Krapinsko-zagorska županija

 • Slučajevi: 1267
 • Preminuli: 2
Slika /slike/krapinka.jpg
Nužne epidemiološke mjere za područje Krapinsko-zagorske županije pročitajte na poveznici

LISTOPAD 2020.
 
 • Zabok (20. listopada): Zabranjuje se iznajmljivanje i drugo korištenje društvenih domova na području grada Zaboka za sva okupljanja. Ova Odluka vrijedi od 20. listopada do 1. studenog 2020. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Krapinsko – zagorska županija (16. listopada): Stožer civilne zaključke Krapinsko-zagorske županije donio je zaključak da do daljnjega neće izdavati suglasnosti za održavanje društvenih okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima, za što je nadležan temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Krapinsko – zagorska županija (14. listopada): Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je također, na prijedlog Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Krapinsko-zagorske županije. Organizatori svih vrsta okupljanja u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja više od 20 osoba, obavezni su voditi evidenciju sudionika s osnovnim informacijama i čuvati je najmanje 14 dana te se u slučaju potrebe predaje županijskoj epidemiološkoj službi. Više informacija dostupno je na poveznici
RUJAN 2020. 
 • Krapinsko – zagorska županija (25. rujna): Na prijedlog Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije donesene su nužne epidemiološke mjere za ovo područje. Više pročitajte na poveznici
 • Krapinsko – zagorska županija (3. rujna): Svi djelatnici i učenici će na početku školske godine dobiti po dvije maske. Nabavljeno je više od 2.000 litara dezinficijensa za ruke, kao i dezinficijensa za prostor i namještaj te viziri za zaposlenike škole. Više informacija i uputa o epidemiološkim mjerama za škole dostupno je na poveznici.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE:
AŽURIRANO: 11. SVIBNJA
 • Od utorka, 12. svibnja, kreće redovita naplata parkiranja u Ludbregu.
 • Otkazuje se Natjecanje orača Krapinsko – Zagorske županije, Sajam i izložba zagorskih vina te Izložba stoke i Izložba konja Krapinsko – zagorske županije. Odluke o otkazivanju događanja nalaze se na poveznici

Pojedini gradovi i općine s područja Krapinsko - zagorske županije potpisali su Sporazume o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite, kojim se omogućava nesmetano kretanje bez propusnice između općina i gradova koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu:
 • Krapina - Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite na području Grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj
 • Klanjec - Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području Grada Klanjca i općina Kraljevec na Sutli, Kumrovec, Tuhelj i Zagorska Sela.
 • Donja Stubica - Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području grada Donja Stubica i općina Gornja Stubica i Stubičke Toplice.
 • Zlatar - Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite na području Grada Zlatara i Općine Mače, Lobor, Mihovljan, Novi Golubovec, Zlatar Bistrica, Konjščina, Hrašćina, Budinšćina. Sporazum ne obuhvaća područje Općine Novi Golubovec, Lobor i područje Općine Budinščina.
 • Zabok - Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području Grada Zaboka i općina Veliko Trgovišće, Krapinske Toplice, Sveti Križ Začretje i Bedekovčina. Sporazum ne obuhvaća područje Općine Veliko Trgovišće i područje Općine Krapinske Toplice.
 • Više informacija dostupno je na poveznici.

Telefonska linija za podršku osobama u samoizolaciji i karanteni / KORONA VIRUS

Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije uveo je telefonsku liniju za psihosocijalnu podršku osobama koje se nalaze u samoizolaciji i karanteni.Preko ove telefonske linije planira se pružiti psihosocijalna podrška osobama koje se nalaze u samoizolaciji i karanteni. Naime, osobe koje se nalaze u samoizolaciji mogu imati poteškoća s nošenjem sa stresom te mogu imati razne reakcije. S obzirom da su osobni kontakti ograničeni te radi zaštite korisnika, djelatnika i volontera, pružanje podrške je potrebno organizirati preko telefona na koji će se javljati djelatnici i volonteri educirani iz psihosocijalne podrške.

Osnovni cilj linije je ublažavanje stresnih reakcija, osjećaja panike, straha, brige te jačanje individualnih resursa u nošenju sa situacijom.

Podrška je dostupna na broju 091/1995005 svaki dan od 7.00 do 22.00 sata.

