, na način da će šest odgojno-obrazovnih skupina pohađati nastavu u učionici, a šest na daljinu, da bi se tjedan nakon zamijenili. Više informacija dostupno je na poveznici
   
TRAVANJ 2021. 
 • Križevci (28. travnja): Dječji vrtić Križevci uvodi interventno dežurstvo zbog većeg broja odgojiteljica u Dječjem vrtiću Križevci koje imaju bolest COVID-19 i koje su u samoizolaciji, odlučio je Stožer civilne zaštite Grada Križevaca. Riječ je o privremenoj, interventnoj mjeri, a ovim putem članovi Stožera još jednom apeliraju na roditelje da ukoliko dijete ima temperaturu, hunjavicu ili kašlja da ga ne dovode u vrtić. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Koprivničko-križevačka županija (16. travnja): Cijepljenje za stanovnike Križevaca organizirano je u subotu, 17. travnja u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca, gdje će se građane cijepiti drugom dozom. Više informacija na poveznici.
 • Koprivničko-križevačka županija (15. travnja): Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije održao je koordinacijski sastanak te, obzirom na povećanje broja novooboljelih, donio odluku da su posjeti domovima za starije u svrhu političke promocije strogo zabranjeni. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Križevci (15. travnja): U subotu, 17. travnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci provest će se cijepljenje drugom dozom osoba koje su primile prvu dozu Pfizer cjepiva. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Križevci (9. travnja): Sukladno izmjeni i dopuni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama, do daljnjeg se otkazuje sajam „Križevci u cvijeću“. Više informacija je na poveznici.
 • Grad Koprivnica (9. travnja): Osnovne škole čiji je osnivač Grad Koprivnica od 16. travnja nastavu nastavljaju prema B modelu, što znači da će se nastava za učenike od 1. do 4. razreda izvoditi uživo, dok će se nastava za učenike od 5. do 8. razreda izvoditi online. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Koprivničko-križevačka županija (1. travnja): Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je nastavku organizacije punktova za cijepljenje te najavio nove punktove u općinama Sokolovac , Novigrad Podravski (koji će obuhvatiti i Virje, Molve i Hlebine) i Đelekovec (koji će obuhvatiti Drnje i Legrad) te gradovima Koprivnici, Đurđevcu (koji će obuhvatiti i Ferdinandovac) i Križevcima na kojima će se u iduća tri tjedna organizirati procjepljivanje većeg broja stanovnika. Više informacija dostupno je na poveznici.
OŽUJAK 2021.
 • Koprivničko – križevačka županija (26. ožujka): U subotu, 27. ožujka, u dvorani Srednje škole Koprivnica 1320 građana Koprivnice i okolice koji su dobili poziv obiteljskog liječnika cijepit će se cjepivom AstraZeneca protiv novog koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Križevci (19. ožujka): Grad Križevci je pokrenuo anketu kako bi ispitao građane koji zbog pandemije koronavirusa moraju raditi od kuće imaju li potrebu za radom u dijeljenom poslovnom/radnom prostor. Više informacija je na poveznici.
 • Križevci (18.ožujka): Grad Križevci objavio je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjelu na privremeno korištenje javnih površina u svrhu postavljanja pokretnih naprava (ljetne terase) i kioska na području Grada Križevaca za 2021. godinu. S obzirom na situaciju koja je pandemija koronavirusa pogodila gospodarstvo, Grad Križevci odlučio je sve korisnike javnih površina osloboditi obveze plaćanja poreza za postavu terasa za 2021. godinu. Više informacija je na poveznici.
 • Koprivnica (16. ožujka): Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije najavio je da se u srijedu, 17. ožujka planira cijepljenje u općini Sveti Petar Orehovec gdje će se cijepiti i stanovnici općina Kalnik i Gornja Rijeka, a u petak se akcija nastavlja u Goli te u subotu u Koprivnici. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Koprivničko-križevačka županija (11. ožujka): Uz serološko i PCR testiranje, u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dostupno je i testiranje brzim antigenskim. Cijena testa je 195 kuna,  a najbolje ih je koristiti za dijagnostiku kod simptomatskih osoba u prvih pet dana bolesti. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Koprivničko-križevačka županija (10. ožujka): U sljedeća dva tjedna na pet punktova na području županije, cijepljenje će biti moguće za tri tisuće građana. Građani se mole da se pridržavaju rasporeda kojeg će unaprijed dobiti. Više informacija dostupno je na poveznici.  
VELJAČA 2021. 
