Nužne epidemiološke mjere za Karlovačku županiju

Nužne epidemiološke mjere za Karlovačku županiju

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je, na prijedlog stožera civilne zaštite Karlovačke županije, donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera koje su na snazi od 25. ožujka 2021. 

Odlukom se uvode nužne epidemiološke mjere: 
  • obustava održavanja svih radionica, uključujući i dječje radionice i igraonice;
  • škole stranih jezika nastavu mogu održavati samo on-line ili na drugi način za održavanje kontakata na daljinu;
  • obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi (tržnice, prostori oko trgovačkih centara i sl.) bez obzira na fizički razmak;
  • zabrana svih treninga u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta;
  • poslodavci su obvezni u svojim prostorima provoditi pojačanu kontrolu pridržavanja svih epidemioloških mjera; 
  • preporuka pojačane kontrole provođenja svih epidemioloških mjera u ustanovama predškolskog odgoja i visokog obrazovanja.
Zadužuju se stožeri jedinica lokalne samouprave za provođenje pojačanog nadzora pridržavanja propisanih epidemioloških mjera.

Nužne odluke određuju se u trajanju do 11. travnja 2021. 

Tekst odluke dostupan je na poveznici