Zagrebačka

 • Slučajevi: 29742
 • Preminuli: 10
Zagrebačka
LIPANJ 2021. 
 • Zagrebačka županija (9. lipnja): U svih 8 ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije od četvrtka, 10. lipnja 2021. bit će ustrojeni posebni timovi za cijepljenje koji će raditi u ambulantama posebnog dežurstva te će cijepiti sve zainteresirane stanovnike Zagrebačke županije protiv COVID-19. Tako će svi stanovnici koji se žele cijepiti, osim kod svojih liječnika obiteljske medicine, moći to napraviti i u ambulantama posebnog dežurstva uz prethodnu telefonsku najavu. Više informacija dostupno je na poveznici.
SVIBANJ 2021. 
 • Zagrebačka županija (29. svibnja): U subotu 29. svibnja na području Zagrebačke županije od 8:00 sati kreće novi krug masovnog cijepljenja u sklopu kojeg  će biti dostupno 11.400 doza cjepiva Pfizer na 9 posebno organiziranih punktova u svim županijskim gradovima – Dugo Selo, Ivanić-grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedjelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić. Od ukupnog broja, 3.307 doza rezervirano je za docjepljivanje građana koji su 24. travnja primili svoju prvu dozu. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Sveta Nedelja (27. svibnja): Dom zdravlja Zagrebačke županije – Ispostava Samobor pozvao je sve zainteresirane za cijepljenje protiv bolesti COVID-19 da se što skorije jave svom obiteljskom liječniku s obzirom da je moguće organizirati procjepljivanje većeg broja osoba od ranije predviđenog. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Zagrebačka županija (14. svibnja): U subotu 15. svibnja na području Zagrebačke županije od 8:00 sati kreće četvrti krug masovnog cijepljenja u sklopu kojeg  se cjepivom Pfizer planira procijepiti 11.100 osoba na 9 posebno organiziranih punktova u svim županijskim gradovima. Popis lokacija i više informacija dostupni su na poveznici.
 • Velika Gorica (13. svibnja): Grad Velika Gorica raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima pogođenim pandemijom COVID – 19. Zahtjevi za dodjelu potpora zaprimat će se do 25. svibnja, a više informacija o uvjetima moguće je pronaći na poveznici.
 • Zagrebačka županija (8. svibnja): Do kraja svibnja u Zagrebačkoj županiji bar jednom dozom procijepit će se 63 posto stanovnika. Proteklog je vikenda krenuo treći krug masovnog cijepljenja u svih 9 gradova na području Zagrebačke županije. Tijekom svibnja plan je na posebno organiziranim vikend punktovima cijepiti 74.000 stanovnika, te dodatno 67.000 stanovnika u ordinacijama liječnika obiteljske medicine, u posebnim ambulantama te putem mobilnih timova. U subotu, 15. svibnja najavljeno je cijepljenje još 10.000 stanovnika. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Zagrebačka županija (7. svibnja): Osnovnoškolcima i učenicima završnih razreda srednjih škola od ponedjeljka će se u školama priključiti i ostali učenici srednjih škola. Tako će od ponedjeljka 10. svibnja svi učenici osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija nastavu pohađati uživo u školama (model A). Više informacija dostupno je na poveznici
 • Grad Velika Gorica (6. svibnja): Zamjenik gradonačelnika donio je Pravilnik o dodjeli potpora subjektima malog gospodarstva u proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zagrebačka županija (4. svibnja): Vlasnicima ugostiteljskih i sportskih objekata koji su radi odluke Stožera bili zatvoreni više od 3 mjeseca, Zagrebačka županija bespovratno će dodijeliti 2,1 milijun kuna. Riječ je o takozvanim „covid potporama“ u iznosu do 15.000 kuna koje će temeljem provedenog natječaja dobiti 303 poslovna subjekta s područja Zagrebačke županije. Natječaj je namijenjen mikro subjektima malog gospodarstva čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 27. studenoga 2021. godine, a osim covid potpora, Zagrebačka županija će do kraja svibnja poduzetnicima sa svog područja odobriti i oko 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za jačanje konkurentnosti. Više informacija dostupno je na poveznici

TRAVANJ 2021. 
 • Zagrebačka županija (24. travnja): U subotu, 24. travnja, u svih 9 gradova na području Zagrebačke županije, na posebno organiziranim punktovima bilo je organizirano cijepljenje Pfizerovim cjepivom s namjerom da se  procijepi oko 7700 stanovnika. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije najavio je novu fazu cijepljenja radno sposobnog stanovništva i to po prioritetnim skupinama: policija, carinici, djelatnici turističkog i obrazovnog sektora itd., a za 8. i 15. svibnja cijepljenje najmanje 20.000 ljudi na posebno organiziranim punktovima, ali i intenziviranje cijepljenja u dnevnim ambulantama u domovima zdravlja. Više informacija je na poveznici.
 • Zagrebačka županija (19. travnja): Dogovorena je nova lokacija za testiranje na COVID-19 u Velikoj Gorici pa će se tako od ponedjeljka, 19. travnja testiranje provoditi na prostoru VIP parkirališta Gradskog stadiona. Testirati će se moći od ponedjeljka do petka u periodu od 8 do 10:30 sati. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Samobor (16. travnja): Temeljem preporuke Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, učenici svih razreda (1.-8.) samoborskih osnovnih škola od ponedjeljka će nastavu pohađati uživo. Više informacija na poveznici.
 • Velika Gorica (16. travnja): Zbog prometnih gužvi koje su se stvarale kod Doma zdravlja, dogovorena je nova lokacija za testiranje na COVID-19 u Velikoj Gorici te će se od ponedjeljka, 19. travnja testiranje provoditi na prostoru VIP parkirališta Gradskog stadiona. Više informacija je na poveznici.
 • Zagrebačka županija (16. travnja): Novi krug cijepljenja i docjepljivanja šire populacije protiv COVID-19 cjepivom Pfizera na području Zagrebačke županije bit će organiziran u subotu 24. travnja 2021. godine od 8:00 sati u svim  županijskim gradovima na devet posebno organiziranih punktova. Prema planu i raspodjeli cjepiva županijskog Zavoda za javno zdravstvo drugu dozu Pfizera dobit će 4504 pacijenata koji su procijepljeni u prvom krugu 20. ožujka te 2696 novih pacijenata koje će odrediti liječnici obiteljske medicine. Više informacija je na poveznici.
 • Zagrebačka županija (15. travnja): Donesena je nova odluka o organizaciji nastave u tjednu od 19. do 23. travnja u školama kojima je osnivač Zagrebačka županija prema kojoj će učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola nastavu pohađati uživo, dok će učenici ostalih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Velika Gorica (13. travnja): Temeljem provedenog Javnog poziva za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19 za 2021. godinu, Grad Velika Gorica objavio je na svojim stranicama listu korisnika za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19 za 2021. godinu. Više informacija je na poveznici.
 • Velika Gorica (7. travnja): VG Čistoća uputila je obavijest pravnim subjektima s područja Velike Gorice koji nisu otvorili svoje uslužne djelatnosti uslijed epidemiološke situacije i samim time ne koriste javnu uslugu sakupljanja i odvoza komunalnog otpada da ih o tome obavijeste kako im se ta usluga ne bi naplatila. Više informacija je na poveznici.
 • Zagrebačka županija (12. travnja): Učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija od 12. do 16. travnja 2021. nastavu će pohađati uživo, dok će učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola te ostalih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu. Praktična nastava i vježbe u srednjoškolskim ustanovama u istom vremenskom razdoblju odvijat će se uživo. Više informacija je na poveznici.
