Sisačko-moslavačka

 • Slučajevi: 11558
 • Preminuli: 113
Sisačko-moslavačka
LIPANJ 2021. 
 • Sisačko-moslavačka županija (11. lipnja): Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije organizira cijepljenje protiv COVID 19 svake subote u lipnju. Cijepljenje se provodi u sportskoj dvorani Osnovne škole 22. lipanj u Sisku od 09,00-13,00 sati prema rasporedu objavljenom na mrežnim stranicama Zavoda.
 • Novska (11. lipnja): Zavod za javno zdravstvo s područja Sisačko-moslavačke županije, s područja grada Novske i Općina Lipovljani I Jasenovac poziva sve zainteresirane građane na cijepljenje s drugom dozom Pfizer cjepiva za sve koji su prvu dozu ovog cjepiva primili prije više od tri tjedna. Cijepljenje se organizira u srijedu,  16.lipnja 2021. godine u vremenu od 09 do 13 sati u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Novska. Više informacija dostupno je na poveznici.
SVIBANJ 2021. 
 • Petrinja (27. svibnja): Na Petrinjskom Sajmištu danas je održano masovno cijepljenje zaposlenika Grada Petrinje i gradskih ustanova. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Sisačko-moslavačka županija (13. svibnja): Zavod za javno zdravstvo SMŽ poziva građane pojedince i gospodarske subjekte Grada Novske i Općina Jasenovac i  Lipovljani na cijepljenje protiv COVID-19 koje se organizira u petak, 21. svibnja 2021. godine od 9 sati u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Novskoj. Više informacija je na poveznici.
 • Sisačko-moslavačka županija (10. svibnja): Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije poziva sve gospodarstvenike i poljoprivrednike na cijepljenje protiv zarazne bolesti COVID-19 na cijepnim punktovima. Potrebno je do utorka 11.05.2021.  na e-mail [email protected] poslati popis svih zainteresiranih djelatnika koji nisu cijepljeni. Više informacija je na poveznici.
TRAVANJ 2021. 
 • Sisačko-moslavačka županija (23. travnja): Sisačko-moslavačka županija objavila je županijske punktove  i raspored uzimanja briseva za testiranje na SARS-CoV-2. Više informacija je na poveznici.
 • Novska (12. travnja): Novom odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite nije obuhvaćena Sisačko-moslavačka županija te se učenici Osnovne škola Novska vraćaju u redovnu nastavu, u utorak 13. travnja. Više informacija je na poveznici.
 • Petrinja (7. travnja): Povodom Svjetskog dana zdravlja Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, i predstavnici Udruge ratne policije Petrinja, donirali su Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Petrinja tri tisuće zaštitnih maski za zaposlenike bolnice. Više informacija je na poveznici.
OŽUJAK 2021. 
 • Kutina (30. ožujka): Zbog potvrđene zaraze COVIDOM 19 kod učitelja u OŠ Vladimira Vidrića u Kutini od utorka 30. ožujka 2021. do četvrtka 1. travnja 2021. svi učenici od 5. do 8. razreda prelaze na nastavu na daljinu (model C). Više informacija je na poveznici.
 • Kutina (16. ožujka): U Športskom centru Kutina provedeno je prvo veće cijepljenje građana Kutine, a treće veće u Kutini. Do sada je cijepljeno oko 1000 građana Kutine. Više informacija dostupno je na poveznici.
VELJAČA 2021.
 • Sisak (24. veljače): Odlukom gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, svi zakupnici poslovnih prostora u vlasništvu Grada Siska oslobođeni su plaćanja mjesečne zakupnine, ako su obustavili obavljanje svoje djelatnosti u vrijeme trajanja mjera suzbijanja zaraze novog koronavirusa temeljem odluka Stožera Civilne zaštite RH. Više informacija dostupno je na poveznici.

