Rad dječjih vrtića

Slika /vijesti/Vrtici2.jpg

Od ponedjeljka 16. ožujka vrtići prestaju s radom. S obzirom da je riječ o mjeri pod ingerencijom lokalne samouprave, pratite službene stranice svojih gradova i općina za najnovijim i najtočnijim informacijama.

Od ponedjeljka 16. ožujka vrtići prestaju s radom

Prema odluci Grada Zagreba, od ponedjeljka 16. ožujka vrtići ne rade. Zaposlenici će biti na radnim mjestima, a roditelji koji nemaju kamo s djecom mogu ih dovesti u ustanove.

U Istarskoj županiji vrtići se također zatvaraju do 14. travnja. Roditelji neće plaćati vrtiće za to vremensko razdoblje.

Koprivnica je također donijela odluku o zatvaranju vrtića, te roditelji neće morati plaćati vrtiće za to razdoblje.

Split, Osijek, Rijeka, Dubrovnik i Varaždin također su donijeli odluke o zatvaranju vrtića od ponedjeljka, 16. ožujka. Dječji vrtići Dubrovnik radit će u dežurstvu, a roditelji čija djece neće pohađati vrtić nisu obavezni plaćati participaciju.

Roditeljima i korisnicima Dječjeg vrtića Cvrčak u Virovitici umanjit će se iznos participacije za travanj.

U Opatiji se neće plaćati dio cijene smještaja u vrtiću od 16. ožujka do kraja mjeseca te u razdoblju u kojem se nastava odvija virtualno roditelji neće plaćati
uslugu produženog boravka, školskih obroka, izbornu nastavu talijanskog i sveostale izvannastavne aktivnosti. 

Velika Gorica smanjit će cijene roditeljskih uplata za vrtić i produženi boravak u mjesecu ožujku za 50% iznosa.

Zadar, Supetar, Dugo Selo, Sveti Ivan Zelina, Sveta Nedelja, Zaprešić, Novska, Cres te Općine Pirovac i Križ  donijeli su odluke o smanjenju iznosa participacije za dječje vrtiće odnosno dani koje djeca ne provedu u vrtiću zbog situacije s koronavirusom neće se plaćati.

Na otoku Krku Dječji vrtić Frankopan sa svim područnim vrtićima zatvoren je do 14. travnja. Dežurni vrtići su u Malinskoj i gradu Krku.

Za točne informacije o vašem gradu, pratite službene stranice lokalne samouprave koje će vas obavještavati o svim promjenama.