 • Zagrebačka županija (2. travnja): Društva Crvenog križa Zagrebačke županije tijekom travnja provodit će redovite akcije dobrovoljnog darivanja krvi na više lokacija te su izdali upute za darivatelje s obzirom na epidemiološku situaciju. Više informacija dostupno je na poveznici.
OŽUJAK 2021. 
 • Jastrebarsko (30. ožujka): Zbog izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije, Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog donio je, u suradnji sa nadležnim epidemiologom i liječnicom školske medicine te ravnateljicama osnovne i srednje škole, putem e-sjednice održane danas, Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje grada Jastrebarskog te se od utorka 30. ožujka 2021. godine pa do 11. travnja 2021. godine, nastava u Osnovnoj školi "Ljubo Babić" Jastrebarsko, kao i u Srednjoj školi Jastrebarsko, odvija na daljinu. Više informacija je na poveznici.
 • Samobor (24. ožujka): U Samoboru su započele isplate jednokratnih novčanih naknada ugostiteljima u iznosu od 5.000,00 kuna. Takva je odluka donesena u veljači zbog situacije u kojoj su se mnogi ugostitelji našli slijedom mjera koje u najvećoj mjeri ograničavaju njihov rad. Samoborski vijećnici na svojoj su posljednjoj sjednici održanoj 24. ožujka prihvatili Odluku o izmjenama i dopunama Proračuna kojom su osigurana sredstva. Javni poziv je još uvijek u tijeku, a više informacija je na poveznici.
 • Sveta Nedelja (23. ožujka): Donesena je Odluka o dodjeli bespovratnih jednokratnih novčanih pomoći ugostiteljima i fitnes centrima s područja Grada Svete Nedelje. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Samobor (17.ožujka): Maturantima koji polažu državnu maturu Grad Samobor je omogućio korištenje aplikacije ePripreme i to potpuno besplatno. Riječ je o aplikaciji koja kroz jednostavan pristup učenju i testiranju simulira stvarnu državnu maturu te tako omogućava maturantima dobru pripremu za ovaj zahtjevan korak u svom obrazovanju. Grad Samobor odlučio je zakupiti licencu kako bi se olakšalo roditeljima koji neće sami morati financirati pripreme koje iznose od 750,00 kuna po učeniku. Maturanti će se, pak, moći bilo kad, bilo gdje i na uređaju po vlastitom izboru (računalo, mobitel ili tablet) neograničeno koristiti aplikacijom do 31. kolovoza ove godine te se uspješno pripremiti za državnu maturu kroz interaktivnu on-line nastavu i on-line testove sa svim pitanjima s dosadašnjih ljetnih i jesenskih rokova državnih matura od školske godine 2014./2015. do sada. Više informacija na poveznici.
 • Samobor (16. ožujka): Cijepljenje šire populacije protiv bolesti COVID-19 cjepivom Pfizera na području Zagrebačke županije bit će organizirano u subotu 20. ožujka. Za 864 građana Samobora to će biti u Sportskoj dvorani Samobor u Hebrangovoj ulici u vremenu od 9 do 17 sati. Više informacija je na poveznici.
 • Zagrebačka županija (16. ožujka): Cijepljenje šire populacije protiv COVID-19 cjepivom Pfizera na području Zagrebačke županije biti će organizirano u subotu 20. ožujka 2021. godine u svim  županijskim gradovima na devet posebno organiziranih punktova  u terminu od 9:00 do 17:00 sati. Prema planu i raspodjeli cjepiva županijskog Zavoda za javno zdravstvo procijepiti će se ukupno 4.458 pacijenata. Liječnici obiteljske medicine određuju pacijente te ih informiraju o točnom terminu.  Više informacija je na poveznici.
 • Velika Gorica (12. ožujka): Grad Velika Gorica uvažava teškoće poslovanja poduzetnika vezano za novi koronavirus te potres, a Razvojna agencija VE-GO-RA pridružuje se pružajući besplatnu tehničku podršku u prijavama na natječaje Zagrebačke županije. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zagrebačka županija (11. ožujka): Zagrebačka županija dodijelit će dodatnih 2 milijuna kuna Covid potpora ugostiteljskim i sportskim objektima kojima je djelatnost bila potpuno ili djelomično obustavljena odlukom Stožera u razdoblju od 27. studenoga 2020. godine. Javni poziv je otvoren do 12. travnja 2021. godine. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Velika Gorica (2. ožujka): Do 31. prosinca, gospodarstvenici kojima je privremeno bio obustavljen rad odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, u potpunosti su oslobođeni plaćanja komunalne naknade i zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada te naknade za korištenje ugostiteljskih terasa. Također, do 31. prosinca obveznici poreza na potrošnju oslobađaju se plaćanja poreza po stopi od 3 posto, a pružena im je mogućnost i privremenog proširenja terasa. Više informacija dostupno je na poveznici
VELJAČA 2021.
 • Sveta Nedelja (22. veljače): Objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih jednokratnih novčanih pomoći ugostiteljima i fitnes centrima (teretanama) na području Grada Svete Nedelje kojima je onemogućen rad Odlukom stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 27. studenog 2020. godine Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zagrebačka županija (17.veljače): Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je odluku o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija prema kojoj se nastava za sve učenike osnovnih i srednjih škola od ponedjeljka, 22. veljače 2021. godine organizira uživo, prema modelu A. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Zagrebačka županija (12.veljače): Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je odluku o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija prema kojoj se do kraja veljače produljuje online nastava za sve srednjoškolce, osim završnih razreda. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Velika Gorica (10. veljače): Grad Velika Gorica objavio je javni poziv za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u djelatnostima pogođenim pandemijom novog koronavirusa. Poziv je namijenjen mikro i malim subjektima malog gospodarstva sa sjedištem, a obrtnici i s prebivalištem na području Grada Velike Gorice. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zaprešić (9. veljače): Odlukom gradonačelnika Željka Turka, Grad Zaprešić raspisao je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poslovnim subjektima kojima je zbog epidemije bolesti izazvane novim koronavirusom djelomično ili potpuno obustavljen rad. Više informacija dostupno je na poveznici
SIJEČANJ 2021. 
 • Zagrebačka županija (29. siječnja): Učenici svih razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija od 1. veljače 2021. nastavu će pohađati uživo, dok će učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Samobor (19. siječnja): Ove će godine fašnik biti obilježen od 5. do 16. veljače, na način prilagođen trenutnim okolnostima. Održat će se virtualno, na društvenim mrežama i u elektroničkim medijima, gdje će se govoriti o Fašniku, o njegovim posebnostima, o tome kako izraditi masku, pripremiti fašnička jela i slično. Više informacija dostupno je na poveznici
PROSINAC 2020.
 • Zagrebačka županija (21. prosinca): U slučaju da pojedini građani nemaju pristup sustavu za izdavanje e-propusnica, moguse obratiti na e-mail adresu: [email protected]. Zahtjev za e-Propusnicu ne može se podnijeti telefonski. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Samobor (17. prosinca): Zbog svima poznatih razloga, Samoborski božićni sajam ove se godine ne može održati. Izlagači koji su prijavljeni na ovogodišnji Sajam okupljeni su tako na virtualnom sajmu, a sugrađani im se mogu obratiti kako bi ih podržali u ovo predblagdansko vrijeme kupnjom njihovih proizvoda. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Zagrebačka županija (15. prosinca): Donesena je odluka o organizaciji nastave na daljinu za osnovne škole kojima je osnivač Zagrebačka županija i to u razdoblju od 16. do 24. prosinca 2020. godine. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Velika Gorica (12. prosinca): Od 11. prosinca, svi razredi OŠ Velika Mlaka prešli su na C model, odnosno na online nastavu. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Jastrebarsko (8. prosinca): Zbog izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije u svezi djelatnika i učenika, Odlukom Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog nastava u Osnovnoj školi "Ljubo Babić" od utorka, 8. prosinca do srijede, 23. prosinca odvijat će se na daljinu. Više pročitajte na poveznici.
