Vukovarsko-srijemska

 • Slučajevi: 752
 • Preminuli: 11
Slika /slike/SmartSize.jpg
RUJAN 2020. 
 • Vukovar (4. rujna): Grad Vukovar je osigurao sva potrebna dezinfekcijska sredstva kako bi higijena u školskim prostorijama bila na najvišem nivou, a učenicima predmetne nastave (5.-8. razreda) su osigurane po dvije višekratne platnene maske kao i za učitelje koji su dužni nositi maske, odnosno samo za one koji iz predmetne nastave dolaze u razrednu nastavu, tj. mijenjaju odgojno-obrazovne skupine. Više informacija dostupno je na poveznici.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE

AŽURIRANO 7. SRPNJA

VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA 
 • Ponovno je aktiviran rad ambulante za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom u Vukovaru na lokaciji Blage Zadre 3 (Borovo naselje). Kontakt telefon ambulante je 032/618-956. Ambulanta u Vinkovcima na adresi Vladimira Gortana 25b (kontakt 0800 8008) i ambulanta u Županji na adresi Franje Račkog 32 (kontakt 099/529-1840) počinju s radom od 6. lipnja. Radno vrijeme svih ambulanti je od 8 do 12 sati.
 • Stožer civilne zaštite Vukovarsko - srijemske županije donio je Odluku o zabrani posjeta u bolnicama Vinkovci i Vukovar te zabranu posjeta svim domovima za starije i nemoćne, kao i u udomiteljskim obiteljima, na području Vukovarsko - srijemske županije do daljnjega. Više informacija nalazi se na poveznici.
 • Od 12. svibnja upravna tijela Vukovarsko – srijemske županije imat će radno vrijeme od 7:30 sati do 15:30 sati te će neposredni rad sa strankama obavljati uz prethodnu najavu elektroničkim ili telefonskim putem, pod uvjetom da zahtjev stranke nije moguće riješiti bez prisutnosti iste. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od 22. travnja izdvojene ordinacije za pregled osoba pod sumnjom na zarazu koronavirusom rade prema novom rasporedu u dvije smjene od 8 do 14 sati te od 14 do 22 sata na dosadašnjim lokacijama Doma zdravlja Vukovar, Doma zdravlja Županja i Doma zdravlja Vinkovci.
 • Donesena je odluka o smanjenju plaća svim zaposlenicima i dužnosnicima Županije i proračunskim korisnicima, odnosno poduzećima i ustanovama kojima je Županija osnivač. Djelatnicima Županije i djelatnicima poduzeća i ustanova u vlasništvu Županije smanjuje se plaća za 10 posto, a dužnosnicima odnosno županu i zamjenicima župana, te direktorima/ravnateljima županijskih poduzeća smanjuje se plaća za 15 posto, počevši od mjeseca travnja. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Društvo psihologa Vukovarsko – srijemske županije se, u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom i Hrvatskom psihološkom komorom, stavlja na raspolaganje u pružanju psihološke pomoći građanima županije i šire. Građani se mogu javiti putem dežurnih telefonskih linija 091 930 15 74 ili 091 907 41 33 koje su dostupne 24 sata dnevno i na kojima kontinuirano dežura 14 psihologinja i psihologa.
 • Za potrebe zdravstvenih ustanova i operativnih snaga sustava civilne zaštite na području Vukovarsko – srijemske županije, 01.04.2020., dostavljena je nova zaštitna oprema: 1.240 zaštitnih ogrtača, termometar daljinski beskontaktni, 21.300 zaštitnih rukavica, 40.000 zaštitnih kirurških maski, 640 zaštitnih naočala, 510 zaštitnih odijela i 200 litara alkohola/dezinficijensa.

