Javni prijevoz

Slika /vijesti/ZET.jpg

AŽURIRANO 25. TRAVNJA

OD PONEDJELJKA, 27. TRAVNJA U PROMETU 111 AUTOBUSNIH LINIJA

Sukladno odluci Vlade RH o ponovnom uvođenju javnih gradskih i prigradskih linija, ZET će od ponedjeljka, 27. travnja u promet pustiti 111 autobusnih linija koje će voziti prema prilagođenom redu vožnje.

Umjesto tramvaja u prometu će i dalje biti autobusne linije koje prometuju trasama noćnih tramvajskih linija (31 Črnomerec – Savski most, 32 Prečko – Borongaj, 33 Gračansko Dolje – Savišće i 34 Ljubljanica – Dubec).
 
Tramvajske linije bit će postupno uspostavljane, ovisno o sigurnosnim procjenama i situaciji na trasama kojima prolaze.
  
Prema preporukama epidemiologa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, putnici u vozilima trebaju održavati tjelesnu udaljenost od najmanje jednog metra. Preporuča se i nošenje zaštitnih maski te dezinficiranje ruku prije ulaska u autobus. ZET će kao i do sada nastaviti dezinficirati vozila tri puta dnevno te redovito čistiti i prozračivati vozilo prije i nakon vožnje, kao i prilikom stajanja na stajalištima, a sve kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze.
 
Prijevoz će se od ponedjeljka naplaćivati na svim autobusnim linijama, a karte će se moći kupovati na uobičajenim prodajnim mjestima te kod vozača. Sukladno navedenome, za putovanje linijama ZET-a nisu potrebne  propusnice Stožera civilne zaštite već valjane vozne karte. 
 
Još jednom pozivamo putnike na pridržavanje uputa epidemiologa kako bi zaštitili svoje zdravlje, a i zdravlje drugih.

Novi režim vožnje bit će u primjeni do daljnjeg i ovisit će o razvoju epidemiološke situacije i daljnjim naputcima nadležnih tijela.

Popis autobusnih linija koje će biti u prometu od ponedjeljka, kao i važeći rasporedi vožnje pogledajte OVDJE.
_______________________________________________________________________________________

RANIJE VIJESTI

ZET - NOVI RASPORED POLAZAKA OD PONEDJELJKA

Sukladno Odluci civilnog stožera Republike Hrvatske, zbog povećanog rizika prijenosa bolesti COVID-19 prilikom korištenja javnog prijevoza, u nedjelju 22. ožujka, u 00:00 obustavlja se ZET-ov javni gradski prijevoz tramvajima, autobusima i uspinjačom.
 
Za djelatnike javnih i drugih službi za čiji je rad nadležan Stožer civilne zaštite Grada Zagreba, za vrijeme ove izvanredne situacije, bit će organiziran izvanredni prijevoz autobusima ZET-a u vremenu od 5:00 do 23:00 sata. Vozit će se po dosadašnjim noćnim linijama, s izmijenjenim redom vožnje, koji vam dostavljamo u privitku, a isti je objavljen i na našim službenim stranicama.
 
Također, u blizini bolnica bit će osiguran besplatan parking za pacijente kao i za zdravstvene, vojne i policijske djelatnike. 

IZVANDREDNI VOZNI RED ZET AUTOBUSA

122 Zagreb (Črnomerec) - Podsused - centar; Trasa: Črnomerec - Vrapče - Gajnice - Podsused - centar. U prometu 1 autobus sa slijedom polazaka svakih 60 minuta. 

116 Ljubljanica - Podsused; Trasa: Ljubljanica - Zagrebačka avenija - Škorpikova - Samoborska - Podsused. U prometu 1 autobus sa slijedom svakih 60 minuta. 
 
212 Dubec - Sesvete; Trasa: Dubec - Avenija Dubrava - Sesvete. U prometu 1 autobus sa slijedom svakih 60 minuta. 

241 Glavni kolodvor - Veliko Polje; Trasa: Glavni kolodvor - HBZ - AVH - Zagrebačka - Veliko polje. U prometu 1 autobus sa slijedom svakih 60 minuta. 
 
31, 32, 33, 34 (voze trasama kojima inače prometuju autobusi)
 
Linija 31;Trasa: Črnomerec - R. Austrije - Trg bana J. Jelačića - Gl. Kolodvor - Autobusni kolodvor - Sopot - Savski most. U prometu 2 autobusa sa slijedom od 60 minuta.
 
Linija 32; Trasa: Prečko - Jarun - Savska - Trg bana J. Jelačića - Trg hrvatskih velikana - Borongaj. U prometu 2 autobusa sa slijedom od 60 minuta.
 
Linija 33; Trasa: Dolje - Mihaljevac - Glavni kolodvor - Savska - Ul. grada Vukovara - Žitnjak - Savišće. U prometu 2 autobusa sa slijedom od 60 minuta.
 
Linija 34; Trasa: Ljubljanica - Savska - Trg bana J. Jelačića - Glavni kolodvor - Draškovićeva - Vlaška - Dubrava - Dubec. U prometu 2 autobusa sa slijedom od 60 minuta.


AŽURIRANO 4. TRAVNJA

Temeljem Odluke Stožera civilne zaštite, a kako bi se prometno povezala i dodatna zagrebačka naselja te bolnički centri, od ponedjeljka, 6. travnja, uspostavit će se slijedeće izvanredne autobusne linije:
  • 128​ ČRNOMEREC - LUKŠIĆ (bolnica Sveti Duh)
  • 160​ SAVSKI MOST - DRAGONOŽEC - HAVIDIĆ SELO
  • 161​ SAVSKI MOST - KUPINEČKI KRALJEVEC – ŠTRPET
  • 217​ KVATERNIKOV TRG - PETRUŠEVEC- STRUGE
  • 228 ​SVETICE – REBRO
  • 232​ DUBRAVA – POLICIJSKA AKADEMIJA (bolnica Dubrava)
  • 234​ GLAVNI KOLODVOR - KAJZERICA – LANIŠTE
  • 263 ​DUBEC – KAŠINA
  • 279​ DUBEC - NOVI JELKOVEC

Ističemo kako je riječ o izvanrednim linijama, a prijevoz će kao i do sada biti omogućen samo uz predočenje iskaznice Stožera civilne zaštite.
Raspored polazaka bit će dostupan na početno krajnjim stajalištima te na internetskoj stranici www.zet.hr.
Molimo da se pridržavate svih dosadašnjih naputaka vezanih uz zaštitu od širenja koronavirusa te prilikom prijevoza surađujete s prometnim osobljem.