SIJEČANJ 2021.​
 • Kutina (12. siječnja): Zbog produženja epidemioloških mjera i situacije uzrokovane potresima te saniranja štete, svi ravnatelji kutinskih osnovnih škola donijeli su odluku, uz suglasnost osnivača Grada Kutine, da se nastava u osnovnim školama u Kutini od 18. do 29. siječnja održava online. Više informacija dostupno je na poveznici

PROSINAC 2020.
 • Petrinja (22. prosinca): Kontejner za obavljanje drive-in testiranja na novi koronavirus stigao je u Petrinju, na lokaciji ul. Braće Hanžek 19. Kontejner je nabavljen suradnjom Zavoda za javno zdravstvo i Grada Petrinje. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Sisačko-moslavačka županija (21. prosinca): Građani koji nemaju aplikaciju e-građani, mogu poslati zahtjev elektroničkim putem sa svojim podatcima na e-mail: [email protected]. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Novska (17. prosinca): Zbog gospodarske situacije na području grada i stvaranja uvjeta za  brži oporavak uzrokovan novim koronavirusom, u svrhu smanjenja posljedica u gospodarstvu i na razvoju grada, prihvaćen je prijedlog odluke o smanjenju poreza na potrošnju i prirez porezu na dohodak. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Kutina (10. prosinca): Osnovna škola Vladimira Vidrića od 11. prosinca prelazi na online nastavu. Ovakvu odluku ravnateljica škole Snježana Coha donijela je zbog epidemiološke situacije i organizacije nastave. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Kutina (2. prosinca): Na temelju Odluke Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije ove godine na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini neće biti postavljeno klizalište zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Više informacija dostupno je na poveznici

STUDENI 2020.
 • Sisak (26. studenog): Opća bolnica „dr. Ivo Pedišić“ u Sisku je u srijedu, 25. studenog 2020. godine, preuzela dodatnu medicinsko-tehničku opremu od Ministarstva zdravstva. Riječ je o dva respiratora i tri WHO uređaja kako bi bili spremni ukoliko priljev pacijenata s respiratornim teškoćama bude veći. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Sisačko – moslavačka županija (7. studenog): Ministarstvo zdravstva je dalo na korištenje Općoj bolnici u Sisku respirator za vrijeme trajanja epidemije novog koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Sisačko – moslavačka županija (5. studenog): Otvoren je pozivni centar za osobe u samoizolaciji. Odgovore možete dobiti na telefone 044 567188 i 044 567160 radnim danom od 08:00 do 20:00 sati te vikendom i blagdanom od 08:00 do 20:00 sati. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Kutina (2. studenog): Grad Kutina će s ciljem pomoći ugostiteljima čiji su nositelji aktivnosti mikro i mali poduzetnici i obrtnici: trajno ukinuti porez na potrošnju pića u ugostiteljstvu 01.01.2021.; oni koji su obveznici plaćanja komunalne naknade ukida se ta obveza od 01.11.2020. do 31.03.2021. s mogućnošću produženja ovisno o epidemiološkoj situaciji; ugostiteljima koji su obveznici plaćanja poreza na javnu površinu, odnosno mjesečne naknade za postavljanje terasa na javnim površinama, oslobađaju se plaćanja spomenutog poreza u 2021. godini u trajanju od pet mjeseci; oni koji obavljaju djelatnost u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada Kutine umanjuje se plaćanje zakupnine za 30%.Više informacija dostupno je na poveznici.
LISTOPAD 2020.
 • Kutina (5. listopada): Zbog pojave zaraze izazvane novim koronavirusom, Muzej Moslavine Kutina zatvara svoja vrata do 16. listopada.
 • Popovača (3. listopada): Na prijedlog Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije uvedene su nužne epidemiološke mjere za područje Grada Popovače u trajanju od 14 dana. Nužne mjere pročitajte na poveznici
RUJAN 2020. 
 • Sisačko – moslavačka županija (11. rujna): Stožer civilne zaštite Sisačko- moslavačke županije donio je 10. rujna 2020. godine Odluku o osnivanju izolacijske jedinice za područje Sisačko-moslavačke županije. Izolacijska jedinica nalazi se u paviljonu „Ravnik“, Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot Popovača. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Sisačko-moslavačke županije (7. rujna): Na prijedlog stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije donesene su nužne epidemiološke mjere za područje županije. Odluka je dostupna na poveznici.  
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE: 

