Varaždinska

 • Slučajevi: 21862
 • Preminuli: 552
Varaždinska
LIPANJ 2021. 
 • Varaždinska županija (19. lipnja): U dvorani Gospodarske škole u Varaždinu organizirano je cijepljenje studenata, a odaziv je bio velik jer su student svojim primjerom pokazali da je cijepljenje preduvjet za povratak normalnom životu. Više informacija nalazi se na poveznici. 
 • Varaždinska županija (9. lipnja): Na punktu za cijepljenje u Gospodarskoj školi u Varaždinu i danas se mogu cijepiti svi zainteresirani građani Varaždinske županije. Sve do 18 sati primjenjivat će se cjepivo Pfizer koje mogu primiti građani koji su naručeni, ali i svi oni koji dođu bez prethodne najave. Više informacija dostupno je na poveznici.
SVIBANJ 2021. 
 • Varaždinska županija (26. svibnja): U Varaždinskoj županiji najmanje jednu dozu cjepiva primilo je 45% odraslog stanovništva te je najavljeno masovnije cijepljenje drugom dozom. 27. svibnja se u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu drugom dozom Pfizera cijepe svi oni koji su 15. travnja primili prvu dozu cjepiva Pfizer. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Varaždinska županija (13. svibnja): S obzirom na sve bolju procijepljenost stanovništva Varaždinske županije i činjenicu da je cijepljena gotovo svaka druga osoba u odgojno-obrazovnom sustavu, osnovnim i srednjim školama na području Varaždinske županije dana je mogućnost da od ponedjeljka 17. svibnja nastavu ponovno organiziraju po modelu A (u školi) i to za sve razrede. Ovisno o specifičnoj epidemiološkoj situaciji u pojedinoj školi, organizacija nastave će se po potrebi posebno uskladiti. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Varaždinska županija (12. svibnja): Savez Alpe-Jadran održao je posljednji online panel u sklopu projekta „CERLI: Kriza i njezini učinci – razmislimo, naučimo i poboljšajmo!“ na temu civilne zaštite, odnosno funkcioniranja zdravstvenog (bolničkog) sustava i socijalne skrbi.  Panel je okupio 36 sudionika iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, uglavnom predstavnika ciljanih skupina ovog panela; doktora, epidemiologa, socijalnih radnika, članova stožera civilne zaštite, psihologa i članova Crvenog križa. U sklopu panela održana je diskusija o problemima i praksi, o ulozi regija i države u borbi s pandemijom, zakonodavnoj podlozi koja omogućuje, ali i ograničava rad stožera, a izneseni su i prijedlozi kako civilnu zaštitu i zdravstveni sustav ojačati za buduće slične situacije. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Varaždinska županija (12. svibnja): Projekt energetske obnove dijela Opće bolnice Varaždin predstavljen je u Klenovniku, na završnoj konferenciji projekta „Energetska obnova zgrade paviljon, ležaona i laboratorij Službe za plućne bolesti i TBC, Opće bolnice Varaždin“. Varaždinska županija dobila je suglasnost resornog Ministarstva da bolnica u Klenovniku bude Respiracijski centar na razini Hrvatske, a njena važnost raste jer će, nakon završetka pandemije, slijediti pojačana potreba post covid rehabilitacijom. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Varaždinska županija (11. svibnja): U Varaždinu je organizirano masovnije cijepljenje, u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, te će se u utorak, 11. svibnja, od 11:30 do 17:30 sati građani moći cijepiti i bez prethodne najave. Na raspolaganju će biti cjepivo Astra-Zenece. U nastavku tjedna biti će organizirana još tri punkta za masovnije cijepljenje građana, a dodatno je u planu i masovnije cijepljenje zaposlenika u tvrtkama. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Varaždinska županija (10. svibnja): Proteklog je tjedna u Varaždinskoj županiji cijepljeno više od 11.000 osoba. S obzirom da je najavljen dolazak veće količine cjepiva u Varaždinsku županiju, Zavod za javno zdravstvo je intenzivirao slanje poziva osobama prijavljenima putem platforme cijepise.zdravlje.hr, te se pozivaju svi prijavljeni, bez obzira na dobnu skupinu. Više informacija je dostupno na poveznici.
TRAVANJ 2021. 