VINKOVCI (ažurirano 31.7.)
 • Stožer civilne zaštite grada Vinkovaca donio je preporuku o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata zbog pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane novim koronavirusom. Restorani, barovi, caternig objekti i objekti jednostavnih usluga radnim danom mogu raditi do 23 sata, a vikendom do ponoći. Više informacija dostupno je na poveznici. 
 • Od utorka, 12. svibnja, s radom započinje gradska blagajna na adresi Bana J. Jelačića 1. Radno vrijeme blagajne je od 7:30 do 14 sati.
  Ponovno započinju aktivnosti vezane za upise u prve razrede osnovnih škola. Roditelji učenika upisnika u prve razrede o novim terminima liječničkih pregleda i upisa bit će obaviješteni putem web stranica škola, te telefonom, e-mailom ili poštanskim putem.
 • Grad Vinkovci smanjuje cijenu zakupa za građevinsko zemljište za postavljanje ljetnih terasa. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Sve aktivnosti vezane upise u prve razrede osnovnih škola odgođene su do zaprimanja uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja o daljnjem postupanju. Svi termini pregleda u školama i kod liječnika su odgođeni. Roditelji učenika koji se upisuju u prve razrede o novim terminima biti će obaviješteni putem telefona, e – maila ili poštanskim putem, a obavijesti će biti postavljene na web stranicama škola.
 • U skladu s preporukama Stožera Civilne zaštite RH vezanim za javna okupljanja, do daljnjega je odgođen 24. Sajam zdravlja koji se trebao održati od 3. do 5. travnja u Vinkovcima.
 • Do daljnjeg se odgađaju sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kulturne priredbe i predstave i ostali javni skupovi.
 • Do daljnjega se ograničava izravan rad sa strankama u Gradskoj upravi. Kontakt je moguć putem telefona, pošte ili e- maila.
 • Privremeno se zatvara Gradska knjižnica i čitaonice Grada Vinkovaca, Gradskog muzeja Vinkovci do daljnjeg.
 • Nalaže se obustava rada gradske tržnice.
 • Svi ugostiteljski objekti koji rade na području Grada Vinkovaca registrirani za pripremu i usluživanje hrane i pića počevši od 17. ožujka 2020. godine do daljnjeg posluju u radnom vremenu najranije od 06:00 sati do najduže 18:00 sati.
 • Učenicima koji su stekli pravo na pomoćnika u nastavi, prilikom izvođenja nastavnog programa i kurikuluma na daljinu, osigurat će se da i dalje koriste stečeno pravo na pružanje potpore pri savladavanju nastavnog programa uz prethodnu suglasnost roditelja i pomoćnika u nastavi. 

VUKOVAR (ažurirano 9.7.) 
 • Obustavlja se organizacija besplatnog ljetovanja vukovarske djece na otoku Čiovu zbog epidemiološke situacije. Suradnja s Općinom Dugopolje je opet otvorena za iduću godinu. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Vozni red gradskog prijevoza putnika na području grada Vukovara korigiran je sukladno zamolbama korisnika. Izmijenjeni vozni red aktivan je od 5. svibnja te ga možete pronaći na poveznici
 • Izmijenjeni vozni red gradskog prijevoza putnika na području grada Vukovara za vrijeme epidemije koronavirusa, koji će se primjenjivati do kraja mjeseca svibnja 2020. godine, dostupan je na poveznici
 • Stožer civilne zaštite Grada Vukovara na izvanrednoj sjednici održanoj 16. travnja 2020. donio je Odluku o odobrenju rekreativnog ribolova za članove Zajednice športsko-ribolovnih udruga Vukovar. Cijela odluka nalazi se na poveznici.
 • Gradska tržnica Vukovar od 9. travnja ponovno započinje s radom. Radno vrijeme tržnice je od 8 do 14 sati.
 • Služba za korisnike usluga Komunalac d.o.o. i blagajna od sada će korisnicima biti dostupne u Borovu naselju na adresi Ulica Domovinskog rata 1 s radnim vremenom od ponedjeljka do petka od 8 do 13 sati. Mole se građani da, ukoliko su u mogućnosti, obavljaju plaćanja elektroničkim putem ili putem PayDo aplikacije, a da svu komunikaciju obavljaju putem e-maila na [email protected] i telefona 032/637 448.
 • Od ponedjeljka, 30. ožujka, privremeno se zatvara poštanski ured u Sotinu zbog prevencije širenja zaraze koronavirusom.