AŽURIRANO 18. SVIBNJA
 • Zdravstvenim ustanovama na području Sisačko – moslavačke županije dostavljene su nove pošiljke zdravstvene opreme. Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot“ Popovača uručeno je 6.000 zaštitnih maski KN95, 5.000 pari zaštitnih rukavica i 40 boca sredstva za dezinfekciju; Lječilištu Topusko 2-500 zaštitnih maski KN95, 2.500 pari zaštitnih rukavica i 10 boca sredstva za dezinfekciju; a Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak 250 zaštitnih odijela, 1.100 pari rukavica, 100 kirurških kapa, 240 kirurških ogrtača i 50 zaštitnih maski FFP2.
 • Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije otvorilo je telefonsko savjetovalište na broju 091 781 3627, od 0 do 24 sata,  namijenjeno osobama u samoizolaciji i svima  kojima je potrebna pomoć i podrška u nošenju s trenutnom situacijom s koronavirusom.
 • Ambulante u Sisku, Kutini, Petrinji i Novskoj u vrijeme trajanja pandemije koronavirusa, kako bi zaštitile zdravu populaciju djece i mladih u Službi za školsku i sveučilišnu medicinu ne rade preventivne preglede i cijepljenje. Više informacija dostupno je na poveznici https://zzjz-sk.hr/site/novosti/362-zbog-epidemioloske-situacije-ne-rade-se-preventivni-pregledi-i-cijepljenja.html.


