Ličko-senjska

 • Slučajevi: 2
 • Preminuli: 0
Slika /slike/Lika.jpg

GOSPIĆ

AŽURIRANO 3. TRAVNJA
 • Grad Gospić osigurao je milijun i pol kuna sredstva u proračunu koja su trebala biti potpore poduzetništvu, a sada će s obzirom na novonastalu situaciju  biti utrošena za održavanje likvidnosti tvrtki.  Više informacija dostupno je na poveznici
Članovi stožera nakon razmatranja aktualne situacije, a u skladu sa donesenim odlukama Stožera civilne zaštite RH donose sljedeće preporuke:
 • Poljoprivredne ljekarne, vrtni centri i rasadnici koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju mogu raditi uz obvezu poštivanja odluke o radnom vremenu trgovina te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje HZJZ
 • Otkup stoke po selima je dozvoljen, mesari mogu vršiti otkup stoke uz primjenu propisanih mjera za tu vrstu rada
 • Prodaja voća i povrća iz kamiona može se vršiti s tim da vozilo ne smije biti stacionirano na jednom mjestu te je obvezna primjena propisanih mjera
 • Trgovačke kuće građevinskim materijalom mogu prodavati svoje proizvode samo online kao i veletrgovine
 • Sportski lov i ribolov nije dozvoljen, ribolov je dozvoljen samo u komercijalne svrhe
 • Tržnica zatvorenog dijela može raditi za prodaju prehrambeni artikala uz strogu primjenu propisanih mjera
 • Autopraonice mogu vršiti usluge vanjskog pranja automobila
 • Daje se preporuka trgovinama da obustave otkup pet ambalaže do daljnjega

Grad Gospić i Stožer civilne zaštite Grada Gospića u suradnji s lokalnim trgovinama organizirali su dostavu kućnih potrepština za sve one koji nisu u mogućnosti sami obaviti nabavku onoga što im je potrebno. Potrebno je kontaktirati trgovinu koja obavlja dostavu za vaše područje, naručiti potrebno te se dogovoriti o vremenu isporuke. Popis trgovina uz pripadajuće kontakte potražite ovdje.

Zbog novonastale situacije sa širenjem koronavirusa donesena je Odluka o privremenoj obustavi naplate parkiranja na javnim parkiralištima Grada Gospića. Odluka vrijedi tri mjeseca, a ovisno o razvoju situacije postoji mogućnost produženja. Cijela odluka nalazi se ovdje.

Gospodarstvenici s područja grada Gospića koji su obuhvaćeni mjerom zabrane rada oslobođeni su plaćanja zakupnine za zakup poslovnih prostora te naknade za korištenje javnih površina i dijelova neizgrađenog građevinskog zemljišta na vrijeme od 3 mjeseca, počevši od 1. ožujka 2020. godine. Odgađa se i naplata komunalne naknade i spomeničke rente za drugi kvartal 2020. godine (travanj, svibanj, lipanj) s mogućnošću produljenja. Cijela odluka nalazi se ovdje.

U Gospiću je s radom započela posebno izdvojena ambulanta za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom, na lokaciji Kralja Petra Krešimira 17, Gospić (Brioni). Organizirano je 24-satno dežurstvo, a prije dolaska obavezno se najaviti na sljedeće brojeve: 053/629 043 i 091/621 4629.

Zbog novonastale situacije s koronavirusom ambulanta medicine rada i sporta Doma zdravlja Gospić premještena je na adresu 118. Brigade HV 3 – Upravna zgrada. Narudžbe se obavljaju putem e-maila: [email protected] ili na broj 091/445 3410.

U Općoj bolnici Gospić postoji izdvojen odjel za one slučajeve koji su sumnjivi na koronavirus, za građane koji su boravili na sumnjivim područjima. Moli se građane da putem telefona i interneta riješe sva pitanja s gradskim i županijskim službama. Za slučaj da se građani moraju pojaviti u prostorijama, bit će im omogućeno uz prethodnu najavu i korištenje svih propisanih mjera prevencije.