Zadarska

 • Slučajevi: 14637
 • Preminuli: 247
Zadarska
Nužne epidemiološke mjere za regiju Jadran su na poveznici

SRPANJ 2021. 
 • Zadarska županija (5. srpnja): Od 6. srpnja u Zadarskoj županiji na snazi je zabrana održavanja svih vrsta koncerata sa živom glazbom te sličnih događanja na otvorenom gdje nije moguće provesti kontrolu nazočnih. Mjere traju do 18.7.2021., a sve informacije su na poveznici.

LIPANJ 2021.
 • Zadarska županija (16. lipnja): Stožer civilne zaštite Zadarske županije zbog povoljne epidemiološke situacije donio je Odluku o privremenoj obustavi rada izdvojene COVID-19 ambulante u djelatnosti opće/obiteljske medicine na Ravnicama. Ovisno o epidemiološkoj situaciji Dom zdravlja Zadarske županije na istoj će lokaciji bude li potrebno aktivirati rad izdvojene COVID ambulante. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zadarska županija (1. lipnja): Zavod za javno zdravstvo Zadar u suradnji s Domom zdravlja Zadarske županije organizira cijepljenje za sve stanovnike koji se još uvijek nisu stigli naručiti, a u svrhu još bolje promocije cijepljenja. Cijepljenje će se organizirati 7. lipnja 2021 godine u vremenu od 8 do 12 sati i od 15 do 19 sati na punktu ŠRC Višnjik (Press centar, dvorana Krešimira Ćosića), a predviđeno je cijepiti 800 stanovnika Pfizer cjepivom. Svi zainteresirani mogu se prijaviti online, a više informacija dostupno je na poveznici

SVIBANJ 2021.
 • Zadar (25. svibnja): Zavod za javno zdravstvo Zadar postao je referentni centar za molekularnu dijagnostiku na području 12 zemalja jugoistočne Europe. Uređaj Viper LT, koji automatski na principu PCR testova provodi dijagnostiku virusa i bakterija. Više informacija dostupno je na poveznici.
TRAVANJ 2021.
 • Zadar (15. travnja): Grad Zadar objavio jer Javni poziv za podnošenje prijava za kreditiranje poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita kroz financijski instrument „COVID-19 – zajam za investicije“ u Gradu Zadru. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Zadarska županija (9. travnja): Zbog povećanog broja zaraženih osoba u posljednjim danima na području Zadarske županije te prema uputama i dogovoru sa Službom za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Stožer civilne zaštite Zadarske županije  donio je preporuku  osnivačima i ravnateljima za donošenje odluke o prelasku nastave za razdoblje od 12. travnja 2021. do 25. travnja 2021. godine na model C za više razrede osnovne i srednju školu te model A za niže razrede osnovne škole. Više informacija dostupno je na poveznici
OŽUJAK 2021.
 • Zadar (31. ožujka): Opća bolnica Zadar postala je dio projekta kojim je Europska komisija Republici Hrvatskoj odobrila financiranje aktivnosti vezanih uz uspostavljanje i jačanje programa COVID-19 konvalescentne plazme kroz Instrument za hitnu potporu. Uz Opću bolnicu Zadar, u projektu sudjeluju i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, ujedno zadužen i za koordinaciju aktivnosti  vezanih za prijavu i ostale zadaće u provedbi projekta, te KBC Split, KBC Osijek, KBC Rijeka, OB Dubrovnik i OB Varaždin. Plazma osoba koje su preboljele koronavirus može potencijalno pomoći osobama koje se trenutno bore protiv istog. Takva plazma sadrži protutijela koja su nastala kao odgovor imunološkog sustava na infekciju, te bi mogla biti korištena u liječenju drugih bolesnika. Plazma oporavljenih bolesnika, tzv. konvalescentna plazma, prikupljati će se u transfuzijskim centrima diljem Republike Hrvatske, na jednak način kao i od drugih dobrovoljnih darivatelja krvi i to postupkom afereze koji služi za izdvajanje pojedinih sastojaka krvi primjenom posebnih uređaja – staničnih separatora. Više informacija je na poveznici.
 • Zadarska županija (29. ožujka): Zadarska županija objavila je na svojim službenim stranicama novu Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zadarske županije. Više informacija je na poveznici.
 • Zadarska županija (26. ožujka): Od ponedjeljka, 29. ožujka 2021. na lokaciji Ravnice odnosno COVID ambulanti Doma zdravlja Zadarske županije ponovno započinje uzimanje uzoraka u dva termina kroz 7 dana. Testiranje na SASR-CoV2 obavljat će se svakog dana od 8 do 9 sati te od 13 do 14 sati. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zadarska županija (25. ožujka): Donesena je preporuka da se od ponedjeljka, 29. ožujka 2021. godine u svim višim razredima osnovnih škola te u srednjim školama na području Zadarske županije, osim završnih razreda, nastava odvija prema C modelu. Stožer Civilne zaštite Zadarske županije uputio je  prijedlog Stožeru Civilne zaštite RH da donese Odluku o zabrani posjeta domovima za stare i nemoćne za područje Zadarske županije, a koja će biti na snazi u idućih mjesec dana, počevši od ponedjeljka 29. ožujka 2021. Više informacija dostupno je na poveznici
VELJAČA 2021.
 • Zadarska županija (27. veljače): Od ponedjeljka  1. ožujka počinje s radom  punkt za cijepljenje u  ŠRC Višnjik, a liječnici obiteljske medicine prijavljuju svoje pacijente putem linka koji su dobili od Zavoda za javno zdravstvo. Više informacija dostupno je na poveznici

