Požeško-slavonska

 • Slučajevi: 3899
 • Preminuli: 118
Požeško-slavonska
TRAVANJ 2021. 
 • Požega (28. travnja): Oko 650 Požežana primilo je cjepivo u organiziranoj akciji cijepljenja u sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ u Požegi. Do sad su građani Požeško-slavonske županije cijepljeni u Pakracu i Lipiku. Sljedeći tjedan organizirano je cijepljenje u Pleternici, a potom opet u Požegi i Velikoj. Više informacija je dostupno na poveznici.
SIJEČANJ 2021.​
 • Požega (27. siječnja): Sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite RH o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, a vezano za sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom, nije moguće organizirati tradicionalnu proslavu Valentinova koja se svake godine održava u velječi u ogranizaciji Grada Požege. Više informacija dostupno je na poveznici

LISTOPAD 2020. 
 • Požega (30. studenog): Zbog pandemije koronavirusa blagajna Komunalca Požega d.o.o. privremeno je zatvorena. Plaćanje računa možete obaviti putem internet bankarstva, a parkirne karte putem linka ili Paydo aplikacije, poručuju iz požeškog Komunalca i mole građane za razumijevanje.
 • Požeško - slavonska (3. listopada): Na prijedlog stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije nužne epidemiološke mjere uvedene za područje županije ostaju na snazi do 20. listopada. Osim toga, izmijenjene su mjere za svadbene svečanosti. Više pročitajte na poveznici

RUJAN 2020. 
 • Požega (7. rujna): Budući da je jedna djelatnica OŠ Antuna Kanižlića, učiteljica predmetne nastave, pozitivna na novi koronavirus, učenici predmetne nastave (5. – 8. razredi) započet će ovu nastavnu godinu online nastavom koja je predviđena do 15. rujna 2020. godine. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Požeško - slavonska (1. rujna): Sve učenike požeških osnovnih škola na klupama će dočekati po četiri pamučne, perive maske, a sredstva za njihovu kupnju osigurat će Grad Požega. Više informacija dostupno je na poveznici.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE
AŽURIRANO 21. KOLOVOZA 