 • Koprivničko-križevačka županija (27. veljače): Temeljem Odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije preuzeo je novu pošiljku veće količine zaštitne medicinske opreme namijenjene županijskim zdravstvenim ustanovama koje aktivno sudjeluju u suzbijanju epidemije novog koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Križevci (20. veljače): U sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci u subotu, 20. veljače krenulo je cijepljenje starijih i kronično bolesnih građana AstraZeneca cjepivom. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Križevci (10. veljače): Grad i dalje pomaže križevačkim ugostiteljima koji radi sprječavanja širenja bolesti novog koronavirusa ne mogu raditi. I u 2021. godini oni su oslobođeni plaćanja komunalne naknade sve dok se ne vrate svojim poslovnim aktivnostima. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Koprivnica (5. veljače): Grad Koprivnica i u 2021. godini nastavlja s provođenjem mjera za ublažavanje posljedica pandemije COVID-19. U skladu s navedenim donijeta je Odluka o dopuni Odluke o gradskim porezima kojom se poduzetnici i obrtnici oslobađaju plaćanja poreza na potrošnju i poreza na javne površine za 2021. godinu te Odluka o oslobađanju plaćanja komunalne naknade za vrijeme trajanja posebnih okolnosti. Više informacija dostupno je na poveznici.
SIJEČANJ 2021. ​
 • Koprivničko-križevačka županija (27. siječnja): Župan Darko Koren donio je Odluku o modelu izvođenja nastave u drugom polugodištu. Kontaktnoj nastavi vraćaju se svi učenici osnovnih i svih završnih razreda srednjih škola. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Koprivničko-križevačka županija (26. siječnja): Koprivničko-križevačka županija objavila je Natječaj za sufinanciranje programa ustanova u kulturi za 2021. godinu i Poziv za sufinanciranje programa i projekata udruga i ostalih iz područja kulture za 2021. godinu za koje je unatoč izvanrednim okolnostima izazvanih pandemijom novog koronavirusa  i ove godine osigurala značajna sredstva u županijskom proračunu. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Koprivničko-križevačka županija (21. siječnja): U suradnji s liječnicima opće prakse definirani su punktovi za cijepljenje šire populacije, a dinamika će se odvijati u skladu s raspoloživim količinama cjepiva i definiranim prioritetnim skupinama. Više informacija dostupno je na poveznici.
PROSINAC 2020.​
 • Koprivničko-križevačka županija (21. prosinca): U iznimnim slučajevima, ukoliko podnositelj ne može pristupiti sustavu e-propusnica, zahtjev se šalje na adresu elektroničke pošte – [email protected]. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Koprivničko-križevačka županija (18. prosinca): U OB Koprivnicu su stigla tri nova uređaja za terapiju visokim protokom kisika. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Koprivničko-križevačka županija (10. prosinca): Od petka, 11. prosinca, na prostoru Sajmišta u Koprivnici s radom započinje  drive-in punkt za izuzimanje uzoraka sa sumnjom na novi koronavirus. Otvaranjem drive-in punkta s radom prestaje testiranje u izdvojenoj COVID-19 ambulanti u sklopu županijskog Doma zdravlja u Koprivnici (na lokaciji Trg dr.Tomislava Bardeka 10), dok ispostave u Đurđevcu i Križevcima nastavljaju s radom prema rasporedu. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Križevci (9. prosinca): Kako bi se pomoglo ugostiteljima u sanaciji negativnih učinaka na njihovo poslovanje, donesena je Odluka o oslobođenju obveze plaćanja komunalne naknade svim ugostiteljima koji djeluju na području grada Križevaca. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Križevci (8. prosinca): Grad Križevci i Turistička zajednica Grada Križevaca organiziraju „Online božićni sajam Adventa u Križevcima“ koji će biti prilika za sudionike sajma da predstave svoj rad, a za kupce  da iz udobnosti i sigurnosti svog doma dobiju ideju o božićnom poklonu za svoje najbliže te kontaktiraju i naruče proizvode i rukotvorine domaćih proizvođača i kreativaca. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Križevci (5. prosinca): Od 4. prosinca, otvorena je sezona klizanja u Križevcima koja će se ove godine održati uz stroge epidemiološke mjere. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Koprivnica (5. prosinca): Grad Koprivnica i Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Koprivnica organizirali su Drive in “Plac”. Riječ je o projektu u kojem će sudjelovati poslovni subjekti koji inače ponedjeljkom prodaju na Sajmištu u Koprivnici, a kojima je novim mjerama Stožera civilne zaštite prodaja onemogućena. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Koprivnica (4. prosinca): OŠ „Braća Radić“ i dalje nastavlja sa online nastavom, dok će se u ostalim školama održavati kontaktna nastava sve dok to trenutna epidemiološka situacija dozvoljava. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Križevci (2. prosinca): Građani Križevaca mogu se od 3. prosinca 2020. godine testirati na novi koronavirus u Križevcima. Testiranje će se provoditi kod Doma zdravlja u Križevcima u postavljenom stambenom kontejneru. Više informacija dostupno je na poveznici.