SISAK (AŽURIRANO 18. SVIBNJA) 
 • Sisački vrtići i škole od 11. svibnja 2020. otvorili vrata djeci. Također, od 11. svibnja 2020. godine Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak radi od 8 do 20 sati radnim danom, a subotom od 8 do 13 sati. Više informacija dostupno je na poveznici https://sisak.hr/sisacki-vrtici-i-skole-od-ponedjeljka-otvaraju-vrata-djeci/.
 • Grad Sisak neće naplaćivati zakupninu ni komunalnu naknadu onim ugostiteljima, koji se bave djelatnostima koje su i dalje zabranjene, npr. organizacija evenata i svadbenih svečanosti. Također, svi ugostitelji koji zakupljuju javni prostor za terase mogu se proširiti bez naknade. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Na području grada Siska nalazi se 69 uređenih dječjih igrališta i 19 otvorenih sportskih terena koji se ponovo mogu slobodno koristiti nakon što je istekla zabrana Stožera civilne zaštite.
 • Dječji vrtić Sisak Stari i Dječji vrtić Sisak Novi zaprimaju zahtjeve za upis djece predškolske dobi putem e – maila od 4. svibnja  2020. do 19. svibnja 2020. godine. Više informacija o procesu prijave dostupno je na poveznici
 • Radno vrijeme Gradskog muzeja Sisak je od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati, a Gradske galerije Striegl i Holandske kuće od ponedjeljka do petka od 10 do 18 sati.
 • U ponedjeljak, 27. travnja, s radom je počela Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac, a sva tri odjela rade ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 14 sati te utorkom i četvrtkom od 12 do 18 sati. Subotom knjižnica neće raditi, a čitaonica tiska, korištenje interneta i dječje igraonice do daljnjega neće raditi.
 • Autobusi Auto prometa Sisak počinju s javnim i prigradskim prijevozom prema ljetnom rasporedu u ponedjeljak, 27.04. Svi korisnici s važećim mjesečnim pokazom za ožujak neće morati kupovati putnu kartu u travnju, a karta za ožujak će vrijediti do 15. svibnja 2020.
 • U ponedjeljak, 27.04., s radom također počinju Gradske knjižnice u Rimskoj, Capragu i Dječja knjižnica te Galerija Striegl, Holandska kuća i Gradski muzej Sisak.
 • Za dodatne informacije i podršku u vezi zaštite zdravlja građani mogu nazvati Gradsko društvo Crvenog križa Sisak na broj 099 368 55 39, a za psihosocijalnu pomoć broj 099 497 34 31 koji je dostupan svaki dan od 9 do 20 sati.
  U subotu, 28. ožujka iza 19 sati započinje dezinfekcija javnih površina, od centra prema periferiji, a posebno na mjestima gdje prolazi veći broj ljudi. Dezinficirat će se i prostor gradske tržnice. Građani trebaju izbjegavati prolazak javnom površinom na kojoj se provodi dezinfekcija za vrijeme dezinfekcije i još sat vremena poslije prolaska cisterne.
 • Odgađaju se javna događanja i zaustavlja nastava.
 • U cilju što odgovornijeg pristupa prema postojećoj epidemiološkoj situaciji, Stožer civilne zaštite grada Siska donio je i preporuku da se do 1. travnja ove godine odgađaju svi javni programi i manifestacije.
 • Temeljem odluke Vlade RH potvrđena je odluka da se nastava u osnovnim i srednjim školama i institucijama visokog obrazovanja u cijeloj Hrvatskoj zaustavlja na dva tjedna. Isto vrijedi i za predškolske ustanove u Sisku, Dječji vrtić Sisak Stari i Dječji vrtić Sisak Novi. U svim sisačkim dječjim vrtićima i osnovnim školama osigurat će se dežurstva i prihvat djece koju roditelji neće moći zbrinuti kod kuće.
 • Prema preporuci Stožera civilne zaštite grada Siska, a zbog trenutne epidemiološke situacije, podjela uskrsnica umirovljenicima i nezaposlenim osobama pomaknut će se za tjedan dana i počet će u ponedjeljak, 23. ožujka, a trajat će do subote, 18. travnja 2020. godine.
 • Moli se građane da bez prijeke potrebe ne dolaze u gradsku upravu, već potrebno provode putem online komunikacije ili telefonom na broj 510-110
 • Auto promet Sisak od 17. ožujka vozi po ljetnom voznom redu.
 • Do 1. travnja odgođeni su svi javni programi i manifestacije i sva okupljanja.
 • Gradska tržnica Sisak radi redovno kako bi se građani i dalje mogli redovito snabdijevati bez gomilanja nepotrebnih zaliha.
 • Prolongirana je podjela uskrsnica sisačkim umirovljenicima i nezaposlenim osobama. Očekivana je podjela na gradskim blagajnama 23. ožujka, ukoliko se situacija s epidemijom ne promijeni. U međuvremenu razmatra se mogućnost dostave uskrsnica direktno na kućnu adresu.
 • Gradska uprava, gradska trgovačka društva i ustanove od 15. ožujka 2020. ne obračunavaju kamate za dospjele račune. Svi korisnici gradskih usluga ne moraju više dolaziti osobno na gradske blagajne platiti račune kako ne bi pridonijeli širenju zaraze koronavirusom.
 • Roditelji djece u produženom boravku i vrtićima dobit će za naredno razdoblje umanjene račune razmjerno tome koliko će škole i vrtići dugo biti zatvoreni. U školama i vrtićima osigurana su dežurstva za djecu koja nemaju odgovarajuću skrb kod kuće.


PETRINJA  
 • Na području grada Petrinje HEP Elektra vrši očitanja mjernih uređaja koji u mjesecu travnju imaju redovni obračun. Zbog epidemije uzrokovane koronavirusom vrši se očitanje samo onih uređaja koji se nalaze na vanjskom pročelju i do kojih je moguće doći bez ulaska u zatvorene prostore (stanove i kuće). Uređaji koji se nalaze unutar kuće/stana neće se očitavati već će se za iste napraviti procjena potrošnje ili  korisnici mogu sami očitati stanje brojila. Kontakti za dostavu očitanja brojila nalaze se na poveznici.
POU Hrvatski dom Petrinja zbog preporuke nadležnih službi otkazuje sva veća događanja:
 • kino predstave
 • kazališne predstave
 • koncertne izvedbe
Otkazano je događanje „Ceker bal“ koje se trebalo održati 20. ožujka te „Naše kolo veselo“ koje se trebalo održati 21. ožujka.
 • Komunikacija s građana s djelatnicima Gradske uprave, do daljnjega se provodi putem pošte , telefonom i elektroničkom poštom.

