Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
 
Korištenjem mrežne stranice koronavirus.hr, smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.
Mrežna stranica koronavirus.hr namijenjena je olakšavanju pristupa javnosti informacijama o epidemiji koronavirusa u Republici Hrvatskoj.
Uredništvo ne snosi odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu koja je nastala upotrebom ovih stranica. Također, Uredništvo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja je na bilo koji način vezana uz korištenje stranice od strane korisnika bilo uporabom ili zlouporabom sadržaja te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom sadržaja stranica. Odricanjem od navedene odgovornosti, Uredništvu nije cilj smanjiti odgovornost za njeno postupanje u skladu sa zakonskim propisima.
Također, ne možemo zajamčiti pouzdanost i ažuriranost informacija i skupova podataka koje potječu iz vanjskih izvora, a nalaze se na ovim mrežnim stranicama. Informacije na ovim mrežnim stranicama mogu sadržavati poveznice na mrežne stranice koje su izvan nadzora Uredništva i za koje ne možemo prihvatiti odgovornost.
Poduzimamo sve kako bismo što više smanjili smetnje prouzročene tehničkim pogreškama. Moguće je da se neki podaci ili informacije na ovim mrežnim stranicama nalaze u datotekama ili su strukturirani u formatima koji sadrže greške. U takvim slučajevima ne možemo zajamčiti da naša usluga neće biti prekinuta ili otežana na bilo koji drugi način. Uredništvo ne prihvaća odgovornost u slučaju otežanog prijenosa podataka uslijed različitih internetskih mreža ili neusklađenosti zbog korisnikova mrežnog preglednika. Ako nam se ukaže na pogreške, pokušat ćemo ih što prije ispraviti.
Ako nije navedeno drukčije, sadržaji stranica i katalogizirani skupovi podataka regulirani su Pravilnikom o vrstama i sadržaju dozvola kojima se utvrđuju uvjeti ponovne uporabe informacija ("Narodne novine", broj 67/2017.). Njime je definirano da su informacije za ponovnu uporabu dostupne korisnicima bez ograničenja i za slobodnu uporabu uz otvorenu dozvolu. Otvorena dozvola omogućava korisnicima slobodnu uporabu informacija, u komercijalnu ili nekomercijalnu svrhu, koja uključuje umnožavanje (reproduciranje), distribuiranje, stavljanje na raspolaganje trećima te izmjene uz obavezno navođenje izvora informacije. Dakle, mogu se kopirati, objavljivati, distribuirati, priopćavati javnosti, prerađivati, iskoristiti informacije u komercijalne i nekomercijalne svrhe, kombinirajući ih s drugim informacijama i uvrštavajući ih u svoj proizvod te prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora (osim u slučaju kada je izričito navedeno da je sadržaj prenesen iz drugog izvora). Ponovna uporaba dopuštena je uz uvjet da bude naveden izvor podataka. Korisnik nema pravo koristiti informacije na način kojim sugerira njihov službeni status niti smije navesti da autor podataka odobrava obrađene informacije od strane građana ili poduzetnika koji je preuzeo informacije. Preuzimanjem informacija za daljnju uporabu, Korisnik prihvaća navedene uvjete korištenja. Bez obzira na svrhu ponovne uporabe informacija, Korisnik će s njima postupati u dobroj vjeri te nije dozvoljena zlouporaba preuzetih informacija. Nije dozvoljeno korištenje informacija za primjenu ili objavu u svrhu kriminalnih, ilegalnih, rasističkih, diskriminirajućih, klevetničkih, pornografskih, seksističkih ili homofobnih aktivnosti. Međutim, korisnicima se savjetuje da provjere obavijesti o autorskim pravima pojedinih dokumenata i mrežnih stranica koje se održavaju u okviru internetskog mjesta.
Dopušteno je stavljati poveznicu mrežne stranice koronavirus.hr na druge stranice.
Kako bi posjet ovoj mrežnoj stranici bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, ova mrežna stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvane cookies (kolačiće).