STUDENI 2020.
 • Koprivničko-križevačka županija (29. studenog): Na prostoru koprivničkog Kampusa članovima civilnih postrojbi za opće namjene općina Virje, Hlebine, Legrad i Kloštar Podravski, te specijalističke postrojbe civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, uručena je vrijedna oprema nabavljena od strane Ravnateljstva civilne zaštite. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Koprivničko-križevačka županija (28. studenog): Uskoro kreću testiranja u Križevcima i Đurđevcu, dok će liječnicima u radu pomagati studenti, a u OB Koprivnica stižu dodatni respiratori i uređaji za terapiju kisikom. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Koprivnica (23. studenog): Zbog epidemiološke situacije, otkazuje se najavljeni prvi Srednjevjekovni božićni sajam u Hrvatskoj, usprkos svim naporima i željama organizatora da se održi. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Koprivničko – križevačka županija (10. studenog): Nakon što su prošlog tjedna ispred domova zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu postavljeni šatori i kontejneri u kojima se obavljaju poslovi trijaže pacijenata, trijažni šator je postavljen i ispred Doma zdravlja u Križevcima kako bi uz ranije postavljen kontejner, pacijenti i zdravstveni djelatnici imali što adekvatnije uvjete s obzirom na dolazak hladnijih dana i pogoršanja vremenskih uvjeta te povećanje broja testiranja i novooboljelih od novog koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Koprivničko – križevačka županija (5. studenog): Sukladno trenutno nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji i porastu broja oboljelih od novog koronavirusa, članovi Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i županijskog Nogometnog saveza apeliraju na pratitelje redovnog kola županijskih nogometnih liga koje će se održati 7. i 8. studenoga, da ne dolaze na utakmice kako bi se spriječilo širenje zaraze novim koronavirusom. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Križevci (4. studenog): Kako bi ostao dostupan svojim građanima, gradonačelnik Rajn kreće s online sastancima putem Vibera, za kojeg se procjenjuje da ga koristi velika većina građana te kako bi održao tradiciju održavanja sastanaka s građanima utorkom u doba epidemije koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Koprivničko – križevačka županija (4. studenog): Zadovoljeni su svi uvjeti za PCR dijagnostiku u Zavodu za javno zdravstvo. Zajedničkim naporima županijskog Zavoda i Županije od 4. studenog je takvo testiranje na raspolaganju. Također, otvoren je pozivni centar na broju 091 456 87 99 na kojemu se mogu dobiti potrebne informacije, uz redovni broj pripravnosti. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Križevci (3. studenog): Na parkingu iza Hitne medicinske službe u Križevcima u utorak, 3. studenog postavljen je stambeni kontejner za trijažu pacijenata osiguran od strane Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske. Uz to, ovih dana postavit će se i šatori kako bi se pacijente zaštitilo od nepovoljnih vremenskih uvjeta dok čekaju ulazak u ambulante. Više informacija dostupno je na poveznici