 • Zaprešić (4. prosinca): Gradonačelnik grada Zaprešića iznio je 4. prosinca drugi paket mjera za pomoć gospodarstvu. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Samobor (1. prosinca): U dogovoru sa Stožerom civilne zaštite grada Samobora, tvrtka Komunalac Samobor d.o.o. od 1. prosinca, dezinficira objekte u vlasništvu Komunalca i Grada Samobora, a od srijede, 2. prosinca, i zajedničke prostore višestambenih zgrada, uključujući i višestambene zgrade kojima ne upravlja. Više informacija dostupno je na poveznici.

STUDENI 2020.​
 • Zaprešić (30. studenog): S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, ove godine će se podjela poklona djeci povodom blagdana svetog Nikole organizirati bez održavanja prigodnih priredbi. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Zaprešić (28. studenog): Obzirom na izrazito nepovoljnu epidemiološku situaciju i sukladno nizu novih epidemioloških mjera koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, i Turistička zajednica grada Zaprešića je objavila kako se ovogodišnji program za Advent u Zaprešiću otkazuje. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zagrebačka županija (28. studenog): S obzirom na epidemiološku situaciju na području Zagrebačke županije, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je odluku o organizaciji nastave na daljinu za srednje škole kojima je osnivač Zagrebačka županije i to u razdoblju od 30. studenoga do 24. prosinca 2020. godine. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Samobor (27. studenog): Dana 27. studenog 2020., gradonačelnik grada Samobora donio je nekoliko odluka u svrhu pomoći gospodarstvu i građanima grada Samobora u prevladavanju poteškoća izazvanih aktualnom epidemiološkom situacijom, a temeljeno na odlukama koje je Vlada RH usvojila na jučerašnjoj sjednici. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zagrebačka županija (20. studenog): U sklopu programa Hrvatskoga crvenog križa "Čuvajmo ih", zaposlenici i volonteri osam gradskih društava Crvenoga križa s prostora Zagrebačke županije podijelit će osobama koje žive u siromaštvu, a starije su od 65 godina, zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju ruku. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Sveti Ivan Zelina (13. studenog): Zbog dolaska hladnijih dana i pomalo već zimskih vremenskih uvjeta, ispred Doma zdravlja u Svetom Ivanu Zelini postavljen je grijani kontejner za trijažu pacijenata nabavljen od strane Grada Svetog Ivana Zeline.
 • Velika Gorica (13. studenog): Donesena je Odluka o korištenju društvenih domova i drugih objekata u vlasništvu Grada Velike Gorice. Više informacija dostupno je na poveznici.  
 • Zaprešić (13. studenog): Zbog povećane potrebe za testiranjem pacijenata potencijalno zaraženih SARS-CoV-2 virusom, od ponedjeljka će se uzimanje briseva provoditi po principu drive-in na lokaciji kod srednje škole. Više informacija dostupno je na poveznici.  
 • Samobor (13. studenog): Zbog povećane potrebe za testiranjem pacijenata potencijalno zaraženih SARS-CoV-2 virusom od 16.11.2020., ponovo se aktivira punkt za uzimanje briseva u Samoboru za područje Samobora, Svete Nedelje i Jastrebarskog. Više informacija dostupno je na poveznici.   
 • Jastrebarsko (12. studenog): Zbog povoljnije epidemiološke situacije, a u suradnji nadležnog epidemiologa, ravnateljica, liječnice školske medicine, te Načelnika Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog odlučeno je kako će se od ponedjeljka nastava u jaskanskim školama odvijati prema uobičajenom rasporedu. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zagrebačka županija (11. studenog): Budući da zbog trenutne epidemiološke situacije nisu u mogućnosti, organizatori 27. Susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava odlučili su natjecanje upriličiti online. Tamburaško natjecanje tako će se moći pratiti 14. i 15. studenoga 2020. godine s početkom u 18:00 sati, na Facebook stranici Hrvatskog sabora kulture. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Ivanić Grad (9. studenog): Zaposlenici gradske uprave za vrijeme trajanja proglašenja epidemije novog koronavirusa obavljat će neposredni rad sa strankama u vremenu od 9 do 10 sati i od 12 do 13 sati, uz prethodnu najavu elektroničkim ili telefonskim putem, ako zahtjev stranke nije moguće riješiti bez njene prisutnosti. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Jastrebarsko (3. studenog): Uvodi se nužna epidemiološka mjera za područje Grada Jastrebarskog u trajanju do 13. studenog. Nužnom mjerom se određuje održavanje nastave na daljinu za učenike Osnovne škole "Ljubo Babić", Jastrebarsko, izuzev učenika područnih škola, te učenike Srednje škole Jastrebarsko. Odluka je dostupna na poveznici
LISTOPAD 2020. 
 • Jastrebarsko (29. listopada): S obzirom na epidemiološku situaciju i mogući prijenos bolesti COVID-19, službenici Grada Jastrebarskog će strankama davati tražene informacije prvenstveno putem telefona ili e-maila objavljenih na web stranicama. Osobni dolazak je moguć iznimno i to isključivo po prethodnom dogovoru s nadležnim službenikom. Radno vrijeme službenika se ne mijenja, već se prema važećoj Odluci direktni kontakt sa strankama ograničava na najmanju moguću mjeru. Više informacija dostupno je na poveznici.  
 • Samobor (27. listopada): Rad sa strankama u Gradskoj upravi svodi se na najmanju moguću mjeru, a sve se stranke pozivaju da što je više poslove obave putem e-maila ili telefona (Zahtjev za božićnicu i stipendije moguće je predati i online putem). Ako je pak nužno da stranka osobno dolazi u prostorije gradske uprave, dužna je prije dolaska kontaktirati službenika i dobiti termin dolaska. Sve ustanove kojima je osnivač Grad Samobor dužne su odgoditi događanja na kojima se očekuje povećan broj posjetitelja, ograničiti broj posjetitelja/korisnika usluga i gdje god je moguće omogućiti im rješavanje problema putem telefona ili e-maila. Ostale mjere koje je donio grad Samobor pogledajte na poveznici
 • Sveta Nedelja (14. listopada): Civilna zaštita Grada Svete Nedelje organizirala je danas postavljanje šatora ispred ulaza u ambulante u Svetoj Nedelji, Strmcu i Kalinovici kako bi se olakšalo čekanje na red korisnicima, osobito u lošijim vremenskim uvjetima. Više informacija dostupno je na poveznici
RUJAN 2020. 
 • Velika Gorica (15. rujna): Potvrđeno je da je u Dječjem vrtiću Žirek jedna odgojiteljica pozitivna na novi koronavirus. Epidemiološka služba kontaktirat će sve roditelje s čijom djecom je odgojiteljica bila u kontaktu i odrediti upute o daljnjem postupanju. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zagrebačka županija (14. rujna): Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj za dodjelu bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i uslužnim djelatnostima s ciljem jačanja konkurentnosti tijekom epidemije novog koronavirusa. Natječaj je otvoren do 30.rujna 2020. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zagrebačka županija (11. rujna): Zagrebačka županija darovala je županijskom Zavodu za hitnu medicinu 8 novih uređaja za dezinfekciju vozila i prostora. Uređaji će se koristiti u svih 8 ispostava Zavoda za hitnu medicinu.