POŽEGA
 • Na Aurea Fest koji se održava u Požegi, posjetitelji će moći prisustvovati moći isključivo ako se prijave kroz obrazac na stranici www.aurea-fest.com/ulaznice i poštuju proceduru nakon toga. Ulaznice su besplatne, ali je broj ograničen zbog suzbijanja širenja novog koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • 28. hrvatski festival jednominutnih filmova, koji se trebao održati u subotu 11. srpnja, odgađa se do daljnjega. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Gradska tržnica Požega od ponedjeljka, 4. svibnja, ima novu organizaciju rad te je ponovno u funkciji zatvoreni dio tržnice, a štandovi s voćem i povrćem te rasadom smješteni su na otvorenom prostoru u Sokolovoj ulici. Više informacija dostupno je na poveznici.
  Gradska knjižnica Požega ponovno je započela s radom u ponedjeljak, 27. travnja. Radno vrijeme knjižnice je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 15 sati te utorkom i četvrtkom od 12 do19 sati. Zakasnina se neće naplaćivati u periodu od 27.04. do 11.05.2020. Knjige je moguće i odabrati putem online kataloga, a više informacija o tome dostupno na poveznici
 • Gradsko vijeće Grada Požege usvojilo je mjere za pomoć građanima i poduzetnicima koje se odnose na oslobađanje roditelja od plaćanja programa vrtića te plaćanja troškova prehrane učenika i produženog boravka, oslobađanje gospodarskih subjekata od plaćanja komunalne naknade, oslobađanje fizičkih i pravnih osoba od plaćanja spomeničke rente, odgodu naplate potraživanja prisilnim putem te smanjivanju visine stope prireza porezu na dohodak i poreza na potrošnju. Više informacija dostupno je na poveznici. 
 • Zbog aktualne epidemiološke situacija, HEP – operator distribucijskog sustava je organizaciju rada prilagodio novonastalim okolnostima. Kako bi se izbjegao ulazak djelatnika u zatvorene prostore i minimizirao rizik od osobnog fizičkog kontakta svi korisnici sustava Elektra Požega mogu sami očitati i dostaviti stanje brojila do 30.04.2020., a u slučaju nemogućnosti očitanja, operator sustava će procijeniti potrošnju. Više informacija te kontakti za dostavu očitanja dostupni su na poveznici.
 • Do daljnjega se odgađaju 28. hrvatski festival jednominutnih filmova i Teen Minute koje su se trebali održati u Požegi od 27. do 31. svibnja.
 • ​Od 15. travnja s radom su ponovno počela reciklažna dvorišta u Požegi i Pleternici. Radno vrijeme reciklažnih dvorišta je od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati te subotom od 7 do 12 sati. Javna vodoopskrba Tekija d.o.o. privremeno je obustavila poslove očitanja vodomjera radi zaštite zdravlja radnika i korisnika. Korisnici usluge iz kategorije “domaćinstva” s mjestima potrošnje na području Grada Požege i prigradskih naselja mogu sami dostaviti očitanja vodomjera najkasnije do 30. travnja 2020. godine. Kontakti za dostavu očitanja i dodatne informacije nalaze se na poveznici
 • Gradska tržnica na parkiralištu iza Gradske kuće otvorena je od 9. travnja u vremenu od 8 do 12 sati. Više informacija nalazi se na poveznici.
 • Kako bi zakupcima prodajnih površina u sklopu Gradske tržnice Požega te zakupcima poslovnih prostora pomogli u novonastaloj situaciji uzrokovanom epidemijom koronavirusa, Komunalac Požega d.o.o. pokrenuo je e-tržnicu. U izravnom kontaktu s vlasnicima može se dogovoriti kupovina i dostava željenih proizvoda. Popis OPG-ova dostupan je ovdje. Pozivaju se i drugi vlasnici OPG-ova, koji su svoje proizvode do sada plasirali na tržnicama ili štandovima, da se jave na broj 034/316 860 ukoliko se žele priključiti e-tržnici.
 • ​Od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine zbog koronavirusa u Hrvatskoj neće se održavati nastava u osnovnim školama. Sukladno navedenoj Odluci neće se održavati nastava u školama na području Grada Požege – OŠ Antuna Kanižlića, OŠ Julija Kempfa, OŠ „Dobriša Cesarić“ te Katolička osnovna škola, a s radom prestaje i Dječji vrtić Požega. Obustava traje dva tjedna. Nastavnici će i dalje dolaziti u školu, a ako je potrebno, mogu doći i djeca o kojoj nema tko brinuti. Isto se odnosi i na Dječji vrtić Požega.     
 • U Požegi se otkazuju svi javni događaji: sportska natjecanja, predavanja, kazališne predstave, izložbe, prezentacije, sve ostale javne aktivnosti koje uključuju okupljanje većeg broja osoba                                                                                        
 • Komunalac Požega d.o.o uvodi promjene u načinu poslovanja sa strankama: mole građane da sve upite i potrebne informacije rješavaju putem telefona na brojeve 034/316-872 (Odjel za održavanje sustava grijanja, dimnjačarstvo i stanoupravljanje), 034/316-880 (Odsjek za reklamacije i odnose s potrošačima) te 034/ 316-860 (ostale informacije) ili putem e-maila [email protected] te da, osim ako je to doista neophodno, ne dolaze u zgradu tvrtke.
 • U slučajevima kada je neophodno doći u prostor tvrtke organizirano je radno vrijeme za primanje stranaka u prostoru u dvorištu Komunalca Požega d.o.o., Vukovarska 8 i to prema sljedećem rasporedu: 8 – 10 sati – Odjel za održavanje sustava grijanja, dimnjačarstvo i stanoupravljanje te 10 – 12 sati – Odsjek za odnose s potrošačima (reklamacije).
 • Radno vrijeme blagajne ostaje od 7 do 13 sati, međutim istovremeno u prostor blagajne mogu ući samo dvije osobe. Moli se građane da pri ulasku u zgradu dezinficirate ruke dezinficijensom koji je postavljen na pultu u predvorju zgrade.