Međimurska

 • Slučajevi: 2
 • Preminuli: 0
Slika /slike/Medjimurje.jpg
AŽURIRANO 1. TRAVNJA

ČAKOVEC
 • Srednjoeuropska inicijativa (Central Europe Initiative) objavila je 27. ožujka 2020. godine, Izvanredni poziv za prijavu projekata CEI 2020 COVID-19 kojim dodjeljuje ukupno 600.000 eura za projekte iz područja zdravstva, obrazovanja i mikro, malog i srednjeg poduzetništva. Pozivom se financira podrška mikro, malim i srednjim poduzećima za digitalizaciju i dematerijalizaciju poslovanja. Više informacija o dostupno je na poveznici https://www.cakovec.hr/web/izvanredni-poziv-za-prijavu-projekata-cei-2020-covid-19/#.
  Čakovečki online plac počinje s radom te njegovu ponudu možete razgledati ovdje.
 • Pučka kuhinja za potrebite građane Grada Čakovca koja organizira u restoranu KTC-a, zbog mjera ograničavanja kretanja, i dalje  radi po posebnom režimu. Korisnici Pučke kuhinje svakog radnog dana od 8 do 11 sati mogu preuzeti obrok, poštujući mjere sprječavanja širenja virusa i zaštitnih mjera koje je propisao KTC. Korisnike Pučke kuhinje će bonovi za travanj i svibanj čekati u KTC-u, gdje ih uz predočenje osobne iskaznice mogu preuzeti, počevši od srijede 1. travnja.
U Čakovcu je donesena Odluka o mjerama sprječavanja širenja koronavirusa koja nalaže:
 • Županijska bolnica Čakovec uvela je e-mail savjetovanje i timove stručnjaka koji su na usluzi pacijentima koji boluju od kroničnih bolesti. Tijekom sljedećih dana bit će formirani i dodatni timovi za druge kronične bolesti. Za sva pitanja možete se javiti na sljedeće kontakte:
  Upiti kroničnih bolesnika oko šećerne i endokrine bolesti – [email protected]
  Upiti kroničnih bolesnika vezani za kožne bolesti – [email protected]
  Upiti kroničnih bolesnika vezani uz kardiologiju – [email protected]
  Upiti kroničnih bolesnika vezani uz bubrežne bolesti – [email protected]
  Upiti vezani za kronične bolesnike za Odjel onkologije – [email protected]
  Upiti vezani za pedijatriju – [email protected]
 • Sva okupljanja stanovništva na otvorenom i u zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kino projekcije, kazališne i dječje predstave, kulturne priredbe i ostali javni skupovi.
 • Privremeno zatvaranje Centra za kulturu Čakovec, Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec zajedničkih prostora koje za svoj rad koriste udruge, savezi i zajednica udruga, Društveni i Vatrogasni domovi na području Grada Čakovca.
 • Preventivno se za korištenje zatvaraju svi otvoreni i zatvoreni sportski objekti, dvorane, sportski tereni i igrališta koji su u vlasništvu ili pod upravljanjem Grada Čakovca
 • Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine do daljnjeg se prekida rad Dječjih vrtića „Cvrčak“ i „Cipelica“.
 • Gradska uprava Grada Čakovca, ustanova kojima je Grad Čakovec osnivač i tvrtki kojima je Grad Čakovec vlasnik ili suvlasnik, ograničava izravan rad sa strankama, a kontakt će biti moguć putem telefona, pošte ili e-maila.
 • Odluku o prestanku rada dječjih vrtića donose jedinice lokalne samouprave, odnosno osnivači. Grad Čakovec, kao osnivač, tako je, sukladno odluci Vlade, donio obavijest o prestanku rada Dječjih vrtića Cipelica i Cvrčak te svih njihovih područnih odjela, koja također vrijedi od danas, 16. ožujka. Po preporuci Vlade, u oba su vrtića formirane po jedna skupina za nužni prihvat djece za koju roditelji trenutno ne mogu naći alternativna rješenja smještaja. Tako će od sutra, 17. ožujka, po jedna skupina za nužni prihvat biti otvorena u Dječjem vrtiću Cipelica, Vukovarska 15, Čakovec te u Dječjem vrtiću Cvrčak, Lavoslava Ružičke 2, Čakovec. Odluku o radu privatnih vrtića na području Grada Čakovca donose sami osnivači.
Grad Čakovec priprema internetski sustav narudžbe poljoprivrednih proizvoda od čakovečkih proizvođača te poziva sve zainteresirane OPG-ove iz Čakovca, ali i šire da se prijave na adresu elektroničke pošte: [email protected]