KUTINA (AŽURIRANO 13.8.)
 • Grad Kutina osigurao je 1.335.500,00 kn potpore poduzetnicima i gospodarstvenicima radi posljedica u poslovanju uzrokovanih novim koronavirusom. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zbog zaštite i prevencije zaraze koronavirusom pacijenti DZ Kutina se moraju prethodno naručiti na pregled kod svog doktora obiteljske medicine te doći u točno naznačeno vrijeme na pregled. Više informacija dostupno je na poveznici.
  Kino Moslavina ponovno otvara svoja vrata za posjetitelje 29. svibnja. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Kino Moslavina otvara svoja vrata 29. svibnja. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Policijska uprava sisačko-moslavačka ponovno uvodi produženi rad upravnih poslova, utorkom do 16:30 sati, za pojedine Policijske postaje i Službu upravnih poslova, državljanstava i statusnih pitanja stranaca Policijske uprave sisačko-moslavačke.
 • Otvoren je Park prirode Lonjsko polje. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Grad Kutina omogućava ugostiteljima proširenje terase na gradske površine. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Dječji vrtić Kutina organizirao je rad za roditelje koji su prijavili dijete i ispunili Izjavu roditelja o pohađanju vrtića od 11.5.2020. u objektima Neven i Maslačak  Više informacija dostupno je na poveznici
 • Blagajna Moslavine d.o.o. od ponedjeljka, 11. svibnja, ponovno počinje s radom. Radno vrijeme blagajne je od 7:30 do 14:30 sati. Blagajna radi u novom prostoru u upravnoj zgradi Moslavine d.o.o (Školska 4, Kutina) te ima zaseban bočni ulaz s lijeve strane zgrade. Više informacija dostupno je na poveznici. 
 • Moslavina d.o.o otpisuje naplatu fiksnog dijela troškova vodnih usluga obrtima, mikro i malim poduzećima za vrijeme trajanja zabrane rada počevši od 01. travnja 2020. godine. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Gradska tržnica će od 6. svibnja biti otvorena od 7 do 13 sati za kupce te će vrijeme od 6 do 7 sati biti namijenjeno prodavačima za utovar robe.
 • Knjižnica Kutina poklanja besplatno produženje članarine do 31. svibnja svim korisnicima kojima je istekla članarina te novim članovima. Više informacija dostupno je na poveznici.
  Od 11. svibnja svi pacijenti koji su naručeni centralnim naručivanjem na pregled kod specijaliste fizijatra u Domu zdravlja Kutina moći će dolaziti u svoje termine kako su naručeni.
 • Prije dolaska potrebno je kontaktirati medicinsku sestru u fizikalnoj ambulanti na broj telefona 044 771 – 064, te za ambulantu Popovača u srijedom ujutro na broj telefona: 044 611-296.
 • Knjižnica i čitaonica Kutina ponovno počinje s radom od 28. travnja te će raditi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 14 sati, a utorkom i četvrtkom od 14 do 19 sati. U knjižnici će se moći posuđivati i vraćati knjige, no čitaonica će ostati zatvorena. Korisnici svoje knjige mogu naručiti i putem e – maila [email protected] ili putem telefona 683 558. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Služba za psiho dijagnostiku i psihološko liječenje Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot Popovača uvodi telefon za pružanje psihološke pomoći i savjetovanja. Psihološka pomoć i podrška od strane psihologa bit će dostupna svakim radnim danom u vremenu od 08 do 15 sati na brojevima telefona 044 569 208, 044 569 316 i 044 569 341.
 • Grad Kutina, Grad Popovača i Općina Velika Ludina 10. travnja su potpisali sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite na područja grada i općina. Za navedena područja više nisu potrebne e-Propusnice. Sporazum je dostupan na poveznici

