Promjene u zračnom prometu

Slika /slike/aircraft-wing-2364397.jpg

Ažurne promjene u zračnom prometu za cijeli svijet.

AŽURIRANO 26. OŽUJKA
 

BOSNA I HERCEGOVINA
Međunarodni aerodrom Sarajevo privremeno se zatvara za putnički promet od ponedjeljka, 30.03.2020. Zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu stranim državljanima. Više informacija pogledajte na linku
 
HRVATSKA
Zračna luka Dubrovnik  je zatvorena za civilni promet do 15.04.2020. zbog preventivnih mjera sprečavanja širenja koronavirusa. Više detalja pogledajte na linku.

Zračna luka Osijek Sukladno uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i mjera prevencije organiziraju rad poslovnice kroz rad djelatnika od kuće, stoga je poslovnica na adresi Trg Ante Starčevića bb, Osijek zatvorena za fizičke posjete do daljnjega. Dostupni su u radnom vremenu od ponedjeljka do petka od 9:00 do 17:00 putem e-maila [email protected] i telefona +38531284611. Preporučaju da prije putovanja provjerite status svoga leta te upute za postupanje na destinaciji u koju putujete, izravno kod zrakoplovnog prijevoznika s kojim planirate putovanje. Više detalja pogledajte na linku.

Croatia Airlines objavila je da je kontakt centar ponovno dostupan i na brojeve telefona: 0800 77 77 (besplatni pozivi iz Hrvatske), 072 500 505 ili +385 1 66 76 555. 22.3.2020.
Zbog sigurnosti je ukinut servis hrane i pića na svim letovima, a dostupna je samo obična voda u bočici.
Ako je vaš let u periodu do 31. svibnja 2020. otkazan ili ne želite putovati, opcije su:
  • promjena datuma bez naplate naknade, uz uvjet da se novo putovanje realizira najkasnije do 31. prosinca 2020. ili unutar 365 dana od izdavanje originalne karte (ako valjanost karte ističe prije). Ako nije dostupna klasa prijevoza (cijena) iz originalne karte, naplaćuje se razlika do prve slobodne klase (cijene). Promjenu datuma putovanja potrebno je zatražiti prije početka originalno planiranog putovanja.
  • povrat novca u obliku vouchera, koji možete iskoristiti za putovanje unutar godinu dana na bilo kojem letu koji obavlja Croatia Airlines. Iznos vouchera uključuje i naknadu za izdavanje karte. Voucher nije refundabilan. Sve navedeno odnosi se na domaće i međunarodne letove Croatia Airlinesa te na karte kupljene do 31. ožujka 2020. Više detalja pogledajte na linku.
Austrian Airlines, ogranak Lufthanse, je odlučio privremeno prekinuti sve svoje redovne letove.
Brussels Airlines odlučio je privremeno obustaviti letove od 21. ožujka do 19. travnja 2020. Više detalja pogledajte na linku.​
Emirates - Prema uputama vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, Emirates privremeno obustavlja sve putničke letove od 25. ožujka 2020. Više pogledajte na  linku.
Turkish Airlines - Od 27. ožujka 2020. 23:59 (UTC+3) obustavljaju se svi međunarodni letovi osim za New York, Washington, Hong Kong, Moskvu i Addis Ababu do 17. travnja 2020. Više detalja nađite na linku.
Air France - za više detalja pogledajte link.
KLM - za više detalja pogledajte link.
Lufthansa - za više detalja pogledajte linku.

ITALIJA
Nacionalni organ za civilno zrakoplovstvo obavještava da se zatvaranje zračnih luka produljuje do 3. travnja 2020. Više detalja pogledajte na linku.

SRBIJA​
Na osnovi odlukе Vladе Srbijе od 19. ožujka 2020. godinе bit će privrеmеno obustavljеni svi komеrcijalni mеđunarodni lеtovi u dolasku na i odlasku sa Aеrodroma ”Nikola Tеsla”. Mеđunarodni granični prijelaz na Aеrodromu ”Nikola Tеsla” odlukom Vladе Srbijе bit ćе privrеmеno zatvorеn od 19. ožujka 2020. godinе. Aеrodrom ostajе otvorеn za svе humanitarnе lеtovе i cargo promet, a zračni prostor Srbijе ostajе otvorеn za svе prеlеtе. Više detalja pogledajte na linku.

SLOVENIJA
Slovenija je obustavila zračni promet. Uredba se primjenjuje od 17. ožujka 2020. (00:00 sati) do 30. ožujka 2020. (do 24:00 sata). Zabrana se ne odnosi na zrakoplove koji obavljaju međunarodni linijski i specijalni (charter) zračni prijevoz robe i/ili pošte (tereta/pošte), te zrakoplove koji obavljaju međunarodne posebne zračne usluge bez prijevoza putnika na letovima do ili iz njihove baze ili trajekta, a izuzeci su ako obavljaju letove u humanitarne i medicinske svrhe.

POLJSKA
LOT Polish Airlines - Nakon odluke vlade Poljske o obustavi međunarodnog zračnog prometa, koja je uzrokovana širenjem koronavirusa, lot konekcije iz Poljske i Mađarske bit će suspendirane do 11. travnja 2020. Više detalja pogledajte na linku.