SIJEČANJ 2021.
 • Zadar (29. siječnja): Od ponedjeljka, 1. veljače dostupni su svim sportašima otvoreni tereni i bazen. Više informacija dostupno je na poveznici.

PROSINAC 2020.
 • Zadarska županija (20. prosinca): Sve informacije vezane uz izdavanje propusnica možete dobiti na broj 023/350-318 između 8-22 sata ili na e-mail [email protected] . Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Zadarska županija (9. prosinca): Stožer civilne zaštite Zadarske županije donio je Zaključak kojim se preporuča organizacija nastave u svim srednjim školama na području Zadarske županije po Modelu C, tj. online. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Zadar (2. prosinca): Ravnateljstvo civilne zaštite doniralo je Civilnoj zaštiti Grada Zadra opremu namijenjenu gradskoj Postrojbi opće namjene koje su neposredno uključene u provedbu mjera zaštite zdravlja od novog koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici.

STUDENI 2020. 
 • Zadar (27. studenog): Gradska uprava Grada Zadra od ponedjeljka, 30. studenog, svoje poslovanje usklađuje s novim Protokolom o postupanju djelatnika i stranaka u Gradskoj upravi, a sukladno uputama, mjerama i preporukama Stožera Civilne zaštite RH. Sva upravna tijela Grada Zadra nastavit će raditi u punom i redovitom opsegu posla. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Općina Sali (23. studenog): Na prijedlog Stožera civilne zaštite Zadarske županije uvodi se nužna epidemiološka mjera obustave održavanja misa i vjerskih okupljanja u župama Sali, Zaglav, Žman i Luka. Odluka je dostupna na poveznici

RUJAN 2020. 
 • Zadarska županija (14. rujna): Kako bi pomogli subjektima malog gospodarstva koji su pogođeni pandemijom koronavirusa, Zadarska županija je pokrenula Program kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita kroz financijski instrument „COVID-19 – zajam za obrtna sredstva“ u Zadarskoj županiji. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zadarska županija (7. rujna): Uvedena je mogućnost online naručivanja za testiranje na adresi Ljudevita Posavskog 7a za privatne osobe. Nakon što se ispuni obrazac, potvrda o narudžbi stići će na navedenu e-mail adresu. Termin se može rezervirati na poveznici.
 • Zadarska županija (2. rujna): S obzirom na procjenu epidemiološke situacije, Dom zdravlja Zadarske županije, 7. rujna će se ponovno aktivirati rad izdvojene COVID-19 ambulante za pregled građana pod sumnjom na zaraženost novim koronavirusom na lokaciji Športsko rekreacijskog centra Ravnice u Zadru, na adresi Marka Marulića 5, u jutarnjoj smjeni od 8,00 do  14,00 sati te u popodnevnoj smjeni od 14,00 do 20,00 sati.
   
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE
AŽURIRANO: 28. SRPNJA
 • Osmišljen je Program za dodjelu interventnih potpora uslijed epidemije bolesti uzrokovane novim koronavirusom mikro poduzetnicima i obrtnicima na području Zadarske županije za 2020. godinu. Svi takvi poduzetnici i obrtnici se mogu javiti na objavljeni Javni poziv kako bi ostvarili pravo na potporu. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • S radom je započela stomatološka ambulanta za pacijente sa sumnjom na zarazu koronavirusom, a radi se o izdvojenoj ordinaciji Doma zdravlja za hitna i neodgodiva stanja u dentalnoj medicini u Ričinama, na adresi Trg Damira Zdrilića 1. Ordinacija će raditi od ponedjeljka do subote od 10 do 18 sati, a dolazak se mora dogovoriti pozivom na broj 091 930 80 60. Više informacija dostupno je na poveznici.