LISTOPAD 2020. 
 • Koprivničko – križevačka županija (28. listopada): S obzirom na dolazak hladnijih dana i pogoršanja vremenskih uvjeta te povećanje broja testiranja i novooboljelih od novog koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije, na inicijativu županijskog Stožera civilne zaštite, a u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite RH osigurani su potrebni šatori. Šatori su namijenjeni pacijentima koji ispred domova zdravlja čekaju na ulazak u ambulante,  a što će biti korisno u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Više informacija dostupno je na poveznici.  
 • Koprivničko – križevačka županija (5. listopada): Od 5. listopada na snazi je Odluka o ponovnom uvođenju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama. Mole se građani koji su bili u kontaktu s oboljelim osobama iz objekta u Legradu da se jave epidemiolozima. Više informacija dostupno je na poveznici.  
 • Koprivničko – križevačka županija (3. listopada): Na prijedlog stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke, nužne epidemiološke mjere uvedene za područje županije ostaju na snazi do 5. studenog. Odluka je dostupna na poveznici.  

RUJAN 2020. 
 • Koprivničko – križevačka županija (16. rujna): Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije donio je Preporuku o ukidanju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama, osim u mješovitim grupama u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja, primjerice za vrijeme održavanja sata vjeronauka, etike, stranih jezika ili informatike. Maske su i dalje obavezne u zajedničkim školskim prostorima izvan učionica, u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska iz škole, a u razredima je i dalje potrebno osigurati preporučenu distancu među učenicima te poštivanje svih epidemioloških mjera. Preporuka će se primjenjivati od 16. rujna. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Koprivničko – križevačka županija (13. rujna): U cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije novog koronavirusa, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije donio je nove Preporuke mjera za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi na području Koprivničko-križevačke županije, kojima će se radi zaštite zdravlja osigurati veća kontrola kretanja korisnika socijalnih usluga izvan ustanove ili doma i veća kontrola posjeta korisnicima. Popis mjera i više informacija dostupno je na poveznici.
 • Križevci (11. rujna): S obzirom na epidemiološku situaciju i Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije, dogovoreno je kako će se ove godine Dan branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i oslobođenje vojarne održati uz svetu misu zahvalnicu za poginule branitelje Domovinskog rata u crkvi sv. Ane uz obvezno nošenje zaštitnih maski za lice ili medicinskih maski, uz kolonu prilikom koje se također preporučuje nošenje maske, te odlazak do spomen obilježja „Majka poginulog junaka“ gdje će biti položeni vijenci. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Koprivničko – križevačka županija (3. rujna): Ponovno se aktivira ordinacija specijalističko - konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu koje su zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih novim koronavirusom privremeno prestale s radom. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i ukazanu potrebu pacijenata, odlučeno je da ordinacije (u Đurđevcu – oftalmološka, internstička i kiruška te u Križevcima – internistička, psihijatrijska i ortopedska ordinacija)  ponovno kreću s pružanjem zdravstvene usluge u utorak,  15. rujna pri čemu će se osigurati primjena epidemioloških protokola koji su na snazi  i u svim ostalim zdravstvenim ustanovama. Više informacija dostupno je na poveznici
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE:
AŽURIRANO (28. kolovoza)

Za sve učenike i nastavnike osigurano je 18 tisuća maski za početak nove školske godine. Više informacija dostupno je na poveznici. 

Koprivničko-križevačka županija će za sve učenike i zaposlenike osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač osigurati po dvije platnene maske (ukupno 18 tisuća komada) te osigurati sredstva za nabavu dezinficijensa i beskontaktnih toplomjera.

Ponovno su aktivirane ambulante u djelatnosti obiteljske/opće  medicine  za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom. Izdvojena ordinacija se nalazi u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije na adresi Trg dr. Tomislava Bardeka 10, a s radom će započeti u ponedjeljak 6. srpnja. Ambulanta će raditi od ponedjeljka do subote u vremenu od 7 do 9 sati. Više informacija dostupno je na poveznici.

