Zadarska

 • Slučajevi: 937
 • Preminuli: 9
Slika /slike/zadarska.jpg
Nužne epidemiološke mjere za Zadarsku županiju pročitajte na poveznici

RUJAN 2020. 
 • Zadarska županija (14. rujna): Kako bi pomogli subjektima malog gospodarstva koji su pogođeni pandemijom koronavirusa, Zadarska županija je pokrenula Program kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita kroz financijski instrument „COVID-19 – zajam za obrtna sredstva“ u Zadarskoj županiji. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zadarska županija (7. rujna): Uvedena je mogućnost online naručivanja za testiranje na adresi Ljudevita Posavskog 7a za privatne osobe. Nakon što se ispuni obrazac, potvrda o narudžbi stići će na navedenu e-mail adresu. Termin se može rezervirati na poveznici.
 • Zadarska županija (2. rujna): S obzirom na procjenu epidemiološke situacije, Dom zdravlja Zadarske županije, 7. rujna će se ponovno aktivirati rad izdvojene COVID-19 ambulante za pregled građana pod sumnjom na zaraženost novim koronavirusom na lokaciji Športsko rekreacijskog centra Ravnice u Zadru, na adresi Marka Marulića 5, u jutarnjoj smjeni od 8,00 do  14,00 sati te u popodnevnoj smjeni od 14,00 do 20,00 sati.
   
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE
AŽURIRANO: 28. SRPNJA
 • Osmišljen je Program za dodjelu interventnih potpora uslijed epidemije bolesti uzrokovane novim koronavirusom mikro poduzetnicima i obrtnicima na području Zadarske županije za 2020. godinu. Svi takvi poduzetnici i obrtnici se mogu javiti na objavljeni Javni poziv kako bi ostvarili pravo na potporu. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • S radom je započela stomatološka ambulanta za pacijente sa sumnjom na zarazu koronavirusom, a radi se o izdvojenoj ordinaciji Doma zdravlja za hitna i neodgodiva stanja u dentalnoj medicini u Ričinama, na adresi Trg Damira Zdrilića 1. Ordinacija će raditi od ponedjeljka do subote od 10 do 18 sati, a dolazak se mora dogovoriti pozivom na broj 091 930 80 60. Više informacija dostupno je na poveznici.

ZADAR
 • HNK Zadar ponovo kreće s redovnim programom. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.grad-zadar.hr/vijest/kultura-i-sport--vijesti-46/hnk-zadar-otvara-vrata-5952.html.
  Grad Zadar donio je Odluku o djelomičnom oslobođenju od plaćanja komunalne naknade u djelatnostima pogođenim koronavirusom. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • U skladu s odlukama Stožera Civilne zaštite RH postupno su otvorene sportske i rekreacijske površine i sadržaji u ŠC-u Višnjik. Od srijede, 13. svibnja, tako su ponovno postavljeni obruči na vanjskim košarkaškim igralištima te druga oprema kojom se koriste sportaši i rekreativci. Sportski klubovi počeli su s održavanjem treninga, a udruge i rekreativci sa svojim aktivnostima počinju, 18. svibnja, kada se i otvara i bazen.
 • Dogovoreno je produljenje gradskih mjera za ugostitelje na svibanj, lipanj i srpanj. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Športski centar Višnjik u skladu s preporukama i mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od ponedjeljka, 4. svibnja 2020. bit će otvoren za sve korisnike i posjetitelje koji će se individualno moći koristiti dijelom sportske i rekreacijske infrastrukture na otvorenim terenima. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Od ponedjeljka, 27. travnja, uvodi se javni gradski i prigradski prijevoz, ali po reduciranom redu vožnje koji će biti objavljen 27. travnja pod istom rubrikom NOVOSTI.Svi putnici koji su kupili pokaz za mjesec ožujak 2020. godine istim će se moći voziti do kraja travnja 2020. godine. Više pročitajte na poveznici.
 • Odlukom gradonačelnika od 14. travnja ove godine za 10 posto umanjena je osnovica za obračun plaća djelatnicima u gradskoj upravi, izuzev onih čija mjesečna primanja ne prelaze 4.000 kuna. Gradonačelnik i zamjenici gradonačelnika Grada Zadra svoju plaću umanjili su za 15 posto. Također, za dodatnih 5 posto osnovice za obračun plaća odriču se u korist gradskog proračuna pročelnici, zamjenici i pomoćnici pročelnika. Ova odluka odnosi se na razdoblje od tri mjeseca (plaće za travanj, svibanj i lipanj), uz mogućnost produženja i na sljedeća tri mjeseca. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Uslijed okolnosti uzrokovanih pojavom i širenjem koronavirusa, kojim su izrazito ugroženi naši sugrađani starije životne dobi te zbog posebnih protuepidemijskih mjera i mjera socijalnog distanciranja uspostavljenih od strane Stožera civilne zaštite RH koje su na snazi, Grad Zadar privremeno će odgoditi isplatu uskrsnica zadarskim umirovljenicima. Uskrsnice će biti isplaćene kada se za to steknu zdravstveni i sigurnosni uvjeti.
 • Stožer Civilne zaštite Grada Zadra na današnjoj sjednici donio je odluku o zatvaranju svih sportskih i dječjih igrališta na području Grada Zadra, zbog onemogućavanja međusobnog bliskog socijalnog kontakta, a sukladno preporuci o nužnom razmaku između dvije ili više osoba i onemogućavanja okupljanja više osoba na istom mjestu.
 • Djelatnici osnovnih škola i predškolskih grupa ustanova će raditi i dužni su preuzeti djecu ili učenike ukoliko roditelji zbog svojih poslovnih obaveza nisu u mogućnosti za njih organizirati adekvatnu skrb.
 • Osnovne škole i predškolske ustanove kojima je osnivač Grad Zadar od ponedjeljka 16. ožujka bit će zatvoreni.
 • Gradska knjižnica Zadar poštuje naputke nadležnih stožera. Posudba knjiga odvija se po običaju, no usluge čitaonice i igraonice nisu dostupne, a omogućene su online rezervacije i produženja građe.
 • HNK Zadar i Koncertni ured Zadar odgodili su vlastite produkcije koncerata i predstava zbog preporuke otkazivanje svih javnih kulturnih i sportskih okupljanja u narednom razdoblju kako bi se preveniralo širenje korona virusa.
 • Donesena je Odluka o ograničenju rada trgovačkih centara i manjih trgovina s prehranom do 18:00 sati, prekidu rada ugostiteljskih objekata svih kategorija izuzev dostave hrane te rad Pučke kuhinje uz maksimalne mjere predostrožnosti, uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje neposredni bliski kontakt sa klijentima (frizeri, pedikeri, brijači, kozmetičari..).
 • Radi sprječavanja širenja koronavirusa nalaže se privremena obustava rada kino dvorana, kazališta, muzeja, knjižnica i čitaonica, privremena obustava rada teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih centara, obustava održavanja izložbi, revija i sajmova, plesnih škola, dječjih i drugih radionica, te  privremene obustave rada noćnih i disko klubova.