 • Velika Gorica (1. rujna):  ​Uz odobrenje Županijskog stožera civilne zaštite, bit će održano hodočašće u Mariju Bistricu. Kretanje u koloni kontrolirat će redari i pripadnici civilne zaštite Velike Gorice te putem razglasa upozoravati na održavanje razmaka i nošenje maski. Zbog epidemioloških mjera, nema organiziranog prijevoza autobusima za povratak iz Marije Bistrice pa se hodočasnici mole da si na vrijeme organiziraju prijevoz. Više informacija dostupno je na poveznici
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE: 

AŽURIRANO 
 • Od 1. rujna, ponovno će se uspostaviti rad COVID-19 ambulante za uzimanje „drive-in“ briseva u Ispostavi Doma zdravlja Zagrebačke županije u Velikoj Gorici (Matice hrvatske 5, Velika Gorica). Radno vrijeme ambulante biti će  od ponedjeljka do petka od 8:00 do 12:00 h, a prije dolaska potrebno je prethodno dogovoriti termin na 01/6379717. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Prilikom ulaska u prostorije Zagrebačke županije te njenih ispostava, stranke su dužne nositi vlastite zaštitne maske, pridržavati se fizičke distance te prije ulaska dezinficirati ruke dezinfekcijskim sredstvom.
  Novo radno vrijeme izdvojenih ambulanti, namijenjenih osobama pod sumnjom na zarazu koronavirusom, Doma zdravlja Zagrebačke županije u Ivanić – Gradu, Samoboru i Velikoj Gorici je u jutarnjoj smjeni od 8 do 14 sati te u popodnevnoj smjeni od 14 do 22 sata.
 • Stožer civilne zaštite RH prihvatio je prijedlog Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije i donio Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije. To znači da se stanovnici Zagrebačke županije od sada mogu bez e- propusnice kretati unutar Zagrebačke županije i Zagreba. Cijela Odluka dostupna je OVDJE.
 • U izdvojenoj COVID-19 ambulanti u Samoboru 'drive in' testiranje na koronavirus obavlja se za pacijente s područja Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića, u ambulanti u Velikoj Gorici za pacijente s područja Velike Gorice i Jastrebarskoga, a u ambulanti u Ivanić-Gradu za pacijente s područja Ivanić-Grada, Dugog Sela, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline. Više informacija te upute o uzimanju brisova nalaze se na poveznici

VELIKA GORICA 
 • Grad Velika Gorica osigurao je podjelu maski umirovljenicima koji imaju potrebu putovati javni prijevozom kako bi obavili zdravstvene preglede ili druge neophodne potrebe. Maske je moguće preuzeti od 27. lipnja, vikendom od 10 do 14 sati te radnim danom od 8 do 14 sati uz predočenje osobne iskaznice u pristorijama Crvenog križa (Cvjetno naselje 16) i u prizemlju zgrade Gradske uprave (Trg kralja Tomislava 34).
 • Grad Velika Gorica omogućio je proširenje postojećih terasa, uz uvjet postojanja tehničkih i prostornih mogućnosti, prema zahtjevu koji se podnosi Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i promet Grada Velike Gorice. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Gradski bazen ponovno nastavlja s plivačkim programima za djecu i umirovljenike. Više informacija dostupno je na poveznici OVDJE.
 • Donesena je odluka o oslobađanju od plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Velike Gorice za subjekte koji zbog nastalih okolnosti ne obavljaju djelatnost. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Objavljen je Zaključak o utvrđivanju prava i načinu isplate novčane naknade roditeljima predškolske djece, učenika i studenata za vrijeme trajanja posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19. Zaključak te zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu nalazi se na poveznici
Usvojen je drugi paket mjera pomoći građanima i poduzetnicima uslijed epidemije izazvane koronavirusom. Izglasane su sljedeće mjere:
 • Dodjela bespovratnih financijskih sredstava za financiranje tekućeg poslovanja subjekata malog gospodarstva
 • Financijska potpora roditeljima predškolske djece, učenika i studenata koji su dobili otkaz uslijed epidemije koronavirusa u iznosu od 1.000,00 kuna neto po djetetu
 • U potpunosti se oslobađaju plaćanja komunalne naknade obveznici plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinska zemljišta koja služe obavljanju poslovne djelatnosti, a kojima je privremeno obustavljen rad
 • U potpunosti se oslobađaju plaćanja naknade za korištenje javnih površina korisnici javnih površina koji istu nisu u mogućnosti koristiti zbog nastalih okolnosti.
 • U potpunosti se oslobađaju od plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Velike Gorice subjekti koji zbog nastalih okolnosti ne obavljaju djelatnost
Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od ponedjeljka, 4. svibnja, se ponovno uvodi javni prijevoz ZET-a na području Velike Gorice. Prometovat će sve lokalne linije i linije prema Zagrebu, izuzev 330 brze linije. Vozni red i više informacija dostupno je na poveznici
 • Grad Velika Gorica smanjuje plaću dužnosnicima, direktorima, ravnateljima i pročelnicima. Gradonačelnik i njegovi zamjenici 50 posto plaće za mjesec travanj uplaćuju na račun Gradskog društva Crvenog križa, a u daljnjim mjesecima smanjuje im se plaća za 20 posto. Isti postotak smanjenja već od travnja ide direktorima i članovima uprava trgovačkih društava te se za 15 posto smanjuju plaće pročelnicima u gradskoj upravi, a za 10 posto ravnateljima gradskih ustanova.
 • Svake godine u svibnju se organiziraju i provode upisi u dječje vrtiće te i ove godine unatoč, izvanrednim okolnostima, roditelji mogu svoju djecu prijaviti u vrtiće u razdoblju od 11. do 22. svibnja 2020. putem e-Upisa. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od ponedjeljka 27. travnja 2020. sve lokacije knjižnice bit će otvorene za korisnike prema rasporedu koji se nalazi na poveznici.
 • Muzej Turopolja od ponedjeljka, 27. travnja, također otvara svoja vrata za posjetitelje i moguće je posjetiti stalni postav i izložbe u redovnom radnom vremenu. Broj posjetitelja u Muzeju Turopolja ograničen je, obzirom na kvadraturu, na 10 posjetitelja istovremeno u stalnom postavu na katu te 5 posjetitelja istovremeno u izložbenoj dvorani u prizemlju. Muzej je otvoren i za sve ostale potrebe u smislu dostupnosti literature ili građe te stručnih konzultacija.
 • S ciljem povećanja kapaciteta prijevoza i dodatnog pokrivanja šireg gradskog područja od ponedjeljka 27. travnja 2020. godine Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice uvodi dodatne tri nove autobusne linije, dok je jedna postojeća produžena. Od ponedjeljka će tako autobusne linije voziti i do Dubranca, Mraclina, Strmca Bukevskog, Mičevca i Plesa. Vozni red te više informacija dostupno je na poveznici
 • Odlukom Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice, a zbog potreba građana koji svakodnevno odlaze na posao, uvode se dva dodatna polaska na izvanrednoj autobusnoj liniji između Velike Gorice i Velikog Polja. Jutarnji s terminala Velika Gorica prema Velikom Polju u 5:40 i iz Velikog Polja prema Velikoj Gorici u 16:30.  Nastavno na nova dva dodana polaska na liniji VG-Veliko Polje prilagođeni su i vozni redovi na ostalih pet izvanrednih autobusnih linija koje voze za okolna naselja. Novi vozni red bit će u primjeni od 16. travnja te je dostupan na poveznici.
