Vukovarsko-srijemska

 • Slučajevi: 11023
 • Preminuli: 219
Vukovarsko-srijemska
SRPANJ 2021. 
 • Vinkovci (20. srpnja): Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Dom Zdravlja Vinkovci pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja županije koje se do sada nisu cijepile protiv COVID-19 da se odazovu na cijepljenje u četvrtak 22.07.2021. Sve informacije su na poveznici.
 • Vukovarsko-srijemska županija (6. srpnja): Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije poziva sve zainteresirane punoljetne osobe s područja naše županije koje se do sada nisu cijepile protiv COVID-19 da se odazovu na cijepljenje. Raspored cijepljenja dostupan je na poveznici.
   
SVIBANJ 2021. 
 • Vukovarsko-srijemska županija (18. svibnja): Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije obavještava sve stanovnike koji su prvu dozu cjepiva protiv COVID-19 primili dana 10. travnja 2021. god. u prostorijama COVID-19 ambulante u Vinkovcima, Vladimira Gortana 25b, kako će drugu dozu cjepiva protiv COVID-19 primiti dana 22. svibnja 2021. god. (subota) u dvorani OŠ. A.G. Matoš u Vinkovcima, u isto vrijeme kada su bili naručeni za cijepljenje prvom dozom cjepiva protiv COVID-19. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Vinkovci (12. svibnja): Gradonačelnik Grada Vinkovci objavio je Zaključak o smanjenju cijene zakupa za postavljanje ljetnih terasa do 30. rujna 2021. Zakupnina građevinskog zemljišta za postavljanje ljetnih terasa smanjuje se zbog ublažavanja posljedica uzrokovanih ograničenom mogućnošću rada ugostiteljskih objekata uslijed pandemije. Više informacija dostupno je na poveznici.
TRAVANJ 2021.
 • Vukovarsko-srijemska županija (9. travnja): Nastava u osnovnim i srednjim školama u kojima je osnivač Vukovarsko-srijemska županija od ponedjeljka 12. travnja 2021 god. održavati će se po modelu C. Više informacija dostupno je na poveznici
OŽUJAK 2021. 
 • Vinkovci (19. ožujka): Grad Vinkovci objavio je Odluku o dodjeli potpora iz Programa poticanja poduzetništva na području grada Vinkovaca za 2021. -2023. godinu - MJERA 7 - Pomoć poduzetnicima s teškoćama u poslovanju zbog korona virusa – ugostitelji te Odluku o povećanju ukupno raspoloživih sredstava iz navedenog programa. Više informacija je na poveznici.
 • Vukovar (18.ožujka): Grad Vukovar predstavio je najnoviji Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora, prvi ovoga karaktera, a namijenjen poticanju startup poduzetništva na području Grada Vukovara. Osigurana proračunska sredstva za realizaciju ovog Javnog poziva iznose 300.000,00 kn, a dodijeliti će se u iznosu od maksimalno 100.000,00 kn za tri najperspektivnije i najkvalitetnije poslovne ideje. Više informacija na poveznici.
PROSINAC 2020.
 • Vukovarsko-srijemska županija (20. prosinca): Propusnice izdaju županijski stožeri civilne zaštite ovisno od mjesta prebivališta ili boravišta. Za sve informacije, možete kontaktirati Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na 099 267 6435 i [email protected] .
 • Vukovar (17. prosinca): Uručena su bespovratne potpore ugostiteljima na području grada Vukovara za 2020. godinu, a u svrhu pomoći uslijed epidemije novog koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Vukovarsko-srijemska županija (15. prosinca): Vukovarsko – srijemska županija, uvažavajući preporuke stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije, odlučila je predmetnu nastavu od 5. do. 8. razreda, u osnovnim školama kojima je osnivač, organizirati po Modelu C od 15. prosinca 2020. godine. Više informacija dostupno je na poveznici.