KRAPINA
 • OŠ Augusta Cesarca objavila je poziv namijenjen roditeljima čija djeca trebaju obaviti sistematski pregled zbog upisa u prvi razred osnovne škole. Pregledi će se obavljati u Zavodu za javno zdravstvo Krapina od 1. do 5. lipnja. Više informacija te upute za dolazak na sistematski pregled dostupne su na poveznici https://www.krapina.hr/grad-krapina/vijesti/3719-obavijest-za-roditelje-djece-dorasle-za-upis-u-1-razred-osnovne-skole-os-augusta-cesarca-krapina. A sistematski pregledi namijenjeni za buduće učenike OŠ Ljudevita Gaja održat će se od 19. do 29. svibnja, također u Zavodu za javno zdravstvo Krapina. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.krapina.hr/grad-krapina/vijesti/3718-vazna-obavijest-za-roditelje-djece-dorasle-za-upis-u-1-razred-osnovne-skole-os-ljudevit-gaj-krapina.
  Donesena je i Odluka o oslobođenju od plaćanja poreza na korištenje javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa. Više informacija o Odluci i podnošenju zahtjeva za oslobođenje plaćanja nalazi se na poveznici
 • Gradsko vijeće Grada Krapine donijelo je Odluku o mjerama za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom bolesti COVID-19 za obveznike plaćanja komunalne naknade na području Grada Krapine. Više informacija o Odluci i podnošenju zahtjeva za oslobođenje plaćanja nalazi se na poveznici
 • Zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom postupak predočavanja elaborata katastarske izmjere odgađa se do daljnjega na području  Grada Krapine i Gornje Pačetine. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Krakom d.o.o. Krapina od 6. travnja ima novo radno vrijeme blagajne za rad sa strankama. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.krapina.hr/grad-krapina/vijesti/3686-obavijest-o-izmjeni-radnog-vremena-blagajne-krakom-a.
 • Krakom d.o.o. Krapina na svojoj internetskoj stranici pokreće inicijativu za besplatnu promociju OPG-ova s područja bivše Općine Krapina te OPG-ova i tržnog sajma “Ponte rosa”. Svi OPG-ovi koji se žele promovirati putem navedene stranice mogu se javiti putem e-maila [email protected] ili na broj telefona 098 837 989.

Zbog trenutne situacije vezano uz epidemiju koronavirusa od osobitog je interesa zaštita zdravlja svih građana te se u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti donose sljedeće odluke i upute:
 • Korisnici usluga odvoza komunalnog otpada koji imaju ostvareno pravo na sufinanciranje troškova prikupljanja i zbrinjavanja pelena odobrenih od Grada Krapine, Općine Đurmanec i Općine Petrovsko imat će organizirano preuzimanje vreća za naredno šestomjesečno razdoblje od strane Krakom d.o.o Krapine. Vreće mogu preuzeti korisnici koji su se prethodno najavili putem telefona 382 711 ili e-maila [email protected], u sjedištu društva (Gajeva 29) srijedom od 8 do 14 sati. Više informacija dostupno je ovdje.
  U osnovnim školama na području grada Krapine do daljnjeg se neće održavati nastava, s time da su škole obvezne osigurati prihvat djece koju roditelji nemaju gdje zbrinuti. Dvorane osnovnih škola do daljnjeg su zatvorene.
 • Nastava se ne održava  u Srednjoj školi Krapini te Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina.
 • U dječjem vrtiću „Gustav Krklec“ Krapina do daljnjega se neće provoditi redovni programi, program predškole kao ni kraći programi vrtića. Tijekom privremenog prestanka rada u Dječjem vrtiću osigurat će se prihvat djece koju roditelji ne mogu zbrinuti na drugi način.
 • Temeljem odluke osnivača, Dječji vrtić „Mali kaj“ do daljnjeg ne provodi redovni program već organizira samo dežurni prihvat djece čiji roditelji nisu u mogućnosti ostaviti dijete pod nadzorom kod kuće.
 • Temeljem odluke osnivača, Dječji vrtić „Sunčica“ je  u svom desetsatnom programu organizirao prihvat djece onih zaposlenih roditelja koji nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja djece odnosno nemaju mogućnosti ostaviti ih pod nadzorom kod kuće. 
 • Gradska knjižnica Krapina radi prema redovnom radnom vremenu samo za usluge povrata i posudbe knjiga,  a rokovi za povrat knjiga se produžuju. Prostor čitaonice, dječjeg odjela i računala ne mogu se koristiti. Otkazuju se sva planirana događanja u GKKR. 
 • Pučko otvoreno učilište otkazuje sve kino projekcije, predstave i druga planirana događanja i okupljanja u prostoru POU.
 • Ograničava se izravan rad sa strankama u gradskoj upravi, gradskim ustanovama i tvrtkama te se svi korisnici upućuju na komunikaciju putem telefona i elektroničke pošte.  
 • Preporuča se javnim službama da organiziraju dolazak građana na šaltere na način da se u prostor  pušta po jedna osoba, dok ostale osobe čekaju izvan zgrade. Na navedenim prostorima šaltera potrebno je osigurati sredstva za dezinfekciju ruku, učestalu dezinfekciju i provjetravanje prostora.
 • Preporuča se do daljnjeg odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja te otkazivanje svih natjecanja  i treninga klubovima koji su članovi Krapinskog sportskog saveza.
 • Prostor gradske uprave od 21.3.2020. do daljnjeg  ne može se koristiti za civilna vjenčanja.
 • Posljednje ispraćaje pokojnika preporuča se održavati u krugu obitelji.
 • Do daljnjega se neće održavati prodaja na Sajmu četvrtkom („Ponte Roso“) te Zelenoj tržnici.
 • Prostori Društvenih domova na području Grada Krapine do daljnjeg se zatvaraju za sva okupljanja.
 • Udrugama na području Grada Krapine  preporuča se ograničiti aktivnosti u radu udruga i druženja članova u zatvorenim prostorima.Djelatnici GDCK koji provode usluge pomoć u kući i Žene za Zagorje obilaziti će svakodnevno korisnike usluga pomoć u kući prema dosadašnjim rasporedima, ali bez ulaska u kuću korisnika i kontakata direktno sa samim korisnikom. Provodit će se samo usluge dostave namirnica, dostava lijekova i plaćanja režija, te eventualno prijevoz do liječnika ili na vađenje krvi (prema prethodnom dogovoru sa liječnikom). 
 • Mole se građani da zbog ozbiljnosti trenutne situacije smanje društvene kontakte van obitelji te da svoje kretanje van kuće ograniče samo na nužno potrebno. 