 • Varaždinska županija (29. travnja): Stožer civilne zaštite Varaždinske Županije donio je preporuku o organizaciji nastave u razdoblju od 3. do 8. svibnja 2021. godine. Za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda nastava po Modelu A (u školi), za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda nastava po Modelu C (na daljinu). Preporuka za učenike završnih razreda strukovnih škola (3.i 4. razredi) i maturante, za  učenike koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavca te za učenike Glazbene škole u Varaždinu kod izvođenja individualne nastave odvijat će se po Modelu A. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Varaždinska županija (30. travnja): Nakon što je jučer u Varaždinu bio organiziran punkt za masovnije cijepljenje na kojem je primijenjeno 1460 doza cjepiva Pfizer, za idući tjedan, s obzirom na najavu većih količina cjepiva, planiraju se tijekom tjedna organizirati čak četiri cijepna punkta i to u Varaždinu i u Ludbregu, a primjenjivala bi se cjepiva Pfizera i Astra-Zenece. Na cijepljenje će se zvati građani s prioritetnih lista liječnika obiteljske medicine, zaposlenici odgojno-obrazovnih ustanova, gospodarstvenici i prioritetni skupine. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Ludbreg (26. travnja): Stožer civilne zaštite Varaždinske županije donio zaključak da se prema odgojno-obrazovnim ustanovama na području županije ide s preporukom da se trenutni model organizacije nastave primjenjuje i sljedeći tjedan. Dakle, niži razredi osnovnih škola te završni razredi srednjih škola po modelu A, u školi, a viši razredi osnovnih škola i ostali srednjoškolci po modelu C, nastava na daljinu. Također, potvrđene su važeće Odluke Stožera civilne zaštite  Republike Hrvatske. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Grad Ludbreg (19. travnja):  Sukladno Zaključku Stožera Civilne zaštite i Preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, sve osnovne škole u Varaždinskoj županiji, kojima je ona Osnivač, nastavljaju s organizacijom rada prema modelu C (online nastava) za sve učenike od 5. – 8. razreda. Online nastava prema spomenutoj organizaciji rada kreće od ponedjeljka, 19. travnja i traje do petka, 23. travnja 2021. godine., prema rasporedu popodnevne smjene. Nastava za učenike od 1. – 4. razreda, kao i za učenike u posebnim razrednim odjelima, u istom periodu odvija se u školi u jutarnjoj smjeni. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Varaždinska županija (16. travnja): Sukladno Zaključku Stožera Civilne zaštite i Preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, sve osnovne škole u Varaždinskoj županiji, kojima je ona Osnivač, nastavljaju s organizacijom rada prema modelu C (online nastava) za sve učenike od 5. – 8. razreda. Više informacija na poveznici.
 • Varaždinska županija (14. travnja): Stožer civilne zaštite Varaždinske županije očitovao se na pristigle upite vezano uz nedavna javna okupljanja. Biše informacija dostupno je na poveznici.
 • Varaždin (9. travnja): U sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu otvoren je poseban punkt za procjepljivanje građana protiv bolesti COVID-19. To je inače prvi od punktova koje će Varaždinska županija organizirati s ciljem što bržeg, transparentnijeg i dostupnijeg procjepljivanja. Ovaj punkt nije otvorenog tipa, već na cijepljenje mogu doći samo one osobe koje su pozvane na cijepljenje. Više informacija je na poveznici.
 • Grad Ludbreg (8. travnja): Osnivačima i ravnateljima osnovnoškolskih i srednjoškolskih obrazovnih ustanova na području Varaždinske preporuča se da u razdoblju od 12. do 17. travnja 2021. organiziraju nastavu za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda nastava po Modelu A (u školi), za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda nastava po Modelu C (na daljinu) te za učenike srednjih škola nastava po Modelu A (u školi). Više informacija dostupno je na poveznici
 • Ludbreg (1. travnja): Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, Robert Vugrin, najavio je da će krajem sljedećeg tjedna u jednoj školskoj sportskoj dvorani u Ludbregu organizirati prvo cijepljenje koje bi se nastavilo u svim idućim tjednima te će se otvarati i dodatni punktovi u Ludbregu, u Ivancu i u Novom Marofu. Više informacija je na poveznici.
OŽUJAK 2021.
 • Varaždinska županija (30. ožujka): S ciljem razmjene iskustva u izvanrednim okolnostima, članice Saveza Alpe - Jadran su prošli tjedan organizirale online-panel „Obrazovanje u doba novih okolnosti“. Riječ je o prvom u nizu online-panela u sklopu zajedničkog projekta Saveza „CERLI: kriza i njezini učinci – razmislimo, naučimo i poboljšajmo!“, a kako bi se stekao uvid u načine funkcioniranja sustava u svakoj od država u kojima se nalaze članice Saveza – Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj. Više informacija je na poveznici.
