Nužne epidemiološke mjere za Krapinsko-zagorsku županiju

Nužne epidemiološke mjere za Krapinsko-zagorsku županiju

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, uvode se nužne epidemiološke mjere koje stupaju na snagu 3. prosinca, a njihovo trajanje se određuje do 28. veljače 2021. 

Nužne epidemiološke mjere su: 
  • zabrana posjeta korisnicima pružatelja socijalne usluge smještaja starijih i nemoćnih osoba te odraslih osoba s invaliditetom, uključujući i ne srodničke udomiteljske obitelji uz iznimku korisnika koji su u terminalnoj fazi, kojima su dopušteni posjeti u trajanju do 15 minuta uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a u posjetu može biti samo jedan posjetitelj istovremeno (ne odnosi se na posjete korisnicima koji su preboljeli COVID-19, za razdoblje unutar 90 dana od početka bolesti te na posjete korisnicima kojima je prošlo 14 dana od cijepljenja drugom dozom cjepiva. Posjete korisnicima dozvoljene su u skladu s uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje su objavljene na njihovim mrežnim stranicama.)
  • zabrana posjeta korisnicima stacionara ustanova za zdravstvenu njegu, uz iznimku korisnika koji su u terminalnoj fazi, kojima su dopušteni posjeti u trajanju do 15 minuta uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a u posjetu može biti samo jedan posjetitelj istovremeno (ne odnosi se na posjete korisnicima koji su preboljeli COVID-19, za razdoblje unutar 90 dana od početka bolesti te na posjete korisnicima kojima je prošlo 14 dana od cijepljenja drugom dozom cjepiva. Posjete korisnicima dozvoljene su u skladu s uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje su objavljene na njihovim mrežnim stranicama.);  
  • zabrana izlazaka korisnika izvan prostora pružatelja usluga smješta za starije i nemoćne osobe i odrasle osobe s invaliditetom, izuzev ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima; 
  • preporuka zaposlenicima pružatelja socijalnih usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi da ne odlaze na stručne skupove i druge skupno organizirane oblika usavršavanja zaposlenika (kongresi, simpoziji, predavanja, radionice i sl.). 
Cijelu Odluku pročitajte na poveznici