Od ponedjeljka, 18. svibnja, na području Koprivničko – križevačke županije nastavljaju se pregledi za upis djece u prvi razred osnovne škole. Više informacija dostupno je na poveznici.

Koprivnička Opća bolnica „Dr. Tomislav Bardek“ donijela je mjere i protokol za pacijente  koji dolaze na specijalistički pregled u ambulantu ili u dnevnu bolnicu, odnosno na bolničko liječenje. Sve informacije dostupne su na poveznici.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na koordinaciji održanoj 16. travnja donio je uputu o prodaji cvijeća, voća, povrća, sadnica i presadnica na kućnom pragu. Uputa se odnosi na prodaju na štandovima na kućnom pragu. Vlasnik OPG-a (koji ima dozvolu za rad na kućnom pragu) može podnijeti Zahtjev za odobrenje rada Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na e-mail [email protected] Na poveznici se nalazi više informacija te uvjeti koje je potrebno zadovoljiti.


KOPRIVNICA
 • Zbog trenutne situacije s epidemijom koronavirusa, manifestacija Podravski motivi neće se održati u planiranom terminu od 5. do. 7. lipnja ove godine. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zbog situacije s epidemijom koronavirusa, poglavito oko mjera društvenih okupljanja i održavanja koncerata u zatvorenim i na otvorenim prostorima, za sada je nemoguće održati tradicionalnu „Norijadu“ u organizaciji Grada Koprivnice te se prema dogovoru gradonačelnika i predstavnika maturanata ona odgađa za kraj ljeta, ako će za to biti stvoreni svi preduvjeti. Više informacija dostupno je na poveznici OVDJE.
  Kino Velebit počinje s projekcijama filmova 21. svibnja 2020. godine. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Grad Koprivnica, Turistička zajednica grada Koprivnice i Komunalac pokrenuli su inicijativu pod nazivom „Podravski ceker“, kao podršku svim lokalnim proizvođačima i OPG-ovcima te nastavak razvoja gospodarstva. Više informacija nalazi se na poveznici.
 • Donesena je Odluka Grada Koprivnice o oslobađanju od plaćanja komunalne naknade za obrtnike i pravne osobe te o oslobađanju od plaćanja poreza na korištenje javnih površina. Više informacija nalazi se na poveznici
 • Za razdoblje mjeseca travnja, svibnja i lipnja 2020. godine, roditelji/skrbnici koji imaju prebivalište na području grada Koprivnice neće plaćati troškove smještaja u dječjim vrtićima kao ni troškove čuvanja u obrtima za čuvanje djece. Tijekom navedenog perioda sve osnovne škole na području grada Koprivnice te COOR Podravsko sunce neće naplaćivati troškove školske kuhinje roditeljima učenika. Više informacija dostupno je ovdje.
 • Blagajna GKP-a Komunalac na Gradskoj tržnici ponovno radi. Svi građani mogu svoje račune plaćati i na ovoj lokaciji koja je bila privremeno zatvorena sukladno odluci Stožera civilne zaštite. Radno vrijeme blagajne od ponedjeljka do petka je od 8 do 14 sati, a subotom od 8 do 12 sati. 
 • Stožer civilne zaštite Gada Koprivnice donio je Odluku o privremenoj odgodi održavanja svih manifestacija u zatvorenim prostorima koje su u nadležnosti Grada Koprivnice (organizacijski dio) do daljnjega. Preporuka se konkretno odnosi na održavanje izložbi, koncerata, predstava, plivačkih turnira, skupština vatrogasnih i ostalih društava u zatvorenim prostorima tijekom nadolazećeg vikenda i narednih dana. GKP Komunalac preporuča da se posljednji ispraćaji pokojnika obavljaju u najužem krugu obitelji. Gradska uprava u navedenom razdoblju neće izdavati dovole za javna okupljanja.