STUDENI 2020. 
 • Vukovarsko-srijemska županija (28. studenog): Donesena je Odluka o održavanju nastave na daljinu u svim srednjim školama na području Vukovarsko-srijemske županije, od ponedjeljka 30. studenog 2020., a najmanje slijedećih 14 dana.
 • Vinkovci (20. studenog): Uvodi se novo radno vrijeme u Upravnim odjelima i Službama Grada Vinkovaca kako bi se prostor mogao dezinficirati, te se uvodi djelomični rad od kuće kako bi se spriječilo širenje zaraze  novim koronavirusom. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Vukovar (13. studenog): Grad Vukovar primio je donaciju od 3600 jednokratnih maski od obrta Labora, a povodom predstojećeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2020 i sigurnosti ljudi. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Vukovar (13. studenog): Grad Vukovar donio je Odluku o ograničavanju radnog vremena do 21 sat svim ugostiteljskim objektima iz skupine „Restorani“ i Barovi“ na području grada Vukovara za dane 17. i 18.  studenoga  2020. godine. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Vukovarsko – srijemska županija (10. studenog): 11. studenog, na blagdan sv. Martina biskupa-zaštitnika, održat će se online program svečanosti proslave Dana Županije u gradu Vukovaru. Uslijed širenja pandemije koronavirusa i sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, Svečana sjednica Županijske skupštine se neće održati, te će biti upriličen svečani program dodjele nagrada i priznanja povodom Dana Vukovarsko-srijemske županije. Više informacija dostupno je na poveznici
LISTOPAD 2020. 
 • Vukovar (28. listopada): Donesena je Odluka kojom se određuje rad službenika i namještenika Grada Vukovara na izdvojenom mjestu rada (rad od kuće). Službenicima i namještenicima za čija radna mjesta nema uvjeta za rad od kuće određuje se smjenski rad. Više informacija dostupno je na poveznici
RUJAN 2020. 
 • Vukovarsko - srijemska županija (29. rujna): Županija Ruse je preko Veleposlanstva Republike Bugarske u Hrvatskoj doniralo 1500 komada zaštitnih troslojnih medicinskih maski Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Vinkovci (28. rujna): Zbog zabilježenog većeg broja zaraženih učenika, od ponedjeljka 28. rujna u trajanju od 14 dana nastava će se u vinkovačkim srednjim školama te osnovnim školama za učenike od petog do osnog razreda održavati online. Nastava za niže razrede i dalje će se održavati u učionicama, uz iznimku OŠ I. G. Kovačića, gdje će učenici četvrtih razreda nastavu također pohađati online. Više na poveznici.
 • Vukovar (4. rujna): Grad Vukovar je osigurao sva potrebna dezinfekcijska sredstva kako bi higijena u školskim prostorijama bila na najvišem nivou, a učenicima predmetne nastave (5.-8. razreda) su osigurane po dvije višekratne platnene maske kao i za učitelje koji su dužni nositi maske, odnosno samo za one koji iz predmetne nastave dolaze u razrednu nastavu, tj. mijenjaju odgojno-obrazovne skupine. Više informacija dostupno je na poveznici.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE

AŽURIRANO 7. SRPNJA

VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA 
 • Ponovno je aktiviran rad ambulante za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom u Vukovaru na lokaciji Blage Zadre 3 (Borovo naselje). Kontakt telefon ambulante je 032/618-956. Ambulanta u Vinkovcima na adresi Vladimira Gortana 25b (kontakt 0800 8008) i ambulanta u Županji na adresi Franje Račkog 32 (kontakt 099/529-1840) počinju s radom od 6. lipnja. Radno vrijeme svih ambulanti je od 8 do 12 sati.
 • Stožer civilne zaštite Vukovarsko - srijemske županije donio je Odluku o zabrani posjeta u bolnicama Vinkovci i Vukovar te zabranu posjeta svim domovima za starije i nemoćne, kao i u udomiteljskim obiteljima, na području Vukovarsko - srijemske županije do daljnjega. Više informacija nalazi se na poveznici.
 • Od 12. svibnja upravna tijela Vukovarsko – srijemske županije imat će radno vrijeme od 7:30 sati do 15:30 sati te će neposredni rad sa strankama obavljati uz prethodnu najavu elektroničkim ili telefonskim putem, pod uvjetom da zahtjev stranke nije moguće riješiti bez prisutnosti iste. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od 22. travnja izdvojene ordinacije za pregled osoba pod sumnjom na zarazu koronavirusom rade prema novom rasporedu u dvije smjene od 8 do 14 sati te od 14 do 22 sata na dosadašnjim lokacijama Doma zdravlja Vukovar, Doma zdravlja Županja i Doma zdravlja Vinkovci.
 • Donesena je odluka o smanjenju plaća svim zaposlenicima i dužnosnicima Županije i proračunskim korisnicima, odnosno poduzećima i ustanovama kojima je Županija osnivač. Djelatnicima Županije i djelatnicima poduzeća i ustanova u vlasništvu Županije smanjuje se plaća za 10 posto, a dužnosnicima odnosno županu i zamjenicima župana, te direktorima/ravnateljima županijskih poduzeća smanjuje se plaća za 15 posto, počevši od mjeseca travnja. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Društvo psihologa Vukovarsko – srijemske županije se, u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom i Hrvatskom psihološkom komorom, stavlja na raspolaganje u pružanju psihološke pomoći građanima županije i šire. Građani se mogu javiti putem dežurnih telefonskih linija 091 930 15 74 ili 091 907 41 33 koje su dostupne 24 sata dnevno i na kojima kontinuirano dežura 14 psihologinja i psihologa.
 • Za potrebe zdravstvenih ustanova i operativnih snaga sustava civilne zaštite na području Vukovarsko – srijemske županije, 01.04.2020., dostavljena je nova zaštitna oprema: 1.240 zaštitnih ogrtača, termometar daljinski beskontaktni, 21.300 zaštitnih rukavica, 40.000 zaštitnih kirurških maski, 640 zaštitnih naočala, 510 zaštitnih odijela i 200 litara alkohola/dezinficijensa.