 • Ludbreg (11. ožujka): U Srednjoj školi Ludbreg nastava će se od 11. do 19. ožujka odvijati prema modelu C, odnosno online. Više informacija dostupno je na poveznici
VELJAČA 2021. 
 • Varaždinska županija (3. veljače): Varaždinskoj bolnici priznat je status COVID bolnice, a time zaposlenici dobivaju dodatak od deset posto na plaću. Više informacija dostupno je na poveznici
SIJEČANJ 2021.
 • Ludbreg (12. siječnja): Na mrežnoj stranici Osnovne škole Ludbreg objavljeno je da će nastava za učenike od 5. do 8. razreda, u vremenu od 18.1. do 29.1.2021., održavat će se na daljinu. Više informacija dostupno je na poveznici.

PROSINAC 2020.
 • Ludbreg (10. prosinca): Grad Ludbreg u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom “Ludbreški kraj” pokrenuo je akciju s ciljem pomaganja lokalnim poljoprivrednicima i obiteljskim gospodarstvima da svoje proizvode prodaju putem online tržnice. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Varaždin (9. prosinca): Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina najavio je brzo testiranje na novi koronavirus u industrijskim zonama. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Ludbreg (4. prosinca): Osnovna škola Ludbreg od 3. prosinca provodi nastavu na daljinu. Takav oblik nastave provodit će se sve do 23. prosinca. 2020. godine. Također, u osnovnoj glazbenoj školi će se isto primjenjivati model C, tj. nastava na daljinu. Više informacija dostupno je na poveznici.
STUDENI 2020.
 • Ludbreg (23. studenog): Iako su se učenici Srednje škole Ludbreg nakon jednotjednog izvođenja nastave na daljinu s današnjim danom trebali vratiti u školske klupe, odlukom ravnatelja takav model nastave provodit će se i iduća dva tjedna. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Varaždin (23. studenog): Grad Varaždin zahtjeva da se hitno pristupi testiranju zaposlenika u onim tvrtkama koje su bile žarište prenošenja novog koronavirusa jer je jasno da posljednje mjere neće donijeti bitno poboljšanje. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Ludbreg (13. studenog): S obzirom na dolazak hladnijih dana i sve lošije vremenskim prilikama u suradnji Grada Ludbrega i Crvenog križa postavljen je šator kod kontejnera za uzimanje briseva u sklopu ludbreškog Doma zdravlja. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Ludbreg (10. studenog): Srednja škola Ludbreg u razdoblju od 12. studenog do 20. studenog provodit će nastavu na daljinu. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Varaždin (9. studenog): U cilju zaustavljanja razvoja nepovoljne epidemiološke situacije, stožer civilne zaštite Grada Varaždina poziva građane da odgode sva nepotrebna druženja i privatne fizičke kontakte do daljnjega. Naročito se to odnosi na tradicionalna druženja i običaje vezane uz predstojeći blagdan svetog Martina. Više informacija dostupno je na https://varazdin.hr/novosti/oprez-martinje-i-trgovinama-8588/. 
 • Ludbreg (9. studenog): Zbog novonastale situacije radno vrijeme upravnih poslova u Policijskoj postaji Ludbreg, od 9. do 12. studenog, radit će isključivo za žurne slučajeve prema novom radnom vremenu. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Ludbreg (8. studenog): Sukladno preporukama epidemiološke službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Dječji vrtić Radost narednih će deset dana biti zatvoren. Stožer civilne zaštite Grada Ludbrega ovim putem moli roditelje za strpljenje. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Ludbreg (5. studenog): Obzirom na novu Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama za Varaždinsku županiju, a koje stupaju na snagu 7. studenog, Centar za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” odlučio je otkazati ovogodišnji Festival kajkavske komedije “Dani Mladena Kerstnera” koji se trebao održavati 21. i 22. studenog u Društvenom domu u Hrastovskom. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Ludbreg (5. studenog): Kod Doma zdravlja Ludbreg postavljen je kontejner za uzimanje briseva na COVID-19 kod osoba kod kojih postoji sumnja na zarazu. Osobe na testiranje upućuje njihov liječnik obiteljske medicine. Testiranje uz plaćanje i dalje je moguće obaviti samo u COVID ambulanti u Varaždinu. Uzimanje briseva u Ludbregu obavlja se radnim danom, odnosno od ponedjeljka do petka u vremenu od 16 do 19 sati.
