Čemu služi stranica EnterCroatia?

Slika /slike/border2.jpg

Od 28. svibnja oformljena je nova web stranica EnterCroatia kojoj se može pristupiti putem sljedećeg linka: https://entercroatia.mup.hr/.

EnterCroatia online obrazac omogućuje posjetiteljima da unesu  sve potrebne podatke kako bi se olakšao proces prelaska granice.

Za one koji u Hrvatsku ulaze iz Češke, Mađarske, Austrije, Estonije, Latvije, Litve, Poljske, Slovenije, Njemačke i Slovačke, obrazac se koristi kako bi se ubrzao prelazak granice, dok ostali posjetitelji koji ulaze u zemlju, osim što trebaju ispuniti obrazac, još uvijek trebaju navesti jedan od valjanih razloga iz nastavka i osigurati dokaz o razlogu dolaska (poslovni, gospodarski, turistički ili osobni razlog). Za turistički posjet potrebno je predočiti potvrdu rezervacije smještaja u smještajnom objektu u Hrvatskoj (potvrda, vaučer, ugovor o najmu kampa, ugovor o trajnom vezu itd.).  

Online obrazac uključuje sve podatke koji se obično traže u postupku prelaska granice i s jednostavnim predočenjem putovnice ili osobne isprave policijskom službeniku na granici, broj ili kod s osobne iskaznice ili putovnice automatski se povezuje sa svim unaprijed unesenim podacima. Na taj se način vrijeme za dovršetak cijelog postupka unosa podataka na granici za svaku pojedinu osobu u bilo kojem vozilu smanjuje na minimum, a protok prometa se povećava.

Svi posjetitelji koji će ispunjavati online obrazac zaprimiti će e-mail upute koje će uključivati epidemiološke smjernice i informacije koje su trenutno na snazi za posjetitelje koji dolaze Hrvatske.

Trenutno je stranica dostupna u jedanaest jezičnih varijanti uključujući engleski,  hrvatski, njemački, francuski, talijanski, nizozemski, slovenski, mađarski, poljski, slovački i češki.

Napominjemo kako za organizirana putovanja autobusom, obrazac može unaprijed ispuniti agencija koja organizira putovanje, dok osobe koje putuju na redovnim autobusnim linijama moraju ispuniti obrazac ponaosob.

Obrazac je dostupan i u formatu čitljivom na mobilnim uređajima i kojem se može pristupiti putem istog linka i ispuniti na mobilnom uređaju. U slučaju dodatnih pitanja ili pitanja oko obrasca molimo vas da kontaktirate: [email protected]