 • Odlukom Stožera civilne zaštite od 14. travnja je otvoreno Reciklažno dvorište u Velikoj Gorici. Reciklažno dvorište radi od 9 do 17 sati. Otvorena je i jedna blagajna za plaćanje računa u Komunalnom centru. Radno vrijeme blagajne je radnim danom od 8 do 15 sati.
 • Od sutra, 10. travnja, za kretanje na području između grada Velike Gorice i općina Kravarsko, Pokupsko i Orle građani više ne trebaju propusnice. Rezultat je to sporazuma koji su danas potpisali gradonačelnik Dražen Barišić i načelnici spomenutih općina.
 • Grad Velika Gorica donio je odluku o odgodi plaćanja komunalne naknade za sve građane Velike Gorice na rok od tri mjeseca, a svi roditelji oslobođeni su plaćanja naknada za gradske i privatne dječje vrtiće na području Velike Gorice. Osnovan je i fond od 2 milijuna kuna koji će biti na raspolaganju velikogoričkim poduzetnicima, a Grad će stipendirati i djecu čiji su roditelji ostali bez posla. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Svi poduzetnici kojima je potrebna pomoć u tumačenju ili prijavljivanju na aktualne mjere pomoći u poslovanju uslijed epidemije koronavirusa mogu se obratiti Gradskoj razvojnoj agenciji VE-GO-RA. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od 9. travnja će velikogorička tržnica opet započeti s radom. Za organizaciju rada tržnice i poštivanje higijenskih mjera zaduženo je gradsko komunalno društvo VG Komunalac. 
 • Odlukom Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice, pekarnice na području grada imat će radno vrijeme od 6 do 17 sati. Odluka se počinje primjenjivati od 8. travnja 2020.
 • Ako ste privremeno zatvorili svoj objekt te vam nisu potrebne usluge zbrinjavanja otpada VG Čistoće d.o.o. o tome je potrebno obavijestiti VG Čistoću kako bi umanjili vaše račune za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od ponedjeljka, 06. travnja, kreće izvanredni nužni prijevoz na području Grada Velike Gorice, koji će povezivati Veliku Goricu i okolna naselja sa Velikim Poljem. Svrha nužnog prijevoza je omogućiti ljudima odlazak na posao i povratak s istog. Zbog prostornih mogućnosti kružnog prometovanja izvanredna autobusna linija br. 5 “VG-Poljana Č.-VG” izmijenjena je, te su njome povezana dodatna naselja. Trasa izmijenjene izvanredne autobusne linije je sljedeća: Linija br. 5 VG-G. Podotočje-Poljana Č.-VG (Terminal VG – Sisačka ul. – Školska ul. (Vukovina) – Ul. Sv. Fabijana (Kuče) – Ul. F. Lučića – Poljana Čička – Ul. Domovinske zahvalnosti – Posavska ul. – Velikogorička ul. (N. Čiče) – Sisačka ul. – Terminal VG).
 • Grad Velika Gorica osigurao je nužni prijevoz (6 izvanrednih autobusnih linija) tijekom cijelog tjedna za svoje građane do daljnjeg. Svrha nužnog prijevoza je omogućiti ljudima odlazak na posao i povratak s istog. Prijevoz izvanrednim autobusnim linijama bit će omogućen putnicima uz predočenje valjanih propusnica te za djelatnike u nužnim službama (npr. zdravstvo, vojska, policija, vatrogasci, trgovci) s valjanim iskaznicama. Detaljne informacije o autobusnim linijama nalaze se na poveznici
 • Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice apelira na stanare u stambenih zgradama da vode računa o pojačanom čišćenju zajedničkih prostora i povremenom dezinficiranju ulaza, rukohvata, liftova. Upućuju se predstavnici stanara da navedene mjere dogovore i realiziraju putem svojih izabranih upravitelja zgrada.
  Grad Velika Gorica, temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice, uspostavlja Službu nužne pomoći s ciljem pomoći starijem stanovništvu uslijed provođenja mjera za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom. Služba s radom počinje 25. ožujka i traje do opoziva. Služba je uspostavljena putem Pozivnog centra koji radi od 8 do 20 sati putem sljedećih brojeva:
 • 01/6269908 (direktni)
  01/6269900 (centrala)
  091/9488770 (mobilni)
  099/4231989 (mobilni)

  Više informacija potražite na službenoj stranici Grada.
 • Crveni križ Velike Gorice od ovog tjedna djeluje na novoj adresi - Cvjetno naselje 16. Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 01/ 6221 318.
 • Zbog zaštite i sprječavanja širenja koronavirusa neće raditi reciklažna dvorišta u Velikoj Gorici i Mraclinu. Građani otpad koji inače voze na reciklažno dvorište mogu odvesti na odlagalište neopasnog otpada Mraclinska Dubrava gdje neće biti moguće razvrstavanje, ali je moguće odložiti ono što niste u mogućnosti zbrinuti putem redovitog odvoza otpada. Za sve dodatne informacije možete nazvati VG Čistoću na broj 01/ 6566 750.
 • Stožer Civilne zaštite Grada Velike Gorice prema nalogu Stožera CZ RH donosi odluku o zabrani korištenja svih kombiniranih sportskih igrališta na području grada. Zbog okupljanja sve većeg broja mladih na igralištima i nepridržavanja odredbi o održavanju sigurne udaljenosti između osoba, okupljanje na kombiniranim igralištima predstavlja dodatan rizik za širenje zaraze koronavirusom. Apeliraju na roditelje da vode računa da im se djece ne okupljaju u većim skupinama, već da vrijeme vani provode u šetnjama, bicikliranju i drugim aktivnostima korisnim za psihofizičko zdravlje.
 • Gradska uprava i Komunalni centar rade s ograničavanjem dolazaka stranaka
 • Blagajne u Komunalnom centru su zatvorene za plaćanja. Građani se pozivaju na plaćanje putem Interneta, a tolerirat će se kašnjenja u plaćanju računa komunalnih usluga
 • Gradska tržnica za sada radi uz strogo poštivanje higijenskih uvjeta.
 • Posljednji ispraćaji odvijaju se, ali uz ograničavanje ulazaka u odarnice i izražavanje izraza sućuti osobnim kontaktima.
 • Gradski bazen, Gradska sportska dvorana, Gradski stadion zatvoreni su za sve korisnike
 • Centar za djecu, mlade i obitelj, Pučko otvoreno učilište, Muzej Turopolja i dječji odjel gradske knjižnice su zatvoreni za građane, a odjel za odrasle radi uz poštivanje higijenskih mjera.
 • Dječji vrtići i škole imaju organizirana dežurstva za prihvat djece za koju se nema tko brinuti.
 • I dalje vrijedi zabrana svih organiziranih javnih okupljanja bez obzira na broj ljudi.
 • Grad Velika Gorica smanjit će cijene roditeljskih uplata za vrtić i produženi boravak za 50 posto iznosa za mjesec ožujak.
 • Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice donio je odluku o prestanku rada mobilnog reciklažnog dvorišta i odvoza glomaznog otpada iz naselja, budući da se u tim prigodama okuplja veliki broj ljudi

ZAPREŠIĆ 
 • Grad Zaprešić će osigurati po dvije maske za sve zaprešićke učenike te po četiri maske za sve zaposlenike osnovnih škola, Srednje škole „Ban Josip Jelačić,  asistente i pomoćnike u nastavi koji rade s djecom s teškoćama u razvoju u dječjim vrtićima i osnovnim školama. Uz Grad, po dvije maske za učenike osigurat će i Zagrebačka županija. Više informacija dostupno je na poveznici
 • U cilju sprječavanja širenja koronavirusa i zaštite zdravlja građana, sve stranke dužne su prilikom ulaska u prostore Grada Zaprešića nositi zaštitne maske. Odluka je dostupna na poveznici 
 • Grad Zaprešić će dozvoliti ugostiteljskim objektima širenje ljetnih terasa. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Od 11. svibnja započinje 3. faza koja, između ostalog, uključuje i omogućavanje rada predškolskih ustanova. Grad Zaprešić će za svibanj podmiriti troškove za djecu koja u tom razdoblju neće boraviti u vrtićima, neovisno o tome radi li se o djeci koja pohađaju gradske vrtiće ili koriste programe drugih osnivača i obrta za obavljanje djelatnosti dadilje na području Grada Zaprešića. Roditelji čija će djeca 11. svibnja krenuti u vrtiće, bit će oslobođeni plaćanja usluga smještaja sukladno broju dana izostanka djeteta, odnosno, razlika do punog mjesečnog iznosa će također biti podmirena iz gradskog proračuna.
 • Zaprešićka tržnica, kao i mnoge druge, dobila je svoje online izdanje. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Od 20. travnja ponovno su otvorena reciklažna dvorišta u Zaprešiću i Brdovcu. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati te subotom od 7 do 13 sati. A od 27. travnja kreće odvoz glomaznog otpada te se može predbilježiti za termin odvoza putem e-maila [email protected] ili putem telefona 3310-178.
 • Zbog izvanrednih okolnosti izazvanih epidemijom koronavirusa, privremeno se obustavljaju svi postupci javnih natječaja za dodjelu financijskih sredstava udrugama i organizacijama civilnog društva, uz izuzeće postupaka vezanih za dodjelu institucionalne potpore za izvršavanje rashoda koji su neophodni za obavljanje osnovnih poslova. Zaključak gradonačelnika dostupan je na poveznici.
 • Ponovno je otvorena zaprešićka tržnica. Radno vrijeme tržnice je od ponedjeljka do subote od 8 do 13 sati, a nedjeljom od 8 do 12:00.
Grad Zaprešić do daljnjega otkazuje sva javna okupljanja bez obzira na broj sudionika. Također, apelira se i na druge organizatore da odgode planirana događanja, a građane se poziva da se ne odazivaju na javna okupljanja.

Svi drugi organizatori koji odluče održati javno okupljanje unatoč preporuci županijskog i gradskog Stožera, obavezni su:
 • provesti najviše higijenske standarde propisane od strane Stožera civilne zaštite RH i nadležnih institucija                                                                       
 • upozoriti sudionike da se suzdrže uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje te da izbjegavaju bliži socijalni kontakt
 • osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima
 • Za djecu koja neće boraviti u vrtićima, troškove će podmiriti Grad
 • Zbog proglašenja epidemije, a u skladu s preporukama, gradska uprava Grada Zaprešića i službe zaprešićke ispostave Zagrebačke županije neće primati stranke u razdoblju od 17.03. do 01.04.2020.
 • Rokovi za plaćanje računa na šalteru blagajne produžuju se do 1.travnja, a građanima se neće obračunavati zakonske zatezne kamate.

SAMOBOR
 • U subotu, 23. svibnja, otvara se Rudnik sveta Barbara u Rudama. Rudnik će biti otvoren u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati te može posjetiti uz stručno vodstvo te mjere i preporuke epidemiologa. Više informacija dostupno je na poveznici OVDJE.
  Od ponedjeljka 18. svibnja 2020. godine Gradska uprava ponovno počinje s radom sa strankama. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.samobor.hr/grad/rad-gradske-uprave-n6020.
 • Grad Samobor osigurao je naknadu za osobe koje imaju prebivalište na području grada Samobora, a koje su izgubile posao uslijed pandemije koronavirusa. Spomenutom mjerom osigurano je 1.000.000,00 kuna u Proračunu Grada Samobora. Više informacija te obrazac za ostvarivanje prava na naknadu nalazi se na poveznici
 • U ponedjeljak, 4. svibnja otvara se Javni poziv za dodjelu potpora gospodarskim subjektima koji će biti aktivan do 18. svibnja. Više informacija te upute za prijavu dostupne su na poveznici
 • S obzirom na mnogobrojne upite, predstavnici gradske uprave Grada Samobora i Stožera civilne zaštite grada Samobora dogovorili su izmjene i dopune privremenog voznog reda. Dopune privremenog voznog reda dostupne su na poveznici.
 • Od ponedjeljka 27. travnja 2020. godine uvode se javne gradske i prigradske prijevozne linije. Grad Samobor uvodi šest besplatnih autobusnih linija na sljedećim relacijama:
       - Samobor – Hrastina – Domaslovec – Podsused – Samobor
       - Samobor – Bregana – Grdanjci – Samobor
       - Samobor – Bobovica – Otok – Medsave – Celine – Gradna – Samobor
       - Samobor – Rude – Braslovje – Samobor
       - Samobor – Kladje – Galgovo – Samobor
       - Samobor – Lipovec – Samobor 
  Više informacija dostupno je na poveznici 
 • Napravljena je pregledna web lista aktivnih OPG-ova, kako bi  građani Samobora na najbrži način dobili informaciju tko je aktivan, što nudi te dostavlja li robu na kućni prag. Više informacija dostupno je na poveznici.
  U dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Grada Samobora, trgovačko društvo Komunalac od ponedjeljka 30.3.2020. godine dezinficira javne površine u gradu, objekte u vlasništvu Komunalca i Grada Samobora te zajedničke prostore višestambenih zgrada. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.samobor.hr/komunalac/komunalac-dezinficira-javne-povrsine-objekte-i-zgrade-n5874.
 • Od 28. ožujka bit će otvorene samo trgovine na samoborskoj tržnici i tržnici u Bregani koje su u zatvorenom prostoru i to uz pridržavanje svih propisanih mjera.
 • Grad Samobor objavio je popis i kontakte svih malih poljoprivrednih proizvođača sa samoborskog područja koje građani mogu kontaktirati te dogovoriti kupovinu i dostavu proizvoda na kućnu adresu. Popis i kontakte možete naći ovdje.
 • Stožer civilne zaštite grada Samobora osigurao je svakog dana tri autobusna polaska za Zagreb i tri autobusna polaska iz Zagreba za Samobor, isključivo za zdravstvene djelatnike koji posjeduju zdravstvene iskaznice i propusnice poslodavca te službene osobe (policija, vojska, vatrogasci). Autobusne linije i vozni red dostupni su ovdje.
 • Stožer civilne zaštite Grada Samobora, 12. ožujka donio je jednoglasnu preporuku do daljnjega ukinuti sva javna okupljanja na području grada Samobora.
 • Gradska knjižnica Samobor, POU Samobor i Samoborski muzej zatvaraju se i prestaju s radom za posjetitelje do 31. ožujka 2020. godine.
 • Trgovačko društvo Komunalac Samobor ukida rad Tržnice Samobor, Tržnice Bregana i Sajmišta isključivo subotom, dok će radnim danima i nedjeljnom raditi kao i dosad.
 • Obustavljaju se sva sportska i druga javna događanja kao i treninzi sportaša koji se planiraju održati do 31.ožujka 2020. godine na gradskim sportskim objektima.
 • Ispraćaji pokojnika na grobljima na području Samobora obavljat će se isključivo u krugu uže obitelji.
 • Grad Samobor utvrdio je kako će se rok za isplatu uskrsnica koji je počeo 16. ožujka 2020. produžiti do 2. svibnja 2020. Isplata se vrši u poslovnicama Fine. 