ZABOK (ažurirano 27.7.)
 • Od 27. srpnja, zbog sigurnosti i zaštite od novog koronavirusa, pretrage u OB Zabok neće biti moguće obaviti bez prethodno popunjenog i ovjerenog trijažnog upitnika. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Protokol kod postavljanja sumnje na zarazu korononavirusom kod posjetitelja smještajnih objekata na području Krapinsko – zagorske županije i postupci u karanteni te kontakti i radno vrijeme liječničkih ordinacija nalaze se na poveznici.
 • Svi vlasnici/korisnici poslovnih prostora na području Grada Zaboka u kojima se obavljaju djelatnosti koje su bile obuhvaćene mjerom obustave rada uslijed nastupa posebnih okolnosti uzrokovanih koronavirusom (COVID – 19), mogu predati Zahtjev za oslobođenje od obveze plaćanja komunalne naknade koji je produžen do 30. lipnja 2020. godine. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Kino Zabok ponovno otvara svoja vrata s projekcijom u četvrtak, 28. svibnja, a Kino Krapina počinje s radom u petak, 29. svibnja. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Zabočki poduzetnici, kojima je bio obustavljen rad zbog epidemije koronavirusa, oslobođeni su od plaćanja komunalne naknade. Više informacija dostupno je na poveznici.
  Roditelji djece s prebivalištem na području Grada Zaboka koji neće djecu dovoditi u vrtić odnosno koji neće koristiti usluge Dječjeg vrtića Zipkica oslobađaju se obveze plaćanja učešća u financiranju cijene vrtića do kraja mjeseca svibnja 2020. godine. Cijela Odluka o početku rada vrtića dostupna je na poveznici
 • Gradska knjižnica Zabok radi prema skraćenom radnom vremenu odnosno ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 15 sati te utorkom i četvrtkom od 10 do 17 sati.
 • Radno vrijeme manjih trgovina mješovitom robom na području Zaboka dostupno je na poveznici
 • Radno vrijeme trgovina i tržnica na području grada Zaboka dostupno je na poveznici
 • U ponedjeljak, 27.04., s radom počinje Gradska knjižnica Ksavera Šandora Gjalskog i Gradska galerija Grada Zaboka u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Zabok. Odluka je dostupna na poveznici
 • U ponedjeljak 20.04. otvara se Zelena tržnica presadnica na parkiralištu Sportske dvorane Zabok. Radno vrijeme je od 8 do 13 sati od ponedjeljka do subote. Tržnica će biti otvorena od 20.04. do 29.05.
 • Donesen je Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području Grada Zaboka, Općine Sveti Križ Začretje i Bedekovčine. Mjere civilne zaštite koje se odnose na stanovnike na području djelovanja Koordinacije odnose se jednako na sve stanovnike, uključujući mogućnost slobodnog kretanja unutar granica područja za koje je osnovana Koordinacija bez izdavanja propusnica. To znači da se građani na području Zaboka, Bedekovčine i Sv. Križa Začretja mogu slobodno kretati bez izdavanja propusnice. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Djelatnici Ministarstva poljoprivrede Stručne službe za podršku poljoprivrednicima – područni odjel Krapina (bivša Poljoprivredna savjetodavna služba) imaju ovlaštenje za izdavanje propusnica poljoprivrednicima. Kategorije poljoprivrednika, korake za dobivanje propusnica i dodatne informacije nalaze se na poveznici https://www.zabok.hr/clanak/izdavanje-propusnica-poljoprivrednicima.
  Grad Zabok donosi pregled web stranica, grupa na društvenim mrežama te popis poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača s područja LAG-a Zagorje-Sutla koji nude kupovinu i dostavu svojih proizvoda. Popis koji će se redovito ažurirati i upute za proizvođačima za sudjelovanje možete pronaći na poveznici https://www.zabok.hr/clanak/spajalica-pronadi-svog-kupca-pronadi-svoj-opg