Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

Vlada omogućila distribuciju građevinskog materijala


Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja određene su protuepidemijske mjere na području cijele Hrvatske. Najava je zabrinula graditeljski sektor, ali i naručitelje jer bi obustava isporuke građevinskog materijala zaustavila sva gradilišta iako se većina građevinskih radova može realizirati tako da kontakta radnika gotovo i ne bude.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar obavijestio je da su omogućili distribuciju građevinskog materijala, ne samo preko veletrgovina nego i preko maloprodaje, uz preporuku plaćanja internetom.

„Veleprodaja funkcionira nesmetano, a u maloprodaji se materijal mora naručiti i preuzeti kad je spreman, a jednako tako moguća je i distribucija na gradilište od strane trgovaca.

Zdravlje naših građana je na prvom mjestu, a naravno da vodimo računa o tome da sve što je moguće organizirati na zdravstveno siguran način treba i dalje funkcionirati. Graditeljstvo je temelj svakog zdravog gospodarstva i dok bude moguće radit ćemo sve da se osigura protok robe i materijala građevinarima. Bit će poteškoća, ali jako je bitno da se radovi nastave gdje god je to moguće“.