 • Od 16. ožujka 2020. pa do prestanka mjera Vlade RH, roditelji koji neće koristiti usluge gradskih dječjih vrtića oslobađaju se plaćanja usluga sukladno broju dana izostanka djeteta iz vrtića. Također, oslobađaju se i plaćanja usluga školske prehrane i produženog boravka za sve učenike koji su korisnici navedenih usluga sukladno broju dana izostanka učenika.
 • Dječji vrtići kojima su osnivači privatne pravne i fizičke osobe, vjerske zajednice te obrtne djelatnosti dadilja koji su privremeno obustavili rad ostvaruju pravo na puni iznos dosadašnjeg sufinanciranja programa (1.000,00 kn za cjelodnevni programa, 500,00 kn za poludnevni program po djetetu) uz uvjet da zadrže isti broj zaposlenih koji su imali i prije nastupanja mjera obustave rada.
 • Pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarske djelatnosti oslobađaju se plaćanja komunalne naknade u cijelosti za vrijeme trajanja obustave rada.
 • Pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarske djelatnosti, a u zakupu su javnih površina na području grada Samobora oslobađaju se obveze plaćanja zakupnine u cijelosti za vrijeme trajanja obustave rada.
 • Obustavlja se naplata odvoza miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada za sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarske djelatnosti, a neće biti u mogućnosti obavljati svoju djelatnost.
 • Obustavlja se naplata zakupa poslovnih prostora u zakupu t.d. Komunalac d.o.o. za sve pravne i fizičke osobe koje neće biti u mogućnosti obavljati svoju djelatnost.

SVETA NEDELJA
 • Od srijede 13.05.2020. godine Gradska uprava otvorena i za rad sa strankama. Više informacija dostupno je na poveznici https://grad-svetanedelja.hr/obavijest-sugradanima/.
 • Od 9. travnja više nije potrebna propusnica za kretanje između administrativnih područja gradova Svete Nedelje, Samobora i općine Stupnik. Više informacija nalazi se na poveznici
 • Grad Sveta Nedelja pokrenuo je online tržnicu za sve sugrađane. Pristup online tržnici moguć je putem poveznice http://trznica.grad-svetanedelja.hr.
 • Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje dao je odobrenje za rad reciklažnog dvorišta na području grada Svete Nedelje na adresi Zelena ulica 5. Radno vrijeme je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 15 sati, utorkom i četvrtkom od 12 do 19 sati te subotom od 8 do 13 sati.
 • Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje omogućio je građanima slanje zahtjeva za izdavanje propusnica putem aplikacije na poveznici https://forma.tel/sn gdje je potrebno popuniti obrazac. Po odobrenju propusnica će stići na e-mail adresu navedenu u obrascu. Osim putem ovog formulara, zahtjevi se zaprimaju i putem e-mail adrese [email protected] i na kontakt brojeve 01/3335-425, 099/582-7501 i 099/851-7960 isključivo u vremenskom razdoblju od 09 do 13 sati. Više informacija možete naći na poveznici https://grad-svetanedelja.hr/aplikacija-za-izdavanje-propusnice/
 • Grad Sveta Nedelja osigurao je i u potpunosti financira taksi prijevoz za medicinsko osoblje koje živi na području Svete 2Nedelje, a putuje na posao izvan grada. Više informacija i obrazac za prijavu medicinskog osoblja potražite na poveznici https://grad-svetanedelja.hr/organiziran-taksi-prijevoz-za-medicinsko-osoblje/.
  Do daljnjega odgađaju se sva javna okupljanja bez obzira na broj sudionika i veličinu okupljanja. Ukoliko organizatori ipak odluče održati okupljanje unatoč preporuci Županijskog i Gradskog Stožera civilne zaštite, dužni su provesti najviše higijenske standarde propisane od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i nadležnih institucija. Organizatori ujedno preuzimaju punu odgovornost za sigurnost sudionika i posjetitelja javnog okupljanja. Od danas Županijski stožer civilne zaštite ne izdaje suglasnosti za održavanje javnih okupljana na području Zagrebačke županije.
 • U cilju preventivnih mjera, Dječji vrtić Slavuj čiji je osnivač Grad Sveta Nedjelja privremeno prestaje s radom do 27. ožujka 2020. ili do drugačije odluke osnivača.
 • Grad Sveta Nedjelja tijekom trajanja epidemije ukida u potpunosti naplatu vrtića za cijelo vrijeme nekorištenja usluge. Također, odgađaju se ovrhe na rok od tri mjeseca.
 • Odgađa se plaćanje komunalnih naknada za pravne subjekte i obrtnike na rok od tri mjeseca.
 • U potpunosti se oslobađa naplata svih javnih površina i najmova javnih prostora koji su u trajnom zakupu na rok od tri mjeseca.

JASTREBARSKO
 • Dječji vrtić radost Jastrebarsko objavio je upute za roditelje u vrijeme zbrinjavanja djece tijekom epidemije koronavirusa. Upute i više informacija nalazi se na poveznici
 • Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog donio je sljedeće preporuke:
  1. Obvezno nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, uključujući i vjerske objekte te skupove na otvorenim prostorima;
  2. Obvezno poštivanje i održavanje socijalne distance prema preporukama HZJZ;
  3. Trgovački centri, trgovine i ugostiteljski objekti, kao i sve uslužne djelatnosti kod ulaska u prostore dužni su osigurati dezinfekcijska sredstva;
  4. Pozivaju se organizatori javnih sportskih, kulturnih i drugih skupova, da iste odgode do daljnjega. U slučaju održavanja ograničiti broj sudionika do 50 osoba, sukladno uvjetima;
  5. Sva događanja i manifestacije obvezno prijaviti Policiji i Stožeru civilne zaštite Grada Jastrebarskog te zatražiti suglasnost za održavanje istih;
  6. Daje se preporuka građanima da ne putuju u susjedne države u kojima je nepovoljna epidemiološka situacija, obzirom na povećani rizik zaraze koronavirusom;
  7. Obavezno testiranje svih osoba koje se vraćaju s godišnjeg odmora iz visokorizičnih područja ili inozemstva, a rade u predškolskom, školskom, zdravstvenim ili javnom sektoru te sa rizičnim skupinama. Više informacija nalazi se na poveznici.
 • Tijekom vikenda, 27. i 28. lipnja, putem gradskih četvrti i mjesnih odbora umirovljenicima će se dijeliti po dvije platnene zaštitne maske. Maske su osigurane za više od 6,500 zaprešićkih umirovljenika. Više informacija o terminima i lokacijama podjele nalazi se na poveznici
 • Društvo naša djeca Jastrebarsko, u sklopu projekta “Ljetna igraonica 2020”, otkazuje sve aktivnosti u kojima postoji fizički kontakt te aktivnosti u zatvorenom prostoru. Za sada se odgađa Turnir u nogometu, Kreativna radionica, Fun-tastic English, Dramska radionica i Škola Badmintona. O novom terminu provođenja aktivnosti svi prijavljeni bit će na vrijeme obaviješteni i neće biti potrebna ponovna prijava.
  Gradsko vijeće Grada Jastrebarskog donijelo je Odluku o sudjelovanju roditelja-korisnika usluga u cijeni programa Dječjeg vrtića Radost, Jastrebarsko, za vrijeme epidemije koronavirusa, kako bi se u narednom razdoblju umanjila obveza sudjelovanja u cijeni programa Dječjeg vrtića za roditelje koji neće koristiti usluge vrtića. Više informacija dostupno je na poveznici OVDJE.