Dom zdravlja Kutina izdao je upute za sve pacijente koji su unutar 14 dana boravili u područjima zahvaćenim koronavirusom ili su imali kontakte visokog rizika ili su u samoizolaciji:
 • Ne ulazite u prostor Doma zdravlja
 • Nazovite svog nadležnog liječnika
 • Nazovite broj dežurne ambulante 044 771 068 koja radi svaki dan od 7 do 19 sati na adresi A.G. Matoša 42 (šator)
 • MOSLAVINA PLIN d.o.o. će za period od 1.1. do 31.02. 2020. vršiti obračun potrošnje prirodnog plina na temelju dojave građana o stanju plinomjera i na temelju procjene za one potrošače plina koji ne dostave stanje plinomjera. Ukoliko potrošači žele obračun na temelju stvarnog stanja plinomjera moraju sami očitati stanje i dostaviti ga najkasnije do 06. travnja. Više informacija i mogućnosti dostavljanja stanja plinomjera nalaze se na poveznici https://www.kutina.hr/Vijesti/Citanje-vijesti/ArticleId/33990/oamid/1491.
  POU Kutina donijelo je odluku o odgađanju svih programa koje POU Kutina organizira ili suorganizira s drugim ustanovama, udrugama i građanima što uključuje filmske projekcije, kazališne predstave, koncerte, a od ponedjeljka, 16.03., otkazuju se i obrazovni programi, probe i radionice.
 • Otkazuje se i promocija knjige Kutinčana Luke Tomca 1*Rising koja je trebala biti održana 20. ožujka u klubu Baraka.
 • Sve ustanove Grada Kutine ponašaju se sukladno preporukama Ministarstva
 • Društvo Crvenog križa Sisačko-moslavačke županije uvelo je kontakt za psihološku pomoć putem telefona osobama koje se nalaze u karanteni ili samoizolaciji zbog korona virusa. Broj na koji su dostupni od 0-24 h je: 091/ 952 24 52
 • Slijedom preporuka Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, a radi prevencije širenja koronavirusa i zaštite zdravlja svih sugrađana kao i zaposlenika gradske uprave, ustanova i trgovačkih društava u vlasništvu Grada Kutine, poziva se građane da svu komunikaciju prema gradskoj upravi, svim tvrtkama i ustanovama Grada Kutine obavljaju  putem pošte, elektroničkim putem ili telefonom. 

NOVSKA (ažurirano 6. svibnja) 
 • Grad Novska objavio je drugi paket mjera pomoći koji uključuje mogućnost difuznog korištenja javne površine bez dodatne naknade za ugostitelje, mogućnost prodaja domaćih i lokalnih proizvoda u centru Novske radnim danima u drvenoj kućici bez naknade, mogućnost dodatne promocije i marketinga lokalnih proizvođača na društvenim mrežama i lokalnim medijima te organiziranu prodaju u gradskim ustanovama, postojećim poduzetnicima korisnicima potpore grada za nove investicije produljenje zapošljavanja novih radnika do 3 mjeseca. Osim toga Grad će pokrenuti nagradni natječaj za najbolju ideju kako očuvati radna mjesta i pokrenuti gospodarstvo. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Gradska tržnica započet će se radom 20. travnja 2020. godine s radnim vremenom od 8 do 13 sati. Na tržnici će se prodavati isključivo mlijeko, mliječni proizvodi, voće, povrće te razne vrste rasade (cvijeće i povrće).
 • Potpisivanjem sporazuma načelnika Jasenovca i Lipovljana te gradonačelnika Novske oformljena je zajednička koordinacija stožera civilne zaštite te se odsad mještani mogu se nesmetano kretati unutar područja ove tri jedinice lokalne samouprave.

Grad Novska kroz sedam mjera želi pomoći svojim građanima i dati podršku nastavku proizvodnje i poslovanja:
 • Oslobađanje od plaćanja javnih površina (mjera koja se odnosi na ugostiteljske objekte)
 • Oslobađanje od plaćanja najma poslovnog prostora u vlasništvu Grada
 • Oslobađanje od plaćanja zateznih kamata za sve obveznike
 • Oslobađanje poslovnih subjekata od plaćanja komunalne naknade
 • Oslobađanje roditelja od plaćanja vrtića za vrijeme u kojem djeca nisu pohađala vrtić
 • Razvojna agencija NORA će besplatno obavljati konzultantske usluge za poduzetnice
 • Uspostavljena je on-line gradska tržnica novljanskih proizvoda

Više detalja i informacija dostupno je na poveznici http://novska.hr/hr/on-line-vijesti/gradske-vijesti/izvanredne-okolnosti---uvode-se-mjere-pomoci-za-poduzetnike-i-gradane,6415.html