VINKOVCI (ažurirano 31.7.)
 • Stožer civilne zaštite grada Vinkovaca donio je preporuku o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata zbog pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane novim koronavirusom. Restorani, barovi, caternig objekti i objekti jednostavnih usluga radnim danom mogu raditi do 23 sata, a vikendom do ponoći. Više informacija dostupno je na poveznici. 
 • Od utorka, 12. svibnja, s radom započinje gradska blagajna na adresi Bana J. Jelačića 1. Radno vrijeme blagajne je od 7:30 do 14 sati.
  Ponovno započinju aktivnosti vezane za upise u prve razrede osnovnih škola. Roditelji učenika upisnika u prve razrede o novim terminima liječničkih pregleda i upisa bit će obaviješteni putem web stranica škola, te telefonom, e-mailom ili poštanskim putem.
 • Grad Vinkovci smanjuje cijenu zakupa za građevinsko zemljište za postavljanje ljetnih terasa. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Sve aktivnosti vezane upise u prve razrede osnovnih škola odgođene su do zaprimanja uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja o daljnjem postupanju. Svi termini pregleda u školama i kod liječnika su odgođeni. Roditelji učenika koji se upisuju u prve razrede o novim terminima biti će obaviješteni putem telefona, e – maila ili poštanskim putem, a obavijesti će biti postavljene na web stranicama škola.
 • U skladu s preporukama Stožera Civilne zaštite RH vezanim za javna okupljanja, do daljnjega je odgođen 24. Sajam zdravlja koji se trebao održati od 3. do 5. travnja u Vinkovcima.
 • Do daljnjeg se odgađaju sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kulturne priredbe i predstave i ostali javni skupovi.
 • Do daljnjega se ograničava izravan rad sa strankama u Gradskoj upravi. Kontakt je moguć putem telefona, pošte ili e- maila.
 • Privremeno se zatvara Gradska knjižnica i čitaonice Grada Vinkovaca, Gradskog muzeja Vinkovci do daljnjeg.
 • Nalaže se obustava rada gradske tržnice.
 • Svi ugostiteljski objekti koji rade na području Grada Vinkovaca registrirani za pripremu i usluživanje hrane i pića počevši od 17. ožujka 2020. godine do daljnjeg posluju u radnom vremenu najranije od 06:00 sati do najduže 18:00 sati.
 • Učenicima koji su stekli pravo na pomoćnika u nastavi, prilikom izvođenja nastavnog programa i kurikuluma na daljinu, osigurat će se da i dalje koriste stečeno pravo na pružanje potpore pri savladavanju nastavnog programa uz prethodnu suglasnost roditelja i pomoćnika u nastavi. 

VUKOVAR (ažurirano 9.7.) 
 • Obustavlja se organizacija besplatnog ljetovanja vukovarske djece na otoku Čiovu zbog epidemiološke situacije. Suradnja s Općinom Dugopolje je opet otvorena za iduću godinu. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Vozni red gradskog prijevoza putnika na području grada Vukovara korigiran je sukladno zamolbama korisnika. Izmijenjeni vozni red aktivan je od 5. svibnja te ga možete pronaći na poveznici
 • Izmijenjeni vozni red gradskog prijevoza putnika na području grada Vukovara za vrijeme epidemije koronavirusa, koji će se primjenjivati do kraja mjeseca svibnja 2020. godine, dostupan je na poveznici
 • Stožer civilne zaštite Grada Vukovara na izvanrednoj sjednici održanoj 16. travnja 2020. donio je Odluku o odobrenju rekreativnog ribolova za članove Zajednice športsko-ribolovnih udruga Vukovar. Cijela odluka nalazi se na poveznici.
 • Gradska tržnica Vukovar od 9. travnja ponovno započinje s radom. Radno vrijeme tržnice je od 8 do 14 sati.
 • Služba za korisnike usluga Komunalac d.o.o. i blagajna od sada će korisnicima biti dostupne u Borovu naselju na adresi Ulica Domovinskog rata 1 s radnim vremenom od ponedjeljka do petka od 8 do 13 sati. Mole se građani da, ukoliko su u mogućnosti, obavljaju plaćanja elektroničkim putem ili putem PayDo aplikacije, a da svu komunikaciju obavljaju putem e-maila na [email protected] i telefona 032/637 448.
 • Od ponedjeljka, 30. ožujka, privremeno se zatvara poštanski ured u Sotinu zbog prevencije širenja zaraze koronavirusom.