Virovitičko-podravska

 • Slučajevi: 4225
 • Preminuli: 92
Virovitičko-podravska
SVIBANJ 2021.
 • Virovitičko-podravska županija (4.svibnja): U Virovitici je otvoren prvi drive-in punkt za cijepljenje, a u ponedjeljak je započelo „masovno cijepljenje“ te se cijepilo više od 500 ljudi. U narednim je danima plan cijepiti i do 700 osoba dnevno, a ovu ideju su došli pozdraviti i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Silvio Bašić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Više informacija dostupno je na poveznici.
TRAVANJ 2021. 
 • Virovitičko-podravska županija (30. travnja): Sredstvima Virovitičko-podravske županije i Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok nabavljen je još jedan PCR uređaj za testiranje na COVID-19. Uzorci će se i nadalje uzimati na istom mjestu, u kontejneru kod Opće bolnice Virovitica, ali sada dvostruko većim kapacitetima. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Virovitičko-podravska županija (27. travnja): Na području Virovitičko-podravske županije 3. svibnja počinje organizirano cijepljenje protiv korona virusa. Cijepljenje će se prvo obavljati u Virovitici, kod hale Viroexpa, od 9,00 do 14,00 sati. Nakon toga, do petka, te u tjednima koji slijede, cijepljenje će se obavljati od 8,00 do 20,00 sati, od ponedjeljka do petka. Građani se za cijepljenje mogu prijaviti kod svojih obiteljskih liječnika. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Virovitičko-podravska županija (14. travnja): Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ i predsjednik Hrvatskog epidemiološkog društva dr. Miroslav Venus govorio je o trenutnom stanju s cijepljenjem u Virovitičko-podravskoj županiji te kada bi se trebalo prijeći u treću fazu, odnosno u procjepljivanje svih dobnih skupina građana. Više informacija na poveznici.
 • Virovitica (1. travnja): Hala Viroexpa, zbog novih epidemioloških mjera, odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, koja na snagu stupa 1. travnja i trajat će do 15. travnja, zatvara se u navedenom periodu. Više informacija je na poveznici.
OŽUJAK 2021. 
 • Virovitičko-podravska županija (30. ožujka): Na područje Virovitičko-podravske županije stiže još 1.500 doza cjepiva, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Više informacija je na poveznici.
 • Virovitica (15. ožujka): Zbog nastupa posebnih okolnosti uzrokovanih virusom COVID-19, odlukom Grada Virovitice oslobađaju se obveze plaćanja komunalne naknade obveznici plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti obrta te srednjeg I malog poduzetništva. Više informacija je na poveznici.
VELJAČA 2021.
 • Virovitica (27. veljače): Virovitički ugostitelji i dalje su oslobođeni plaćanja naknade za terase, a mogu ih i proširiti. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Virovitičko-podravska (11. veljače): Izuzev učenika Tehničke i Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici, koji će ići po B modelu, ostali srednjoškolci se od ponedjeljka 15. veljače, vraćaju u školske klupe na nastavu po A modelu. Više informacija dostupno je na poveznici
SIJEČANJ 2021. 
 • Virovitičko-podravska županija (22. siječnja): Županijski Stožer civilne zaštite u gradovima i općinama diljem Virovitičko-podravske županije, odredio je lokacije na kojima će se, uz ordinacije opće medicine, provoditi cijepljenje protiv novog koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici.
PROSINAC 2020.
 • Virovitičko-podravska županija (21. prosinca): Građani koji nemaju pristup aplikaciji e-građani, ili nemaju e-mail, mogu svoju Propusnicu podići „osobno“ od 22. prosinca. Zahtjevi za Propusnicu mogu se predati u Virovitici, te u Ispostavama Virovitičko-podravske županije u Slatini, Orahovici i Pitomači. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Virovitičko-podravska županija (15. prosinca): Spreman je treći COVID odjel u Općoj bolnici Virovitica. Pripremljeno je 30 novih kreveta za pacijente u posljednjoj fazi izlječenja od novog koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Virovitičko-podravska županija (9. prosinca): Temeljem preporuka Vlade RH, Ministarstva znanosti i obrazovanja, te Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, donesena je odluka po kojoj sve srednjoškolske ustanove prelaza ne organizaciju rada u teorijskoj i praktičnoj nastavi prema modelu C (online nastava), od 14. do 23. prosinca. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Virovitica (1. prosinca): Zbog zabrane okupljanja, pokloni povodom Sv. Nikole, koje je nabavio Grad Virovitica u suradnji s Vijećima mjesnih odbora, bit će podijeljeni u školama i vrtićima u gradu Virovitici i prigradskim naseljima (učenicima od 1. do 4. razreda). Da djeca koja ne idu ni u vrtić ni u školu ne bi ostala zakinuta za zasluženi poklon, njihovi roditelji mogu se obratiti na e-mail adresu. Više informacija dostupno je na poveznici.