 • Varaždinska županija (2. studenog): S ciljem osiguravanja redovnog obavljanja poslova iz svog djelokruga uz umanjivanje rizika daljnjeg širenja zaraze koronavirusom, obavještavaju se građani da će upravni odjeli Varaždinske županije nadalje rad sa strankama obavljati, u najvećoj mjeri, putem pisarnice, telefonski i elektronskim putem. Više informacija dostupno je na poveznici
LISTOPAD 2020. 
 • Varaždin (30. listopada): S obzirom na epidemiološku situaciju, Opća bolnica Varaždin je bila primorana otvoriti sekundarnu lokaciju pa je u tu svrhu izoliran dio bolničkog kapaciteta u Klenovniku gdje su neki pacijenti i smješteni. Više informacija dostupno je na poveznici.
RUJAN 2020.
 • Varaždinska županija (26. rujna): Stožer civilne zaštite Varaždinske županije donio je Odluku kojom se daje suglasnost obrazovnim ustanovama na području Županije za davanje školsko sportskih dvorana na korištenje vanjskim korisnicima. Načelna suglasnost daje se uz preduvjet da obrazovne ustanove kontinuirano osiguravaju sve propisane uvjete i da imaju suglasnost osnivača te da su o tome obavijestile nadležni lokalni stožer civilne zaštite. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Varaždin (21. rujna): Stožer civilne zaštite Grada Varaždina je, s obzirom na trenutno zadovoljavajuću epidemiološku situaciju u vezi proglašene epidemije novog koronavirusa na području Grada Varaždina i Varaždinske županije, donio odluku da od utorka, 22. rujna 2020. godine učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja Grada Varaždina i njihovi nastavnici ne moraju nositi zaštitne maske u učionicama za vrijeme trajanja nastave. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Varaždin (11. rujna): Zbog nepravilnosti vezane  uz nošenje maski te nepoštovanje mjera i preporuka za sprječavanje zaraze, stožer Civilne zaštite Grada Varaždina uputio je javni apel građanima Varaždina u kojem ih se upozorava i podsjeća  na obavezu poštivanja uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o nošenju zaštitnih maski kako bi se spriječilo širenje zaraze korona virusom. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Varaždin (2. rujna): Grad Varaždin je osigurao po dvije zaštitne zdravstvene maske za učenike i djelatnike svih varaždinskih osnovnih škola. Predviđene su i rezerve maski koje će biti naknadno distribuirane po potrebi. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Ludbreg (2. rujna): Tijekom Dana ludbreške Svete Nedjelje mole se svi sudionici da i na otvorenome nose maske te poštuju epidemiološke mjere. Organiziran je inspekcijski nadzor koji će kontrolirati sve sanitarne uvjete i broj gostiju u ugostiteljskim objektima. Grad Ludbreg je zbog epidemiološke situacije odlučio ukinuti sve popratne sadržaje ove godine, a zabavni dio, odnosno lunapark premješten je na Otok mladosti. Cijeli program i više informacija dostupni su na poveznici.
   
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

RANIJE INFORMACIJE 
AŽURIRANO: 30. kolovoza

Varaždinska županija osigurat će po dvije platnene maske za svakog učenika i svakog djelatnika. Riječ je o ukupno  40 000 maski. Više informacija dostupno je na poveznici

Varaždinska županija je u suradnji s  Društvom Crvenog križa Varaždinske županije te Vatrogasnom zajednicom Varaždinske županije počela provoditi  projekt „Dostava dnevnih toplih obroka starijim osobama narušenog socijalnog ili zdravstvenog stanja“. Više o projektu dostupno je na poveznici. 


