Nove odluke o nužnim epidemiološkim mjerama za tri županije

Slika /vijesti/GRB_SIVO.jpg

Na prijedlog stožera civilne zaštite Virovitičko - podravske, Šibensko - kninske i Varaždinske županije, donesene su nužne epidemiološke mjere za ova područja.

Nužne epidemiološke mjere za Virovitičko-podravsku županiju
Odluka stupa na snagu u ponedjeljak, 31. kolovoza. U trajanju od 14 dana, na svadbenim svečanostima koje se održavaju na području Virovitičko-podravske županije može biti prisutno najviše 50 osoba.

Tekst odluke dostupan je na poveznici


Nužne epidemiološke mjere za Šibensko-kninsku županiju
Odluka se primjenjuje od 31. kolovoza, a mjere su:
  1. na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba, a mogu trajati najdulje do 02:00 sata; 
  2. iznimno, na svadbenim svečanostima može biti prisutno do 100 osoba, a takve svadbene svečanosti se mogu održavati samo u prostorima koji redovno mogu organizirati svečanosti za najmanje 3 puta više osoba nego što će ih biti na takvoj svadbenoj svečanosti;
  3. na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom;
  4. u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti te odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja obavezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski; 
  5. zabranjuju se posjeti korisnicima domova za starije i drugih ustanova socijalne skrbi i izlasci korisnika izvan prostora objekata i dvorišta domova za starije i drugih ustanova socijalne skrbi, izuzev ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima.

Nužne epidemiološke mjere iz ove Odluke određuju se u trajanju od 30. dana. 

Tekst odluke dostupan je na poveznici i poveznici


Nužne epidemiološke mjere za Varaždinsku županiju
Odluka stupa na snagu u ponedjeljak, 31. kolovoza. U trajanju od 30 dana, na svadbenim svečanostima koje se održavaju na području Varaždinske županije može biti prisutno najviše 100 osoba.

Tekst odluke dostupan je na poveznici