STUDENI 2020.
 • Virovitičko-podravska županija (26. studenog): Sredstvima Virovitičko-podravske županije i Doma zdravlja VPŽ, nabavljeni su brzi antigeni testovi na novi koronavirus. Oni će se besplatno distribuirati liječnicima opće medicine na području cijele Virovitičko-podravske županije. Prevedeno, u svakoj ambulanti obiteljske medicine Doma zdravlja VPŽ i koncesionara, moći će bilo tko besplatno testirati na korona virus. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Virovitica (11. studenog): Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica svake godine brojnim događanjima obilježava važnije datume, posebno Mjesec hrvatske knjige, ujedno i Dan Hrvatskih knjižnica 11. studenog. Obilježavanje ovih događaja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica započelo je 15. listopada i bilo je planirano da traje do 15. studenog, no zbog epidemiološke situacije odlučeno je da se sva kulturna i obrazovna događanja u Knjižnici otkazuju do daljnjega. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Virovitica (10. studenog): Kroz nekoliko dana u vrtić i škole čiji je osnivač Grad Virovitica stižu pametni mjerači temperature. Mjerači će biti postavljeni u osnovnim školama Ivane Brlić – Mažuranić, Vladimir Nazor, Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, Glazbenoj školi Jan Vlašimsky te na dvije lokacije Dječjeg vrtića Cvrčak. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Virovitičko – podravska županija (5. studenog): Temeljem preporuka stručnih službi o mjerama zaštite građana i sprječavanja širenja novog koronavirusa, u upravnim tijelima Virovitičko-podravske županije od 11. svibnja 2020. godine rad sa strankama odvijat će se svaki radni dan od 7,00 do 15,00 sati – uz obveznu prethodnu najavu putem telefona ili elektroničke pošte. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Virovitica (3. studenog): Sukladno epidemiološkoj situaciji početak predškole u Dječjem vrtiću Cvrčak odgađa se do daljnjega. Prema riječima ravnateljice Sandre Moslavac, postoji plan prema kojemu će se odvijati rad na siguran način za djecu, roditelje i zaposlenike Vrtića. Više informacija dostupno je na poveznici

LISTOPAD 2020. 
 • Virovitica (31. listopada): S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije na području grada Virovitice, apelira se na građane da se pridržavaju epidemiloških mjera, da održavaju socijalnu distancu, nose zaštitne maske te izbjegavaju grupiranja na grobljima. Više informacija dostupno je na poveznici
RUJAN 2020. 
 • Virovitica (15. rujna): S obzirom na otkazivanje brojnih manifestacija zbog epidemije novog koronavirusa, te posljedično smanjen broj dolazaka i noćenja u destinaciji, Turistička zajednica grada Virovitice će sredstva predviđena za održavanja manifestacija koje su odlukama Stožera dosada otkazane, usmjeriti u provođenje plana potpora za virovitičke iznajmljivače. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Virovitica (3. rujna): Grad Virovitica je osigurao 4000 perivih maski za učenike od 5. do 8. razreda tako da će svaki učenik prvi dan nastave dobiti po četiri perive maske. Svi nastavnici i odgajatelji u ustanovama odgoja i obrazovanja će dobiti po jednu ili dvije maske. Sve škole i vrtići će na ulazima i u učionicama imati osigurana dezinfekcijska sredstva. Više informacija dostupno je na poveznici.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE
AŽURIRANO 27. kolovoza 

Virovitičko-podravska županija kupit će 10.000 maski za učenike koji će 7. rujna krenuti u školsku godinu. Tiče se to svih učenika od 5. do 8. razreda osnovnih škola, kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija, te učenike srednjih škola. Više informacija dostupno je na poveznici.

Nogometnim klubova s područja Virovitičko-podravske županije, odobrena je suglasnost za održavanje treninga i športsko rekreativnih aktivnosti. Više informacija dostupno je na poveznici.

U upravnim tijelima Virovitičko-podravske županije od 11. svibnja 2020. godine rad sa strankama odvijat će se svaki radni dan od 7 do 15 sati uz obaveznu prethodnu najavu. U službene prostorije Virovitičko-podravske županije mogu pristupiti samo stranke čiji se zahtjevi ne mogu riješiti bez njihove prisutnosti. Više informacija dostupno je na poveznici http://www.vpz.hr/2020/05/12/obavijest-uredovnom-vremenu-upravnih-tijela-viroviticko-podravske-zupanije-rad-strankama-2/.

