Promjene u zračnom prometu

Promjene u zračnom prometu

Sve novosti vezane uz zračni promet u Republici Hrvatskoj te zemljama regije.

AŽURIRANO 16. LIPNJA

PONOVNO USPOSTAVLJEN DOMAĆI ZRAČNI PROMET 


Od 11. svibnja, Croatia Airlines obavljat će letove na linijama koje možete vidjeti na linku.

Od 4. svibnja 2020. obavezno je korištenje maski/pokrivala za lice na svim letovima Croatia Airlinesa. Putnici na svim letovima Croatia Airlinesa obavezni su donijeti i nositi maske ili pokrivala za lice. Maske je potrebno nositi za vrijeme cijelog boravka u putničkoj kabini zrakoplova.

Prihvatljiva pokrivala za lice:
  • dvoslojne pamučne maske za lice
  • medicinske (kirurške) maske za lice
  • filtrirajuće polumaske s ventilom i bez ventila (FFP2/N95)

CA kontakt centar: 0800 77 77 (besplatni pozivi iz Hrvatske), 072 500 505 ili +385 1 66 76 555. Više detalja pogledajte na linku.

Zračna luka Dubrovnik - Od 11.05.2020, ponovno se uspostavlja domaći zračni promet na relaciji Zagreb – Dubrovnik – Zagreb. Croatia Airlines će operirati dva leta dnevno. Više detalja pogledajte na linku.

Zračna luka Osijek - od 27.4. ponovno se otvara poslovnica u Pothodniku. Dok traju mjere prevencije, prilagođeno radno vrijeme bit će radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 9 do 17 sati. Više informacija moguće je dobiti na putem e-maila [email protected] i telefona +38531284611. Preporuča se da svi upiti pošalju pismeno na navedeni e-mail. Više informacija na linku.

Zračna luka Rijeka - više detalja pogledajte na linku.

Zračna luka Zagreb - više detalja pogledajte na linku.

AirBaltic -  više detalja te informacija o destinacijama pogledajte na linku. 

Air France - od 11. svibnja maske su obvezne na letovima. Više detalja pogledajte na linku.

Air Canada - obustavili su sve letove na relaciji Toronto - Zagreb za ljeto 2020. Više pročitajte ovdje

Austrian Airlines - od 15. lipnja maske su obavetne na svim letovima. Više detalja pogledajte na linku.

British Airways - više detalja pogledajte na linku.

Brussels Airlines - od 15. lipnja započeli su s letovima na određene destinacije. Više detalja pogledajte na linku.​

Czech Airlines - uveli su nošenje maski kao obvezno. Više detalja pogledajte na linku.

Easyjet - donijeli su odluku da prizemlju zrakoplove do daljnjega. Više detalja pogledajte na linku.

Emirates - uspostavio ograničene putničke letove za prijevoz putnika iz odabranih destinacija natrag u Ujedinjene Arapske Emirate. Više detalja pogledajte na linku.

Germanwings - Letovi Germanwingsa više se neće nastaviti. Više detalja pogledajte na linku.
 
KLM - više detalja pogledajte na linku.

Lufthansa - više detalja pogledajte na linku.

Ryanair - ograničen raspored letenja produljen je do 20. lipnja. Više detalja pogledajte na linku.

Turkish Airlines - obustavljaju se svi međunarodni letovi do 10. lipnja. Više detalja nađite na linku.

Qatar Airways - izravni letovi između Zagreba i Dohe obustavljeni su do 30. lipnja 2020. Omogućena je fleksibilnost prilikom promjene planova putovanja do 31. prosinca 2020. Više detalja provjerite detalje ovdje.

Wizz Air - Početkom svibnja kreće letjeti iz Budimpešte prema Ateni, Barceloni, Berlinu, Birminghamu, Baselu, Dortmundu, Eindhovenu, Geteborgu, Londonu, Liverpoolu, Madridu, Podgorici, Sarajevu, Stockholmu i Targu Muresu. Više informacija pgledajte ovdje.  
BOSNA I HERCEGOVINA
1. lipnja 2020. prestala je važiti Odluka o privremenom zatvaranju graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u BiH, kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje iz zračnih luka radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti. Više detalja pogledajte na linku.


MAĐARSKA
Putnički promet u međunarodnoj zračnoj luci Budimpešta Ferencz Liszt postupno se pokreće (Wizz Air i KLM počinju letjeti početkom svibnja). Putnici koji dolaze u tu zračnu luku bit će podvrgnuti obveznom testiranju po dolasku. Ovisno o rezultatu testa, mogu biti odvedeni u bolnicu ili na kućnu izolaciju na 14 dana. Više informacija pogledajte ovdje. 


SJEVERNA MAKEDONIJA​
Međunarodna zračna luka Skoplje i granični prijelaz ove zračne luke zatvoreni su za putničke letove u skladu s Vladinom odlukom da se svi granični prijelazi zatvaraju za prolaz stranih državljana. Više detalja pogledajte ovdje.


SLOVENIJA
Vlada Republike Slovenija je s 12. svibnjem ukinula odredbu o ograničavanju zračnog prometa, a restrikcije su ukinute za sve avio prijevoznike s područja država članica Europske unije, ali i trećih država. Sve putnike koji dolaze na ljubljansku zračnu luku, savjetuje se da prije putovanja kontaktiraju avio prijevoznika. Više detalja pronađite na linku.


SRBIJA​
Zračna Luka Beograd započela je sredinom svibnja s postepenom obnovom putničkog prometa. Više detalja pogledajte na linku.


POLJSKA
LOT AIRLINES je početkom lipnja započeo s domaćim letovima, a više detalja pogledajte na linku.