U razdoblju od 14. do 27. ožujka zbog uvođenja pojačanih preveventivnih mjera opreza za građane neće raditi:
 • Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“
 • Pučko otvoreno učilište Koprivnica (kino Velebit, dvorana Domoljub)
 • Muzej grada Koprivnice
 • Bazeni Cerine
 • Dom mladih
 • Blagajna na gradskom groblju Pri sv. Duhu
 • Sve školske sportske dvorane
 • Javni gradski prijevoz BusKo neće prometovati
 • Komunikacija građana s nadležnim upravnim tijelima i službama Grada Koprivnice od 16. ožujka 2020. godine obavlja se telefonski i putem redovite elektroničke pošte.
 • Uvode se preventivne mjere skraćivanja radnog vremena ugostiteljskim objektima, restoranima i noćnim klubovima koji će sukladno Zaključku raditi do 20 sati.

KRIŽEVCI
 • Dječja igraonica Gradske knjižnice „Franjo Marković“ počinje ponovno s radom. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od ponedjeljka, 18. svibnja, nastavljaju se pregledi sa upis u školi. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od 08.04.2020. je ponovno otvorena Gradska tržnica u Križevcima.
  Stožer civilne zaštite Grad Križevaca, na sjednici 7. travnja, donio je odluku o otvaranju Gradske tržnice u Križevcima.
 • Grad Križevci odlučio je pokriti polovicu iznosa koje su obavezni plaćati roditelji za usluge vrtića, za razdoblje od 16. do 31. ožujka, kao i za travanj i svibanj, odnosno u mjesecima u kojem neće biti organizirana predškolska skrb. Drugu polovicu, vrtići će pokriti iz svojega poslovanja.

Zbog situacije uzrokovane koronavirusom rok za podnošenje zahtjeva za povrat otplaćenih rata studentskog kredita za prethodno razdoblje produljuje se s 31. ožujka na 15. svibnja. 2020. Rok za dostavu ispričnica Gradskim vrtićima Križevci, za razdoblje do 16. ožujka, je do 03. travnja. Zbog trenutnih mjera ispričnice se dostavljaju skenirane ili fotografirane na [email protected] Pokrenuta je nova gradska inicijativa Zdravo Križevci s ciljem povećanja interesa za namirnice lokalnih proizvođača i omogućavanje veće dostupnosti istih građanima. Na web stranici https://zdravokrizevci.hr/ dostupna je lista lokalnih proizvođača od kojih su neki spremni odmah dostaviti željene proizvode. Svi lokalni proizvođači koji se žele pridružiti mogu se prijaviti putem kontakt forme na web stranici, putem e-maila [email protected] ili telefona 048/628 945 od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

Od utorka, 24. ožujka, obustavlja se rad Dječjeg vrtića Križevci te ukida mjera interventnog dežurstva. Odluku u cijelosti možete pročitati ovdje.
Stožer civilne zaštite Grada Križevaca donio je Zaključak kojim se preporučuje da se do daljnjega odgode javna okupljanja na području Grada Križevaca bez obzira na broj sudionika.
Svi organizatori okupljanja, koji unatoč preporuci, odluče održati javno okupljanje preuzimaju potpunu odgovornost za sigurnost svih sudionika te su dužni provesti sve najviše higijenske standarde koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite:
 • Osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima
 • Dati jasnu uputu sudionicima da se suzdržavaju od uobičajene neverbalne komunikacije poput rukovanja te da izbjegavaju bliži socijalni kontakt
 • Dati jasnu uputu sudionicima da ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu tjelesnu temperaturu ne dolaze na okupljanja
 • Osigurati jasno istaknute upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za mjere zaštite od širenja koronavirusa
 • U svrhu što veće zaštite i prevencije širenja bolesti uzrokovane koronavirusom, od ponedjeljka 16.03.2020. godine, Gradska uprava radit će po posebnom režimu.
 • Za  stranke se privremeno zatvara 1.kat zgrade gradske uprave dok će za javnost biti otvorena pisarnica gradske uprave i Info-pult na kojem građani mogu obaviti potrebno.
 • Do daljnjega se obustavljaju sve aktivnosti na području Koprivničko- križevačke županije vezano uz upis u prvi razred osnovne škole.