Nužne epidemiološke mjere za Istarsku županiju

Nužne epidemiološke mjere za Istarsku županiju

Na prijedlog stožera civilne zaštite Istarske županije uvode se nužne epidemiološke mjere za ovo područje u trajanju do 10. svibnja 2021. 

Nužne epidemiološke mjere su:
  • zabrana svih treninga u zatvorenim prostorima, osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te treninge i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta;
  • obustava rada radionica, uključujući dječje i plesne radionice te plesne škole i igraonice;
  • pučka otvorena učilišta i autoškole predavanja mogu održavati isključivo online ili na drugi način za održavanje kontakata na daljinu.

Nužne epidemiološke mjere iz ove Odluke stupaju na snagu 30. ožujka, a određuju se u trajanju do 12. travnja 2021.

Izmjenom Odluke od 12. travnja trajanje nužnih epidemioloških mjera produženo je do 26. travnja 2021., a Izmjenom Odluke od 26. travanja trajanje nužnih epidemioloških mjera produženo je do 3. svibnja 2021.  

Izmjenom Odluke od 4. svibnja trajanje nužnih epidemioloških mjera produženo je do 10. svibnja 2021.