 • Grad Jastrebarsko omogućuje se rad sa strankama uz prethodnu najavu elektroničkim ili telefonskim putem. Više informacija dostupno je na poveznici http://www.jastrebarsko.hr/vijesti/obavijest-grada-jastrebarskog-o-radu-sa-strankama/.
 • Djelatnici gradske tvrtke Ceste Jastrebarsko d.o.o. uredili su svih 25. dječjih igrališta na području grada Jastrebarskog te su ona ponovno otvorena i spremna za korištenje od 5. svibnja.
 • Roditelji koji imaju potrebu dovođenja djece u Dječji vrtić Radost Jastrebarsko u razdoblju od 11.05.2020. do 22.05.2020. godine o tome mogu obavijestiti vrtić putem e-maila [email protected] ili [email protected], zaključno s utorkom 05.05.2020. godine do 16 sati, ispunjavanjem izjave koja je dostupna na poveznici.
 • Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko počela je s radom 27. travnja s radnim vremenom od ponedjeljka do petka od 8 do 12 sati. Korisnicima je omogućen povrat i posudba građe, ali bez ulaska u prostor knjižnice i čitaonice.
 • Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog donio je Odluku o mjerama ponašanja u vezi zabrane spaljivanja poljoprivrednog otpada i korova na poljoprivrednim površinama i ostalo otvorenom prostoru kojom se nalaže provedba mjere radi sprječavanja širenja koronavirusa. Cijela Odluka dostupna je na poveznici
 • Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog donio je Odluku o načinu obavljanja prodaje na malo u ograđenim prostorima na otvorenom (princip "Zelene tržnice"), a koja na Strossmayerovom trgu kreće od ponedjeljka 20. travnja 2020. godine. Radno vrijeme bit će od 8 do 13 sati od ponedjeljka do subote. Više informacija dostupno je ovdje.
 • Zbog situacije uzrokovane koronavirusom Dječji vrtić Radost Jastrebarsko ove godine neće provoditi upise u novu pedagošku godinu u vremenu od 1. do 15. svibnja te će pravovremeno obavijestiti sve roditelje o novom terminu.
 • Usvojene su mjere koje je Grad Jastrebarsko pripremio za pomoć obrtnicima, gospodarstvenicima i građanima. Više informacija o mjerama dostupno je na poveznici
 • ŠRD Jastrebarsko do daljnjega zabranjuje ribolov u vodama kojima gospodari Društvo. Više informacija dostupno je na poveznici http://www.srd-jastrebarsko.hr/portal/index.php/2-uncategorised/77-nastavak-zabrane-obavljanja-ribolova.
  Online pripreme za Državnu maturu u Centru za kulturu Jastrebarsko dostupne su online. Pozivaju se svi maturanti da sudjeluju u online nastavi te da se u slučaju bilo kakvih nejasnoća jave svojim profesorima. Više informacija dostupno je na poveznici http://www.czk-jastrebarsko.hr/index/index.php/9-naslovnica/1421-online-nastava. 
 • Rad ordinacija Doma zdravlja Zagrebačke županije, pa tako i ordinacija u Ispostavi Jastrebarsko i pripadajućim područnim ambulantama organiziran je tako da na glavnom ulazu u Ispostavu rade timovi za trijažu, koji svakog pacijenta zaprime, dezinficiraju i obave kratki razgovor kako bi ga uputili kuda treba ići. Mole se pacijenti da u Dom zdravlja dolaze samo ukoliko to moraju, a organiziran je call centar u vremenu od 7 do 20 sati gdje pacijenti na broj 01/6599 062 mogu dobiti sve bitne informacije. Druge informacije i raspored rada možete potražiti ovdje.
 • Tvrtka Eko FLor Plus do daljnjega neće vršiti odvoz glomaznog otpada s područja grada Jastrebarskog i prigradskih naselja te neće biti moguće prikupljanje otpada putem reciklažnog dvorišta.
 • Direktor društva Groblja Jastrebarsko d.o.o. donio je Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja kod ispraćaja pokojnika. 
 • S ciljem daljnjeg provođenja mjera Vlade za suzbijanje širenja korona virusa te dodatne zaštite stanovništva, na zahtjev Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, sva dječja igrališta su ograđena i zatvorena, kako bi se onemogućili međusobni konakti djece na igralištu
 • Vatrogasne postrojbe članice Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog aktivno su uključene u provedbu aktivnosti vezanih uz moguće širenje koronavirusa kako u području svojih redovnih aktivnosti kroz zaštitu od požara i drugih nesreća na području grada Jastrebarskog, tako i kroz provedbu aktivnosti kao operativne snage sustava civilne zaštite Grada Jastrebarskog

SVETI IVAN ZELINA 
 • Čazmatrans-Promet d.o.o. uveo je dodatne autobusne linije u vozni red koji je na snazi od 11. svibnja. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Kino Zelina ponovno otvara svoja vrata. Više informacija o načinu rada te programu nalazi se na poveznici OVDJE.
  Od ponedjeljka, 11. svibnja, ponovo se uspostavlja javni prijevoz prema voznom redu Čazmatransa -Promet d.o.o., PJ Zelina. Vozni red dostupan je na poveznici.
 • Dječji vrtić Proljeće omogućit će redovito pohađanje dječjih vrtića od 11. svibnja 2020. godine uz prethodnu najavu te ispunjenu Izjavu o dolasku djeteta u vrtić za vrijeme trajanja pandemije COVID-19. Više informacija nalazi se na poveznici
 • Objavljena je baza Malog zelinskog placa u kojoj se trenutno nalazi nekoliko OPG s kojima građani mogu stupiti u kontat te dogovoriti kupovinu i preuzimanje proizvoda. Više informacija dostupno je na poveznici.
  Pozivaju se svi OPG-ovi koji imaju mogućnost dostave da se uključe u akciju Kupujmo lokalno. Upute za prijavu te više informacija nalazi se OVDJE.
 • Propusnice koje se mogu izdati zbog vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština za građane s prebivalištem na području Grada Svetog Ivana Zelina izdaje Stožer civilne zaštite Grada Svetog Ivana Zeline. Zahtjevi za izdavanje propusnica podnose se na e-mail: [email protected] , a iznimno osobno, uz prethodnu najavu na broj telefona 01/2019-200. Zahtjev za izdavanje propusnica dostupan je na poveznici https://www.zelina.hr/portal/novosti/item/2505-vazno-obavijest-o-izdavanju-propusnica-od-strane-stozera-civilne-zastite-grada-svetog-ivana-zeline.html.
 • Uslužna komunalna djelatnost dimnjačarski poslovi na području Grada Svetog Ivana Zeline nastavljaju se obavljati isključivo prema prethodno zaprimljenim pozivima građana. Korisnik za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa nije obvezan primiti dimnjačara u kuću. U slučaju potrebe građani se mogu obratiti ovlaštenom dimnjačaru „ZELINKO“, vl. Marko Idžanović na broj mobitela 099/7447-307.
 • Gradonačelnik 23. ožujka 2020. godine donosi Odluku o zabrani paljenja vatre na svim javnim i privatnim otvorenim prostorima na području Grada Svetog Ivana Zeline zbog izvanredne situacije nastale uslijed ugroza korona virusa i potresa, a kako bi se izbjegle nepotrebne intervencije vatrogasnih postrojbi koje su sada nužne u istim ugrozama - odluka vrijedi do daljnjeg.

IVANIĆ GRAD
 • Gradska knjižnica Ivanić-Grad otvorena je za korisnike od 27. travnja, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera te posebne uvjete. Radno vrijeme knjižnice je od 8 do 14 sati. Više informacija dostupno je na poveznici