VIROVITICA
 • Nastavno na odluku kojom se ukida zabrana rada nedjeljom, 31. svibnja s radom ponovno počinje Virovitički buvljak i autosajam na staroj lokaciji s desne strane bivše virovitičke vojarne u Ulici Matije Gupca. Sajam će kao i do sada biti otvoren svake nedjelje od 6 do 15 sati.
 • Virovitički buvljak i autosajam ipak se neće održati ove nedjelje, 31. svibnja. Točan datum održavanja prvog buvljaka nakon stanke zbog koronavirusa bit će naknadno objavljen. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Grad Virovitica je planirao i pripremio financijska sredstva za organizaciju već tradicionalne Norijade, ali zbog uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite i još uvijek prisutne opasnosti od širenja epidemije koronavirusa Grad Virovitica ne može biti organizator Norijade. Više informacija dostupno je na poveznici OVDJE.
  Raspisan je Javni poziv za ostvarivanje jednokratne novčane pomoći za mikro poduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom kojima je bio zabranjen rad na području Virovitičko-podravske županije i koji su ostvarili pravo na novčanu naknadu od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Više informacija dostupno je na poveznici OVDJE.
 • Tijekom pandemije koronavirusa bilo je zaustavljeno izvođenje radova na željezničko - cestovnim prijelazima pri obnovi dionice željezničke pruge Koprivnica – Virovitica, poddionica Virovitica – Pitomača. Sljedeći tjedan, od 19. svibnja, očekuje se nastavak radova. Više informacija te raspored obavljanja radova nalazi se na poveznici https://www.virovitica.hr/2020/05/od-sljedeceg-tjedna-nastavljaju-se-radovi-na-zeljeznicko-cestovnim-prijelazima/.
 • S obzirom na novu mjeru Nacionalnog stožera kojom je ugostiteljskim objektima omogućen rad samo na terasama, svima koji koriste javnu površinu omogućit će se proširenje terase prema potrebama ugostitelja, a u dogovoru i potrebnim suglasnostima s Upravnim odjelom za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo.
 • Gradski muzej Virovitica otvoren je za posjetitelje od 27. travnja s novim, privremenim, radnim vremenom. Utorkom će za posjetitelje biti otvoren od 9 do 15 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 12 do 19 sati, subotom od 15 do 19 sati, a nedjeljom i ponedjeljkom će raditi samo uz prethodnu najavu na broj 099 488 74 21.
 • Virovitička Gradska tržnica od 27. travnja radi po uobičajenom radnom vremenu. Od ponedjeljka do petka radit će od 6 do 19 sati, a subotom od 6 do 17 sati.
 • U srijedu, 22. travnja, otvara se Gradska blagajna. Radno vrijeme se neće mijenjati te prema tome blagajna radi ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 7 do 14 sati, a srijedom od 9 do 16 sati.
 • Gradonačelnik je sa svojim stručnim službama donio Program mjera potpore poduzetnicima i građanima grada Virovitice zbog epidemije koronavirusa. Više informacija te detalji o navedenim mjerama dostupni su na poveznici 
 • Virovitička Gradska tržnica otvorena je od 9. travnja. Radno vrijeme tržnice je radnim danom od 8 do 17  sati, a subotom od 8 do 14 sati.
 • Gradska uprava, Gradska blagajna, Kino Park Virovitica, Kazalište Virovitica, Gradski muzej Virovitica, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, Dnevni boravak Gradsko društva Crvenog križa prestaju raditi sa strankama do daljnjega. Za sva pitanja i informacije građani se mogu djelatnicima obraćati putem telefona ili e-maila.
 • Svi ulazi u Opću bolnicu Virovitica, izuzev dva otvorena, bit će zatvoreni. Otvoreni će biti ulaz u Hitni bolnički prijem i ulaz koji se nalazi pokraj njega, gdje će se stepeništem ulaziti u bolnicu. Na ulazu u njega će djelatnici bolnice upućivati pacijente kamo god već trebaju. Osim toga, „hladni program“ će biti u određenoj mjeri reduciran, sve rizične situacije, svest ćemo na najmanju moguću razinu da se potencijalna zaraza ne širi, jer moramo poduzeti sve raspoložive mjere kako virus ne bi ušao u zdravstvenu ustanovu.
 • Gradska tržnica će od 14. ožujka raditi prema posebnom režimu što će uključivati kontrolirani ulaz ili izlaz kako se na jednome mjestu ne bi zadržavao prekomjeran broj ljudi.
 • Odgođen je 25. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2020 te se očekuje da će se održati na jesen.