Pozivni centar Ministarstva zdravstva

Slika /vijesti/miz.jpg

Svaki pacijent zaslužuje najbolju moguću zdravstvenu skrb, bez obzira na okolnosti. Pandemija koronavirusa nije iznimka i ne oslobađa nas od odgovornosti. Ona je ozbiljan test kojeg mogu položiti samo najspremniji. 

Upravo se tom mišlju vodilo Ministarstvo zdravstva koje je donijelo odluku o uspostavi i radu Pozivnog centra za osiguranje zdravstvene zaštite onkoloških pacijenata u bolnicama za vrijeme pandemije, a koji je započeo s radom u petak, 13. studenoga u 8 sati ujutro.

Broj Pozivnog centra je: 01 460 76 99

Pozivni centar bit će dostupan za kontaktiranje 24 sata dnevno, na način da će radnim danom od 8,00 – 16,00 sati na zaprimljene pozive odgovarati direktno osobe u pozivnom centru, a pozivi zaprimljeni izvan tog vremena tonski će se snimati, evidentirati i na  njih povratno odgovarati u najkraćem mogućem roku.

Osobe zadužene za rad u Pozivnom centru za onkološke bolesnike će na temelju zaprimljenog poziva kontaktirati koordinatore u bolničkim zdravstvenim ustanovama i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje zadužene za osiguranje potrebne zdravstvene zaštite onkološkim pacijentima.

Osim osiguravanja zdravstvene zaštite onkološkim pacijentima, pozivni centar će na isti način osigurati zdravstvenu zaštitu pacijentima koji su imali dodijeljen termin za zdravstvenu uslugu ili bolničko liječenje u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Više pročitajte na poveznici