VARAŽDIN
 • Grad Varaždin objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpore - oslobođenje od plaćanja obveze komunalne naknade za razdoblje od 1. travnja 2020. godine pa za vrijeme trajanja protuepidemijskih mjera. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od srijede, 13. svibnja, u Varaždinu ponovno počinje naplata parkiranja. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Sajmište u Biškupno ponovno je počelo s radom od 30. travnja te se prilagodilo novonastalim uvjetima na način da je trgovanje voćem, povrćem, sadnicama i cvijećem organizirano po modelu “Drive-In” trgovanja. Sajmište radi četvrtkom od 7 do 13 sati. Više informacija dostupno je na poveznici
 • U cilju očuvanja radnih mjesta i likvidnosti obrtnika u proračunu Županije za 2020. godinu bit će osigurano 1.500.000 kuna za pomoć obrtnicima. Pravo na bespovratna sredstva imat će svi obrtnici na području Varaždinske županije, izuzev Grada Varaždina, koji imaju zatvorenu djelatnost i koji nemaju niti jednu osnovu po kojoj mogu raditi. Objavljen je online obrazac na temelju kojega će se isplaćivati bespovratna sredstva. Više informacija i obrazac dostupni su na poveznici
 • Grad Varaždin otvorio je Javni poziv za dodjelu financijske pomoći poduzetnicima i obrtnicima kojima je  zabranjen rad prema Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnim djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja. Više informacija dostupno je na poveznici https://varazdin.hr/novosti/koronavirus/poduzetnicki-fond-obrtnike-i-poduzetnike-koji-ne-rade-zbog-koronavirusa-8268/.
 • Gradska tržnica započela je s dostavom domaćih namirnica od malih poljoprivrednika te narudžbe zaprima svakim radnim danom od 7:30 do 10:00 sati na broj telefona 320 956 ili e-mail [email protected] Dostavlja se samo na području grada Varaždina. Subotom i nedjeljom nema dostave. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Stožer civilne zaštite grada Varaždina daje preporuku organizatorima da svakako otkažu ili do daljnjega odgode sva okupljanja građana na području Grada Varaždina na kojem se očekuje dolazak više od 5 osoba.
 • Također, upućuje se preporuka da posljednjim ispraćajima pokojnika na Gradskom groblju u Varaždinu i Groblju u Biškupcu prisustvuju samo članovi uže ožalošćene obitelji pokojnika. Iz varaždinskog poduzeća Parkovi također dolazi informacija da će se na ulazu prostorije s pokojnikom (odarnica) staviti obavijest kojom će se uputiti molba da u nju ulaze samo članovi najuže obitelji te da se odarnica isprazni od ljudi minimalno 10 minuta prije početka ceremonije sahrane. Iz Parkova također stiže molba i preporuka građanima da ne dolaze u Parkove radi plaćanja grobne naknade. Rok za plaćanje grobnih naknada produžuje se za mjesec dana.
 • Zatvara se Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ do 19.4.2020. godine. Odluka je podložna promjenama, a više informacija je na internetskoj stranici
 • Ugostiteljskim objektima se preporučuje ograničiti broj ljudi koji borave istovremeno u objektu te osigurati razmak od 1 metar između osoba.
 • Trgovačkim centrima se preporučuje da ograniče broj ljudi koji istovremeno borave u objektu te da ispred blagajni postave oznake razmaka od 1 metar.     
 
LUDBREG 
 • Flora Centrum Mundi, jedna od najvećih ludbreških manifestacija ove godine ne može se održati u svom tradicionalnom izdanju već će se održati kao Plac cvijeća i domaćih proizvoda. Manifestacija će biti organizirana kao tržnica prema svim pravilima Nacionalnog stožera civilne zaštite. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner u ponedjeljak 27. travnja započinje raditi s korisnicima. Knjižnica će biti otvorena svaki radni dan od 8 do 14 sati. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Od 11. travnja s radom započinje ludbreška tržnica. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Grad Ludbreg donio je Odluku kojom će se za mjesec ožujak u dječjim vrtićima osigurati sufinanciranje, a od travnja pa sve do početka redovnog rada vrtića roditelji se oslobađaju od plaćanja usluga. Više informacija dostupno je ovdje.
  Odlukom o radnom vremenu trgovina koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske određeno je radno vrijeme u trgovinama u vremenu od 8 do 17 sati. Spomenuto radno vrijeme odnosi se na rad u trgovinama odnosno poslovnim prostorima, a dostava proizvoda može se vršiti i nakon Odlukom utvrđenog vremena.
 • Prodaja iz kombija/kamiona nije moguća, moguća je samo u obliku dostave putem online narudžbi ili onih dogovorenih telefonskim putem.
 • S obzirom na situaciju s koronavirusom i epidemiološkim preporukama o okupljanju do najviše pet osoba, a po mogućnosti izbjegavanju socijalnih kontakata, Grad Ludbreg je sukladno preporuci Stožera odlučio zatvoriti dječja igrališta. Na dječja igrališta bit će postavljene trake.