ZADAR
 • HNK Zadar ponovo kreće s redovnim programom. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.grad-zadar.hr/vijest/kultura-i-sport--vijesti-46/hnk-zadar-otvara-vrata-5952.html.
  Grad Zadar donio je Odluku o djelomičnom oslobođenju od plaćanja komunalne naknade u djelatnostima pogođenim koronavirusom. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • U skladu s odlukama Stožera Civilne zaštite RH postupno su otvorene sportske i rekreacijske površine i sadržaji u ŠC-u Višnjik. Od srijede, 13. svibnja, tako su ponovno postavljeni obruči na vanjskim košarkaškim igralištima te druga oprema kojom se koriste sportaši i rekreativci. Sportski klubovi počeli su s održavanjem treninga, a udruge i rekreativci sa svojim aktivnostima počinju, 18. svibnja, kada se i otvara i bazen.
 • Dogovoreno je produljenje gradskih mjera za ugostitelje na svibanj, lipanj i srpanj. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Športski centar Višnjik u skladu s preporukama i mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od ponedjeljka, 4. svibnja 2020. bit će otvoren za sve korisnike i posjetitelje koji će se individualno moći koristiti dijelom sportske i rekreacijske infrastrukture na otvorenim terenima. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Od ponedjeljka, 27. travnja, uvodi se javni gradski i prigradski prijevoz, ali po reduciranom redu vožnje koji će biti objavljen 27. travnja pod istom rubrikom NOVOSTI.Svi putnici koji su kupili pokaz za mjesec ožujak 2020. godine istim će se moći voziti do kraja travnja 2020. godine. Više pročitajte na poveznici.
 • Odlukom gradonačelnika od 14. travnja ove godine za 10 posto umanjena je osnovica za obračun plaća djelatnicima u gradskoj upravi, izuzev onih čija mjesečna primanja ne prelaze 4.000 kuna. Gradonačelnik i zamjenici gradonačelnika Grada Zadra svoju plaću umanjili su za 15 posto. Također, za dodatnih 5 posto osnovice za obračun plaća odriču se u korist gradskog proračuna pročelnici, zamjenici i pomoćnici pročelnika. Ova odluka odnosi se na razdoblje od tri mjeseca (plaće za travanj, svibanj i lipanj), uz mogućnost produženja i na sljedeća tri mjeseca. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Uslijed okolnosti uzrokovanih pojavom i širenjem koronavirusa, kojim su izrazito ugroženi naši sugrađani starije životne dobi te zbog posebnih protuepidemijskih mjera i mjera socijalnog distanciranja uspostavljenih od strane Stožera civilne zaštite RH koje su na snazi, Grad Zadar privremeno će odgoditi isplatu uskrsnica zadarskim umirovljenicima. Uskrsnice će biti isplaćene kada se za to steknu zdravstveni i sigurnosni uvjeti.
 • Stožer Civilne zaštite Grada Zadra na današnjoj sjednici donio je odluku o zatvaranju svih sportskih i dječjih igrališta na području Grada Zadra, zbog onemogućavanja međusobnog bliskog socijalnog kontakta, a sukladno preporuci o nužnom razmaku između dvije ili više osoba i onemogućavanja okupljanja više osoba na istom mjestu.
 • Djelatnici osnovnih škola i predškolskih grupa ustanova će raditi i dužni su preuzeti djecu ili učenike ukoliko roditelji zbog svojih poslovnih obaveza nisu u mogućnosti za njih organizirati adekvatnu skrb.
 • Osnovne škole i predškolske ustanove kojima je osnivač Grad Zadar od ponedjeljka 16. ožujka bit će zatvoreni.
 • Gradska knjižnica Zadar poštuje naputke nadležnih stožera. Posudba knjiga odvija se po običaju, no usluge čitaonice i igraonice nisu dostupne, a omogućene su online rezervacije i produženja građe.
 • HNK Zadar i Koncertni ured Zadar odgodili su vlastite produkcije koncerata i predstava zbog preporuke otkazivanje svih javnih kulturnih i sportskih okupljanja u narednom razdoblju kako bi se preveniralo širenje korona virusa.
 • Donesena je Odluka o ograničenju rada trgovačkih centara i manjih trgovina s prehranom do 18:00 sati, prekidu rada ugostiteljskih objekata svih kategorija izuzev dostave hrane te rad Pučke kuhinje uz maksimalne mjere predostrožnosti, uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje neposredni bliski kontakt sa klijentima (frizeri, pedikeri, brijači, kozmetičari..).
 • Radi sprječavanja širenja koronavirusa nalaže se privremena obustava rada kino dvorana, kazališta, muzeja, knjižnica i čitaonica, privremena obustava rada teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih centara, obustava održavanja izložbi, revija i sajmova, plesnih škola, dječjih i drugih radionica, te  privremene obustave rada noćnih i disko klubova.