Upute stožerima civilne zaštite

Upute stožerima civilne zaštite

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj, kao i u okruženju, objavljene su upute stožerima civilne zaštite.

Kako bi Republika Hrvatska u nadolazećoj turističkoj sezoni bila sigurna designacija za svoje građane i turiste, nalaže se stožerima civilne zaštite da stupe u kontakte s turističkim zajednicama na svojim područjima te s njima razmotre mjere i aktivnosti koje je potrebno poduzeti kako bi njihovo područje bilo epidemiološki sigurna destinacija. Osim toga, stožeri civilne zaštite obvezni su, ako se za to ukaže potreba, a u suradnji sa županijskim epidemiolozima, predložiti privremeno uvođenje nužnih epidemioloških mjera te dostavljati podatke o broju turista na području njihove županije.

Mjere za pripremu turističke sezone dostupne su na poveznici.

Osim toga, a zbog izraženije tendencije širenja bolesti COVID-19 u posljednje vrijeme, kako bi se spriječio daljnji rast, stožerima civilne zaštite dana je uputa za organizaciju pojačanog kontinuiranog nadzora pridržavanja epidemioloških mjera na njihovom području, s naglaskom na nedopuštena okupljanja te rad ugostiteljskih objekata.

Upute za pojačani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera dostupne su na poveznici.